Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Meeste ZEE vis kan rauw worden gegeten, maar zoetwatervissen kunnen rare beestjes bevatten. Zo mogelijk koken dus!! Ik weet niet of je er dood aan kan gaan, maar ziek dus wel! Te vinden onder: Ned Tijdschr Geneeskd. 2012;156:A3873

 

Koorts, malaise en eosinofilie na eten van rauwe vis in Italië: infectie met leverbot (Opisthorchis felineus)

 

Infectie met een leverbot (platworm) is zeldzaam in West-Europa, maar recent zijn enkele uitbraken met deze parasiet beschreven na consumptie van rauwe zoetwatervis, gevangen in Italië.

 

Casus

Een 35-jarige, Nederlandse vrouw presenteerde zich met een koortsend ziektebeeld, zonder lokaliserende klachten. Bij laboratoriumonderzoek bleek een uitgesproken eosinofilie te bestaan. Microscopisch onderzoek van de feces toonde een leverbotei. Bij navraag bleek patiënte 3 weken tevoren rauwe vis (carpaccio van zeelt) in een restaurant in Noord-Italië te hebben gegeten. In Italië werd bij 45 mensen met vergelijkbare klachten die ook in dat restaurant hadden gegeten dezelfde infectie gevonden. Alle patiënten werden succesvol behandeld met praziquantel. Het leverbotei was afkomstig van de platworm Opisthorchis felineus.

 

Conclusie

O. felineus leeft in de galwegen van visetende zoogdieren en de levenscyclus verloopt via zoetwaterslakken en vissen. Acute verschijnselen zijn koorts, malaise, buikpijn en complicaties zoals lever- en galwegabcessen en cholangitis. De diagnose kan gesteld worden door microscopisch onderzoek van de feces, bevestigd met behulp van PCR of serologisch onderzoek.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

gewoon koken of bakken bij twijfel :

1 smaakt beter

2 is veiliger

en 3 denkend aan salmonella in zalm nu .

 

maar ook varkens vlees of rundervlees kan rare beestjes bevatten.

(BSE , CJD en ook parasieten )

 

dus oppassen met wat je rauw eet

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Als ik maar de nieuwe haring mag blijven eten, dat is zolang dat dan nog kan zonder fukushima 'stempel' te krijgen..

 

Grt

Kans

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...