Ga naar inhoud
GENEGEERD

VOIP over LAN/WAN


Communicator

Aanbevolen berichten

Ik heb het voor elkaar! eindelijk!

 

Ik zal het proberen uit te leggen:

In het kader van "Zoveel mogelijk vormen van onafhankelijke communicatie op zetten", Heb ik nu een manier gevonden waarbij we met behulp van smartphones elkaar kunnen bellen, gebruikmakend van wifi!

 

WAN en LAN !?!?

WAN staat voor publiek en extern netwerk .. dit is eigenlijk alles aan de buitenkant van jouw router / modem.

(Wide Area Network)

 

LAN is het prive netwerk wat in jouw huis of kantoor bestaat. (dus aan de binnenkant van je router / modem).

(Local Area Network)

 

ik heb om te proberen een stukje software geinstalleerd op mijn computer (VOIP server software) en deze ingericht. op je smartphone kun je een app installeren (Zoiper) waar je ook de inbel gegevens moet invoeren. (serveradres, ID en WW)

 

Als je dit hebt gedaan, maakt de smartphone app verbinding met de server en zo kan je bellen met andere verbonden smartphones in je omgeving.

Dit werkt zo ver als je wifi router bereik biedt. Dit is dan eventueel uit te breiden met wifi repeaters.

 

Waarom in hemelsnaam zoveel moeite voor VOIP?

 

Simpel. Vrijwel iedereen heeft een smartphone. En om deze op te laden zijn er, ook na een SHTF, talloze mogelijkheden. Om een wifi-netwerk te onderhouden heb je ook minimale resources nodig. Op deze manier kun je dus binnen jouw gemeenschap toch contact onderhouden op een vrij moderne manier, en met een werkwijze die tegenwoordig iedereen kent.

 

De volgende stap is om tekst berichten naar elkaar te kunnen versturen binnen hetzelfde netwerk, en het liefst via ditzelfde protocol. Dit is al wel mogelijk binnen een LAN, maar daar heb je dan weer een andere app voor nodig.

 

het voordeel van dit netwerk is dat het vrijwel niet af te luisteren is. (of je moet echt met specialistisch apparatuur in het netwerk kunnen komen).

 

Ik heb het netwerk momenteel functionerend in zowel de LAN als WAN omgeving. (WAN is via Internet dus). en dat zou eventueel wel op te vangen zijn, maar ook dan moeten ze gericht gaan speuren.

 

Mocht iemand interesse hebben om mee te delen in dit experiment dan ontvang ik graag een PM van je met dit verzoek. Vervolgens zal ik je een nummer + ww toezenden en het server adres, waar je dan mee kunt experimenteren. Ik heb nog 12 á 13 slots over die ik kan vergeven.

 

Let Op!

In het kader van OPSEC: Als je inlogt op de VOIP server, wordt jouw IP adres zichtbaar in de software. Mocht je hier problemen mee hebben, adviseer je om niet mee te doen aan dit experiment. Ik zeg op voorhand dat ik NIKS met deze gegevens doe.

 

Ik hoop tijdens de SC in Gilze een mobiele VOIP set-up bij te hebben om ook hier te kunnen experimenteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Gebruik zelf al langer zoiets, 1 van de diensten die we aanbieden aan onze klanten is VoIP (met echte telefoonnummers), hiermee kan je echter ook gewoon met je smartphone en een willekeurige app die SIP "spreekt" inloggen. Na een SHTF zeer zeker ook interessant. Heb zelf een aantal vaste VoIP telefoons en meerdere servers die als centrale werken, geen ongein met maximum aantal accounts/slots. Verbindingen tussen centrales is ook goed mogelijk; uiteindelijk is hiermee gewoon een volledig telefoon netwerk op te bouwen, over een netwerk (vast of draadloos), met voicemail en alles wat een normale centrale ook kan! :)

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...