Ga naar inhoud
GENEGEERD

Wat is het het perfecte legale wapen voor bugging in/bugging out?


longsurviver

Aanbevolen berichten

ik heb zelf enkele wapens waarmee ik mezelf zou kunnen verdedigen of waarmee ik zou kunnen jagen.

maar wat zijn volgens jullie de beste, de stilste de handigste of de belangrijkste wapen voor in je BOB, huis, survival pakket, GHB, noodvoertuig, etc.

ook vind ik het leuk en belangrijk om zelf wapens te kunnen maken, dus als jullie daar ook wat over kunnen vertellen zou dat leuk zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Heksenboot

@longsurviver

 

Forum-regels.

 

http://preppers.nl/forum/threads/12-Forum-regels

 

Wapens

Preppers.nl wil met een positieve instelling preppers en andere geinteresseerden in zelfvoorzienendheid en zelfredzaamheid een virtuele ontmoetingsplaats bieden. We menen dat het belang van preppers niet gediend is, met discussies over het gebruik van (vuur)wapens, of andere voorwerpen, waarvan gezien de manier waarop daarover gediscussieerd wordt kan worden aangenomen, dat ze bestemd zijn om letsel aan personen toe te brengen. Die discussies staan we niet toe. We vragen u nadrukkelijk om ons te willen begrijpen en niet naar een maas te zoeken in een stukje regelgeving op dit forum, dat moeilijk waterdicht te krijgen is. Praten over het omhakken van een boom met een bijl, ja! Discussies over hoe je een bijl kunt gebruiken om het hoofd van een plunderaar in tweeen te klieven, nee! Niet omdat wij zeikerige softies zijn, maar omdat de buitenwereld ook meeleest en dit soort posts ongewenst jezelf en andere preppers in een negatief daglicht kunnen stellen. Het internet biedt genoeg andere fora waar wel over deze onderwerpen kan worden gesproken.

 

Toevoeging over wapen discussie op Preppers.nl

 

Het “Wapen dillema”…

 

Op preppers praten we niet over wapens.

 

Oh, we hebben het wel gedaan hoor! Er was zelfs een heel subforum voor! Het “wapengekletter” was er niet van de lucht. Wegens aanhoudende klachten hebben we besloten dat subforum te sluiten.

 

Het probleem is het volgende:

 

Gevoed door de, voornamelijk Amerikaanse media en de vele YouTube filmpjes op internet, worden preppers vooral geassocieerd met “triggerhappy” nationalisten/niet-nationalisten die meer kogels hebben dan voedsel. Dat beeld willen wij als Nederlandse en Belgische preppers niet over ons heen roepen. Natuurlijk is veiligheid en beschermen van lijf en leden een onderdeel van veel overwegingen van preppers. Je hebt per slot van rekening jaren je best gedaan om je enigszins voor te bereiden op een noodgeval, en dan zou een of andere onverlaat je spulletjes die je zo nauwlettend hebt vergaard meenemen bij de eerste de beste ramp! Die kans bestaat en je wil dat voorkomen. Hoe je dat doet moet je zelf weten. Er zijn genoeg bronnen op internet beschikbaar om daar over te praten, ook prepper gerelateerde sites, maar op preppers.nl is daar wegens Nederlandse wetgeving geen plaats voor.

 

“Waarom praten we dan niet over andere wapens dan enkel vuurwapens op preppers.nl?”

 

Welnu, het is VERBODEN volgens de wet voor burgers om wapens voorhanden te hebben met de intentie om ze in te zetten om anderen te schaden. U mag ze enkel hebben voor de jacht of het beoefenen van schietsport en u dient in het bezit te zijn van een verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen. Ook voor het houden van niet-registratieplichtige wapens is het verboden om ze in te zetten tegen andere individuen.

 

“Maar we kunnen er toch over praten?”. Ja, dat kan, maar niet hier.

 

“Maar als het chaos is en er geen overheid meer is, of een TEOTWAWKI, dan gelden die wetten toch niet meer? Enkel “het recht van de sterkste”?”. Dat kan wel zo zijn, maar du moment dat we dit typen, zijn er wel degelijk wetten, en die overtreden we niet.

 

Overigens zijn wij van mening dat wanneer u als prepper over (vuur)wapens beschikt, het in het kader van uw eigen veiligheid en OPSEC beter is om dit voor uzelf te houden.

 

Heeft u verder nog vragen, klachten, opmerkingen of behoefte aan een discussie over het al dan niet hebben over wapens op het forum van preppers.nl, dan kunt u een tergend lange e-mail sturen aan: support (at) preppers.nl Wij lezen hem niet, maar u bent het tenminste kwijt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb zelf enkele wapens waarmee ik mezelf zou kunnen verdedigen of waarmee ik zou kunnen jagen.

maar wat zijn volgens jullie de beste, de stilste de handigste of de belangrijkste wapen voor in je BOB, huis, survival pakket, GHB, noodvoertuig, etc.

ook vind ik het leuk en belangrijk om zelf wapens te kunnen maken, dus als jullie daar ook wat over kunnen vertellen zou dat leuk zijn.

 

het enige antwoord wat ik hier op kan geven is dat we eigenlijk niet over wapens praten hier op het forum maar als je meer wilt weten kijk eens bij mijn groep Zie onderschrift hier staan een aantal dingen.

 

hamster

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Heksenboot
@Heksenboot grmbl de grrr en onze lieve heer nog aan toe hij is me weer eens voor............................................. hoor hahahaha

 

Sorry, dit was even belangrijk.... :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...