Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Gast Peerke

Nasi? De basis

Recommended Posts

Gast Peerke

Basisnasi.

 

Kook 4 kopjes rijst met zout en ve-tsin net niet gaar. Laat deze uitlekken en verder in de pan verder garen, afkoelen en drogen.

 

Snij 3 ons kipfilet (of varkensfilet) in stukjes, 1 grote prei in halve ringen, 3 tenen knoflook fijngehakt, 1.5 ons ham in snippers. 4 eieren gebakken en in stukjes gesneden.

-----------

Bak de kipfilet gaar, voeg de prei toe. Bak. Pas op het laatst knoflook toevoegen. Voeg de ham en ei toe. Samen met de afgekoelde rijst.

Roer alles door, en voeg gemberpoeder en komijnpoeder naar smaak en behoefte toe.

Blijf roeren totdat het heet genoeg is.

Eventueel tijdens bakken sambal of trassi toevoegen.

 

Smaakluk !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Toef

@Peerke Als je gerookte spek blokjes gebruikt kan je die ve-tsin ( is een erg ongezond goedje trouwens) zout en ham achterwege laten.

 

Selamat Makan !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

In 't geval je kiest voor varkensvlees: bak het (goed ontdooit en uitgelekt) met een klein beetje olie, een theelepel sambal en een eetlepel ketjap manis, gewoon in de wok. Dan de groentes erbij (mag ook best een klein gesneden wortel en wat ui bij), gevolgd door de droge rijst. De ketjap en sambal die nog ronddrijven in de wok worden opgenomen door de groente en de rijst wat de smaak absoluut ten goede komt! :)

 

Gesnipperd ei met ham doe ik zelf altijd als laatste er doorheen, of ongesnipperd er bovenop.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...