Ga naar inhoud
GENEGEERD

Algemene richtlijnen over eten bewaren? (Boek/site)


Aanbevolen berichten

Hai allen, misschien staat het al ergens, maar zie het niet staan.

Ik zoek een boek of website over het bewaren van voedsel: 

 

- hoe lang kan je verschillende typen voedsel bewaren?

De t.h.t. datum is natuurlijk extreem voorzichtig. Wat zijn de werkelijke "eten voor" data onder bepaalde omstandigheden voor verschillende type voedsel? 

 

- hoe is de verpakking van invloed?

Bijvoorbeeld je rijst: koop je die in een plastic verpakking?

Of moet je die in een vacuüm bewaren?

Ik las al iets over potjes versus blik, en dat blik qua licht voorkeur heeft.

 

- welke verschillende manieren van conserveren zijn er? 

Inblikken, vacuüm zuigen.. Wat zijn de voordelen en nadelen? Hoeveel langer kan je het dan bewaren?

 

- welke voeding kan je gewoon ouder later worden zodat het beter wordt?

Kaas, wijn..

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...