drempler Geplaatst: 7 december 2024 Geplaatst: 7 december 2024 (aangepast) Hallo, Ik zit met iets waar ik in alle jaren nog niet echt een oplossing voor heb gevenden, aangezien ik een echte brood eter ben ben ik zoekende naar een lang houdbare oplossing. Ik eet zon 8 tot 10 plakken per dag. Ik heb div broden in blik geprobeerd, namelijk: https://shop.conserva.de/de/backwaren/2352-dosenbistro-roggenvollkornbrot-350g-5060428430471.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2353-dosenbistro-roggenmischbrot-350g-5060428430457.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2354-dosenbistro-vollkornmischbrot-400g-5060428430464.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2310-dosenbistro-panini-broetchen-200g-5060428430044.html https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Weissbrot-100-Weizen-160-g https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Roggenschrotbrot-250-g Van zowel conserva als feddeck zijn de laatste producten nog wel te doen maar niet echt goed. Alle overige zijn naar mijn mening echt niet te haggelen en na de smaak test rechtstreeks als vogel voer gebruikt. Iemand tips voor een beter oplossing? 7 december 2024 aangepast door drempler Quote
mevr.Grijpstra Geplaatst: 7 december 2024 Geplaatst: 7 december 2024 35 minuten geleden, drempler zei: Iemand tips voor een beter oplossing? iets beters dan echt brood zou ik ook niet weten,bij mij is brood ook een zwakke plek in m'n voorraad. je schijnt het te kunnen inmaken in glazen weckpotten,maar heb daar zelf geen ervaring mee. zelf bakken is niet altijd mogelijk helaas, maar brooddeeg stomen of het bakken in een zgn wonderpan op het fornuis ,zowel gas als elektrisch, kan wel. of zoek het in alternatieven als havermout of roggebrood . Brood drogen kan ook nog,gewoon laten drogen aan de lucht dan blijft het ook heel lang goed. Op youtube en ook denk ik wel hier op het forum,kun je es zoeken naar recepten ,bv het zgn bannock. Maar ja, er gaat natuurlijk niks boven een smeuiige verse boterham met liefst ook nog iets lekkers erop ! 🍞🥐🥖🥯🫓 groet, mevr.Grijpstra Quote
drempler Geplaatst: 7 december 2024 Auteur Geplaatst: 7 december 2024 Ik heb jaren geleden is brood gehad uit blik dit kwam uit een oude Bundeswehr uitrusting (duits leger) dat was toen al zeker 20 jaar oud en was ook niet zoals vers brood uiteraard maar was prima te doen zeker wel een alternatief voor nood. Helaas wordt dit niet meer gemaakt, wat ik er van begrepen heb is dat er een coating op de blikken zad die niet heel gezond was en niet meer gebruikt mag worden. Ik heb hiervan is een zakje besteld: https://shop.conserva.de/de/convar-feldkueche/1797-convar-feldkueche-feldbrot-100g-5060428436916.html Na de hoeveelheid brood die je krijgt natuurlijk best wel duur maar als het wel lekker is kan het prima voor nood zijn. Het is in iedergeval "vers" gebakken. Quote
Roely Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 (aangepast) Als je kijkt naar de samenstelling van brood. Dan zie je bloem meel water en zout en bv gedroogde gist, die zijn alle flink lang houdbaar volgens mij. Er is eeuwenoud tarwe zaad gevonden bij de monniken en bij de inkas wat nog bruikbaar zou zijn geweest. Tarwe kun je in elk geval met gemak 10 jaar bewaren. Als je leest over bloem met een houdbaarheid van enkele jaren , dan lees je dat bloem enkele jaren over de datum toch nog goed bruikbaar is en voornamelijk alleen qua smaak er op achteruit gaat. Het lijkt mij, dat het eindproduct dus brood in dit geval , wel beperkt houdbaar is. Maar de benodigde grondstoffen ervoor dit dus niet zijn. Danwel heel veel langer houdbaar in elk geval. Mischien dat je ook eens aandacht kunt geven aan de kennis om zelf gist te kweken bijvoorbeeld. Dat is vrij eenvoudig. Hoewel gist niet eens essentieel is om brood te kunnen maken. Maw je moet andersom denken, als je graag brood wil moet je jezelf meer focussen op hoe je deeg kunt maken dan op hoe je het brood langer kunt bewaren. Het broodbakken zelf, kan al in een gat in de grond. Ik vond deze nog :https://www.culy.nl/recepten/het-makkelijkste-brood-dat-je-ooit-zal-maken/ 8 december 2024 aangepast door Roely Quote
