Gast Waterval Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 In Duitsland is 1 persoon overleden na het eten van een zelfgekweekte courgette. Op de website http://www.kuerbis-company.de/index.php?id=220 is te lezen hoe onzuivere zelf geoogste zaden tot gevolg hebben dat de giftige stof cucurbitacin in een courgette, patisson of acorn (alle van het geslacht Cucurbita Pepo) ontstaat. Quote
Greener Geplaatst: 20 augustus 2015 Geplaatst: 20 augustus 2015 Een erg overtrokken verhaal al is dat mijn persoonlijke mening. In wilde (lees niet gecultiveerde) varianten zit inderdaad de giftige stof. Smaakt een pompoen, kalebas of courgette bitter dan moet je hem niet eten. Er zijn gevallen dat mensen idd erg ziek werden maar die aten pp meer dan 500 gram van een bittere vrucht. (Gevallen zijn te vinden als je op Cucurbitacin Googeld) Dit zijn dus vnl mensen die dit uit nood aten. Resumé: geen enkel persoon eet voor de lol bittere vruchten. De kans dat je in Nederland zal overlijden door je eigen zaaisel wat door kruisbestuivinG Cucurbitacin heeft gekregen is net zo groot als door een zeppelin te worden gedood. Je vruchten zullen per slot van rekening geheel andere vormen krijgen dus kruisbestuiving is direct zichtbaar. In mijn ogen een goed verkooppraatje. Greener Quote
Davena Geplaatst: 28 augustus 2015 Geplaatst: 28 augustus 2015 Zo zijn wel meer groenten giftig, maar soms helpt het bakken of koken ook en kun je het beter niet rauw eten. Zoals de kidney beans. (Maar ja als je die rauw eet, moet je ook wel hele speciale kiezen hebben) http://www.foodsmart.govt.nz/whats-in-our-food/chemicals-nutrients-additives-toxins/specific-foods/ Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.