Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Maak je, je eigen pijlen


Recommended Posts

Zelf maak ik regelmatig mijn eigen pijlen. het is begonnen op de vereniging waar ik bij zat met het bestellen van shafts,flights en tips.En dan zelf ze in elkaar lijmen. Later ben ik mijn eigen pijlen van hout gaan maken met verzamelde dingen uit de natuur. Probeer vaak andere punten uit, ook zelf maken natuurlijk.

 

hoor het graag van jullie

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik ben dan nog niet zo heel lang serieus begonnen met pijlen maken maar tot nu toe heb ik er wel goede ervaringen mee. Tot nu toe heb ik alleen nog maar houten pijlen gemaakt met veren maar ook wel eens met ducktape. Als ik deze pijlen vergelijk met de aluminium gekocht pijlen vond ik er eigenlijk niet heel veel verschil in afstand en zuiverheid. Moet ik wel zeggen dat ik denk niet de allerbeste alu pijlen te hebben gekocht.

 

Met de punten ben ik nu het meeste aan het experimenteren. De eerste pijlen hadden houten punten maar ben nu bezig met metalen punten en met punten die snijden (voor als ik in een land wil jagen waar deze wel legaal zijn). Bij mijn laatste experiment heb ik van een RVS leper en mooie jachtpijlpunt gemaakt.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
  • 4 months later...

@homerun ik zelf gebruik ganzenveren. Als ik een gans slacht bewaar ik de grote veren altijd voor pijlen.En ook veren die ik vindt in de natuur neem ik mee voor dat doel einde.

Dus misschien kan je bij de plaatselijke kinderboerderij vragen voor ganzeveren. of bij een normale boerderij

Link to post
Share on other sites

Ik was altijd opzoek als ik op straat liep of waar dan ook naar een veer maar dat schoot niet echt op totdat ik een super plek vond. Ga eens opzoek waar ganzen in het voorjaar en begin zomer verblijven. Ik heb een plas vlakbij waar ik dan af en toe heen rij en kom terug met handen vol.

Waar je ook hele leuke veren kan vinden is in de dierentuin. Daarmee kan je zo mooi die ene veer (ben even de naam kwijt) die aangeeft hoe je de pijl op de boog ligt.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...