gerard Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Beste @drempler, Deze heb ik ook een paar in huis; Op 7-12-2024 om 17:40, drempler zei: https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Roggenschrotbrot-250-g Ik vind het een erg droog roggebrood, maar met wat beleg goed te eten. Om voor korte duur "vers" brood in huis te hebben. Leg ik 2 broden extrs in de vriezer die ik dan telkens wissel met nieuwe. Zo pak ik niet mis, en heb ik reserve voor een week. Voor de lange termijn is het advies van @Roely denk ik het best. 9 uren geleden, Roely zei: Maw je moet andersom denken, als je graag brood wil moet je jezelf meer focussen op hoe je deeg kunt maken dan op hoe je het brood langer kunt bewaren. Het broodbakken zelf, kan al in een gat in de grond. Brood maken is gelukkig geen rocket science, en je kan recepten nu al proberen. Zodat wanneer het nodig is. U een recept heeft en de kennis om het te maken Quote
drempler Geplaatst: 8 december 2024 Auteur Geplaatst: 8 december 2024 Ik zal me is verdiepen in het bakken van brood. 1 Quote
drempler Geplaatst: 27 december 2024 Auteur Geplaatst: 27 december 2024 Kleine update, heb recent de omnia camping oven gekocht. Naar volle tevredenheid, brood bakken gaat prima in het ding. De meeste gebruikers zeggen 60min bakken maar naar mijn ervaring is dit iets te kort, ik bak op een klein camping brandertje dan moet die iets langer zo tussen 1:20 uur a 1:30 uur. Ik heb hem dan op een klein vlammetje staan waardoor het uiteraard ook langer duurd. Naar mijn mening een echte aanrader voor relatief weinig geld. 2 Quote
gerard Geplaatst: 27 december 2024 Geplaatst: 27 december 2024 Beste @drempler Wat voor recept gebruikt u voor het brood? Quote
drempler Geplaatst: 27 december 2024 Auteur Geplaatst: 27 december 2024 (aangepast) 500gram tarwemeel zakje gist (7 gram) 350ml water (lauw warm) 1 theelepel zout (of iets meer als je van wat zouter houd) Stap 1 doe de 500 gram meel in een kom, voeg hier de zout aan toe roer het goed door. Stap 2 doe de gist in het lauw warme water en roer het door Stap 3 giet het water met gist op het meel roer het goed door en kneed het daarna goed Stap 4 laat het geheel een half uur tot drie kwartier rusten (bij kamer tempratuur) in de kom met hieroverheen vochtige theedoek of iets dergelijks Stap 5 kneed het gerezen deeg nog een aantal keer goed door, doe dit bijvoorbeeld op een dienblad met hierop wat meel gestrooid. Stap 6 Leg het deeg in de omnia bakvorm (welke je vooraf in hebt gevet met boter of iets dergelijks) en verdeel het gelijkmatig. Stap 7 Zet de bakvorm op de brander, steek hem aan en 2 minuten op een hoge stand voorverwarmen (met de bakpan er dus op incl. deksel), daarna c.a. 1 uur en 20 minuen op een laag vlammetje laten bakken. De tempratuur van de deksel (rond de knop) ligt rond de 140-180 graden Tussentijds de deksel niet van de pan nemen, dan zakt je brood in. Na een uur kan je hem wel een klein beetje openen om te kijken hoe ver het brood is, als je de deksel er dan weer op doet kun je makkelijk even een paar tellen ene stoot gas bij geven om snel de tempratuur weer omhoog te krijgen. Let wel op de gehele pan wordt loei heet! Ook de knop die op de deksel zit! 27 december 2024 aangepast door drempler 1 Quote
drempler Geplaatst: 27 december 2024 Auteur Geplaatst: 27 december 2024 (aangepast) ik gebruik deze brander met hieraan een 220 grams butaan gas patroon. Het verbruik na een anderhalf uur is zo'n 45 a 50 gram gas, met een patroon kun je dus ongeveer 4 broden bakken aangezien de gasdruk lager wordt naarmate de patroon leger wordt en hierdoor de vlam grote zakt. Brander komt van aliexpress en kost zo ergens tussen de 10 en 15 euro. Branders gebruik ik al jaren op de piezo onstekers na nog nooit problemen mee gehad. Maar gewoon aansteken kan natuurlijk ook. 27 december 2024 aangepast door drempler 1 Quote
gerard Geplaatst: 27 december 2024 Geplaatst: 27 december 2024 Wat een vooruitgang in zo'n korte tijd 👍🏻 Van een vraag; Op 7-12-2024 om 17:40, drempler zei: Ik zit met iets waar ik in alle jaren nog niet echt een oplossing voor heb gevenden, aangezien ik een echte brood eter ben ben ik zoekende naar een lang houdbare oplossing. I Naar een goede oplossing; 9 uren geleden, drempler zei: Kleine update, heb recent de omnia camping oven gekocht. Naar volle tevredenheid, brood bakken gaat prima in het ding. Bedankt voor het recept en de informatie, Ik ben zelf (nog) niet zo thuis in brood maken. Maar ik denk dat u vele andere hier mee, goed op weg helpt. Ga zo door 🙂 Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 12:15 Geplaatst: zondag om 12:15 Op 27-12-2024 om 12:14, drempler zei: Kleine update, heb recent de omnia camping oven gekocht. Naar volle tevredenheid, brood bakken gaat prima in het ding. De meeste gebruikers zeggen 60min bakken maar naar mijn ervaring is dit iets te kort, ik bak op een klein camping brandertje dan moet die iets langer zo tussen 1:20 uur a 1:30 uur. Ik heb hem dan op een klein vlammetje staan waardoor het uiteraard ook langer duurd. Naar mijn mening een echte aanrader voor relatief weinig geld. Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 12:18 Geplaatst: zondag om 12:18 @drempler, op een FB prepperspagina zag en las ik een bericht van een soortgelijke broodbakpan, maar met een petroleumstel als warmtebron. Handig om te weten Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 12:28 Geplaatst: zondag om 12:28 Op 7-12-2024 om 17:40, drempler zei: Hallo, Ik zit met iets waar ik in alle jaren nog niet echt een oplossing voor heb gevenden, aangezien ik een echte brood eter ben ben ik zoekende naar een lang houdbare oplossing. Ik eet zon 8 tot 10 plakken per dag. Ik heb div broden in blik geprobeerd, namelijk: https://shop.conserva.de/de/backwaren/2352-dosenbistro-roggenvollkornbrot-350g-5060428430471.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2353-dosenbistro-roggenmischbrot-350g-5060428430457.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2354-dosenbistro-vollkornmischbrot-400g-5060428430464.html https://shop.conserva.de/de/backwaren/2310-dosenbistro-panini-broetchen-200g-5060428430044.html https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Weissbrot-100-Weizen-160-g https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Roggenschrotbrot-250-g Van zowel conserva als feddeck zijn de laatste producten nog wel te doen maar niet echt goed. Alle overige zijn naar mijn mening echt niet te haggelen en na de smaak test rechtstreeks als vogel voer gebruikt. Iemand tips voor een beter oplossing? Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 12:32 Geplaatst: zondag om 12:32 (aangepast) Heb je het brood in blik van Mestemacher al eens geprobeerd? Persoonlijk vind ik dit best wel te eten. In het vacantie seizoen wordt het ook bij de Duitse REWE super verkocht. Ik heb daar een paar jaar geleden heel aso het schap leeggetrokken . 🙄🤐 zondag om 12:33 aangepast door Oma Miet Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 12:36 Geplaatst: zondag om 12:36 Oeps..... hier gaat echt wat fout met quoten. 🙄 Quote
drempler Geplaatst: zondag om 17:40 Auteur Geplaatst: zondag om 17:40 Heb je een 5 uren geleden, Oma Miet zei: @drempler, op een FB prepperspagina zag en las ik een bericht van een soortgelijke broodbakpan, maar met een petroleumstel als warmtebron. Handig om te weten Heb je een foto van die pan? Heb zelf geen feestboek. Quote
drempler Geplaatst: zondag om 17:44 Auteur Geplaatst: zondag om 17:44 5 uren geleden, Oma Miet zei: Heb je het brood in blik van Mestemacher al eens geprobeerd? Persoonlijk vind ik dit best wel te eten. In het vacantie seizoen wordt het ook bij de Duitse REWE super verkocht. Ik heb daar een paar jaar geleden heel aso het schap leeggetrokken . 🙄🤐 Lijkt pirma inderdaad. Het meeste ingeblikte wat ik zie is in de richting van roggenbrood, daar heb ik al is het een en ander van geprobeerd en is na mijn mening wel redelijk te doen. Maar het volkoren of witte brood zoals wij dat kennen en dan ingeblikt is echt niet te doen althans naar mijn smaak. Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 23:29 Geplaatst: zondag om 23:29 (aangepast) 5 uren geleden, drempler zei: * zondag om 23:38 aangepast door Oma Miet Quote
Oma Miet Geplaatst: zondag om 23:34 Geplaatst: zondag om 23:34 (aangepast) Het brood van Mestemacher is geen wittebrood of tarwebrood zoals wij dat kennen, het lijkt veel op Brabants roggebrood en de Pumpernickel lijkt voor het oog het meest op Fries roggebrood, heel donker van kleur. En , niet onbelangrijk, je staat niet 2 uur later te gapen van de honger. Ik heb dat brood wat jij had nooit geproefd, maar Mestemacher is naar mijn smaak goed te eten zondag om 23:35 aangepast door Oma Miet Quote
Oma Miet Geplaatst: gisteren om 00:36 Geplaatst: gisteren om 00:36 (aangepast) 6 uren geleden, drempler zei: - Heb een foto voor je, maar weet ff niet hoe die hier te plaatsen. Ik kan niet knap én slim tegelijk zijn, het blijft een of /of kwestie 🤣 gisteren om 00:41 aangepast door Oma Miet Quote
Roely Geplaatst: 19 uren geleden Geplaatst: 19 uren geleden Natuurlijk help ik een knappe dame in nood . Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.