Ga naar inhoud
GENEGEERD

Brood


Aanbevolen berichten

Hallo,


Ik zit met iets waar ik in alle jaren nog niet echt een oplossing voor heb gevenden, aangezien ik een echte brood eter ben ben ik zoekende naar een lang houdbare oplossing. Ik eet zon 8 tot 10 plakken per dag.

 

Ik heb div broden in blik geprobeerd, namelijk:

https://shop.conserva.de/de/backwaren/2352-dosenbistro-roggenvollkornbrot-350g-5060428430471.html
https://shop.conserva.de/de/backwaren/2353-dosenbistro-roggenmischbrot-350g-5060428430457.html
https://shop.conserva.de/de/backwaren/2354-dosenbistro-vollkornmischbrot-400g-5060428430464.html
https://shop.conserva.de/de/backwaren/2310-dosenbistro-panini-broetchen-200g-5060428430044.html
 

https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Weissbrot-100-Weizen-160-g

https://feddeck-dauerwaren.de/Dosenbrot-Roggenschrotbrot-250-g

Van zowel conserva als feddeck zijn de laatste producten nog wel te doen maar niet echt goed. Alle overige zijn naar mijn mening echt niet te haggelen en na de smaak test rechtstreeks als vogel voer gebruikt.

Iemand tips voor een beter oplossing?

aangepast door drempler
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
35 minuten geleden, drempler zei:

Iemand tips voor een beter oplossing?

iets beters dan echt brood zou ik ook niet weten,bij mij is brood ook een zwakke plek in m'n voorraad.

je schijnt het te kunnen inmaken in glazen weckpotten,maar heb daar zelf geen ervaring mee.

zelf bakken is niet altijd mogelijk helaas, maar brooddeeg stomen of het bakken in een zgn wonderpan op het fornuis ,zowel gas als elektrisch, kan wel.

of zoek het in alternatieven als havermout of roggebrood .

Brood drogen kan ook nog,gewoon laten drogen aan de lucht dan blijft het ook heel lang goed.

Op youtube en ook denk ik wel hier op het forum,kun je es zoeken naar recepten ,bv het zgn bannock.

Maar ja, er gaat natuurlijk niks boven een smeuiige verse boterham met liefst ook nog iets lekkers erop ! 🍞🥐🥖🥯🫓

 

groet,

mevr.Grijpstra

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb jaren geleden is brood gehad uit blik dit kwam uit een oude Bundeswehr uitrusting (duits leger) dat was toen al zeker 20 jaar oud en was ook niet zoals vers brood uiteraard maar was prima te doen zeker wel een alternatief voor nood. Helaas wordt dit niet meer gemaakt, wat ik er van begrepen heb is dat er een coating op de blikken zad die niet heel gezond was en niet meer gebruikt mag worden.

 

Ik heb hiervan is een zakje besteld:
https://shop.conserva.de/de/convar-feldkueche/1797-convar-feldkueche-feldbrot-100g-5060428436916.html

Na de hoeveelheid brood die je krijgt natuurlijk best wel duur maar als het wel lekker is kan het prima voor nood zijn. Het is in iedergeval "vers" gebakken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je kijkt naar de samenstelling van brood.

Dan zie je bloem meel water en zout en bv gedroogde gist, die zijn alle flink lang houdbaar volgens mij.

Er is eeuwenoud tarwe zaad gevonden bij de monniken en bij de inkas wat nog bruikbaar zou zijn geweest. Tarwe kun je in elk geval met gemak 10 jaar bewaren. 

Als je leest over bloem met een houdbaarheid van enkele jaren , dan lees je dat bloem enkele jaren over de datum toch nog goed bruikbaar is en voornamelijk alleen qua smaak er op achteruit gaat.

 

Het lijkt mij, dat het eindproduct dus brood in dit geval , wel beperkt houdbaar is. Maar de benodigde grondstoffen ervoor dit dus niet zijn. Danwel heel veel langer houdbaar in elk geval.

Mischien dat je ook eens aandacht kunt geven aan de kennis om zelf gist te kweken bijvoorbeeld. Dat is vrij eenvoudig. Hoewel gist niet eens essentieel is om brood te kunnen maken.

 

Maw je moet andersom denken, als je graag brood wil moet je jezelf meer focussen op hoe je deeg kunt maken dan op hoe je het brood langer kunt bewaren.  Het broodbakken zelf,  kan al in een gat in de grond. 

 

Ik vond deze nog :https://www.culy.nl/recepten/het-makkelijkste-brood-dat-je-ooit-zal-maken/

aangepast door Roely
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste @drempler,

 

Deze heb ik ook een paar in huis;

Op 7-12-2024 om 17:40, drempler zei:

Ik vind het een erg droog roggebrood, maar met wat beleg goed te eten.

 

Om voor korte duur "vers" brood in huis te hebben. Leg ik 2 broden extrs in de vriezer die ik dan telkens wissel met nieuwe. 

Zo pak ik niet mis, en heb ik reserve voor een week.

 

Voor de lange termijn is het advies van @Roely denk ik het best.

9 uren geleden, Roely zei:

Maw je moet andersom denken, als je graag brood wil moet je jezelf meer focussen op hoe je deeg kunt maken dan op hoe je het brood langer kunt bewaren.  Het broodbakken zelf,  kan al in een gat in de grond.

Brood maken is gelukkig geen rocket science, en je kan recepten nu al proberen. Zodat wanneer het nodig is. U een recept heeft en de kennis om het te maken

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...