driehart Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 Ik heb uiteraard ook sap op de schappen staan. 100% puur sap wel te verstaan. Frisdrank en al die andere nepsapjes daar doe ik niet aan. Twee interessante: 100% puur appelsap in 1,5 literpak en druivensap in 1 literpak van de Lidl. Als deze op de tht datum komen (ze kunnen er ruim overheen is mijn ervaring) dan giet ik ze in een vergistingsfles. Van de appelsap maak ik appelcider of appelwijn van de druiven uiteraard wijn. Producten zijn nu ineens veel langer houdbaar en lekker uiteraard, hik. Dit kan overigens alleen met puur sap. Als je een boerenlandwinkel in de buurt heb dan kan je ook wat grotere kartonnen pakken kopen met puur sap in meerdere smaken. De appel-peer vind ik ook bijzonder lekker. Je kan van de appel- en druivenwijn ook nog wat apart houden en het laten verzuren (azijnzuur bacterie). Je hebt dan respectievelijk appelwijnazijn en wijnazijn. Nuttige producten en gezond. Daarnaast is het ook nog eens een leuke bezigheid. Elke avond hoor ik wel een blubje uit een waterslot van een gistfles. Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 Ik heb uiteraard ook sap op de schappen staan. 100% puur sap wel te verstaan. Frisdrank en al die andere nepsapjes daar doe ik niet aan. Twee interessante: 100% puur appelsap in 1,5 literpak en druivensap in 1 literpak van de Lidl. Als deze op de tht datum komen (ze kunnen er ruim overheen is mijn ervaring) dan giet ik ze in een vergistingsfles. Van de appelsap maak ik appelcider of appelwijn van de druiven uiteraard wijn. Producten zijn nu ineens veel langer houdbaar en lekker uiteraard, hik. Dit kan overigens alleen met puur sap. Als je een boerenlandwinkel in de buurt heb dan kan je ook wat grotere kartonnen pakken kopen met puur sap in meerdere smaken. De appel-peer vind ik ook bijzonder lekker. Je kan van de appel- en druivenwijn ook nog wat apart houden en het laten verzuren (azijnzuur bacterie). Je hebt dan respectievelijk appelwijnazijn en wijnazijn. Nuttige producten en gezond. Daarnaast is het ook nog eens een leuke bezigheid. Elke avond hoor ik wel een blubje uit een waterslot van een gistfles. Driehart Doe je dat alleen in een gistfles of giet je er nog wat bij? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
driehart Geplaatst: 5 februari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 5 februari 2013 @Mrs.Lotte Er gaat wat suiker bij en gist. Daarna op kamertemperatuur lekker laten bluppen. Als er interesse is naar een recept dan plaats ik het wel. Je hoeft dan niet van alles te meten (suikergehalte, alcoholgehalte ed.) om de juiste waarden te krijgen. Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vempain Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 De sinaasappelsap van de Lidl is ook lekker en behoorlijk lang houdbaar (neem wel de glazen flessen) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sofie Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 @Mrs.Lotte Er gaat wat suiker bij en gist. Daarna op kamertemperatuur lekker laten bluppen. Als er interesse is naar een recept dan plaats ik het wel. Je hoeft dan niet van alles te meten (suikergehalte, alcoholgehalte ed.) om de juiste waarden te krijgen. Driehart Sofie wil hier wel meer van weten, lijkt me ideaal en een goede reden voor de inkoop van deze twee Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
missbir Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 @Mrs.Lotte Er gaat wat suiker bij en gist. Daarna op kamertemperatuur lekker laten bluppen. Als er interesse is naar een recept dan plaats ik het wel. Je hoeft dan niet van alles te meten (suikergehalte, alcoholgehalte ed.) om de juiste waarden te krijgen. Driehart en missbir wil dat ook graag leren.. ;o) keep on prepping.. xxbirgittexx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Coco Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 Klinkt erg leuk en Spannend om te doen, ik wil ook wel graag het recept Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 @Mrs.Lotte Er gaat wat suiker bij en gist. Daarna op kamertemperatuur lekker laten bluppen. Als er interesse is naar een recept dan plaats ik het wel. Je hoeft dan niet van alles te meten (suikergehalte, alcoholgehalte ed.) om de juiste waarden te krijgen. Driehart Ik drink zelf geen alcohol en ben nog net geen lid van de blauwe knoop. Maar het is wel handig om te weten als je sap bijna over datum is. Weggooien is zonde! Altijd handig om te preppen ook als ruilmiddel. Dus zoals je al leest zijn er inmiddels meerdere preppers geinteresseerd in het recept. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast IsaBo Geplaatst: 5 februari 2013 Delen Geplaatst: 5 februari 2013 Ja, ik ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
driehart Geplaatst: 5 februari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 5 februari 2013 Ik zal het recept plaatsen. Nu moe, ik ga naar bed. Morgen erg druk, dus het zal wel overmorgen worden. Appelcider en appelwijn recept komen er op te staan. Later eventueel van het druivensap. Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lion Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Doe je dat alleen in een gistfles of giet je er nog wat bij? en Lion wil hier ook meer van weten en leren, dus @driehart zijn we al met een heel klasje vol. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
driehart Geplaatst: 10 februari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Ik had aangekondigd dat ik het recept zou plaatsen. Het is echter een beetje verlaat. Er is een aangrijpende gebeurtenis geweest en heb wat tijd nodig... Ik belicht eea in de koffiecorner (preppers only, o.v.v. prepper down)) Driehart Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.