Ga naar inhoud

rassy

Lid
 • Aantal items

  107
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

rassy's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

55

Community reputatie

 1. Hele forum weg zo in een keer? Dat is jammer,zie zo snel ook niet een vervanging voor dit forum. Was het echt noodzakelijk om het te sluiten? misschien hadden leden van dit forum het wel over willen nemen. 4 jaar forum, 4 jaar goud promotie. En goud ging van 2000 naar 1000. Heb dat nooit goed begrepen,waarom goud kopen zo actief en soms zelfs agressief werd gepromoot. Daar heeft de gemiddelde prepper namelijk helemaal niks aan. Forum en website was veel meer dan goudpromotie btw,ik wil hier zeker niet negatief over doen,denk echter dat het een beter forum was geweest zonder goud promotie maar ik realiseer me dat de advertenties van de goud sites mede dit forum mogelijk maakten. Maar goed,dank voor het forum ik heb er veel intressante dingen gelezen en zal het zeker missen. Iedereen de beste prep wensen en blijf vooral kritisch, denk zelf na!
 2. de nieuwe alomvattende sdr gaat er zeker komen in de toekomst al kan het nog lang duren. Voor goud zie ik in dit verhaal helaas geen rol.Goud is buitengewoon onaantrekkelijk als geld en ruilmiddel omdat het niet flexibel is. Je kan goud namelijk niet bijprinten en ook het weer uit de markt halen is niet eenvoudig. Dit houd in dat met goud eigelijk niet gestuurd kan worden,men kan er helemaal niks mee op monetair gebied. Om deze reden zal goud nooit meer een belangrijke rol spelen in het betalings verkeer,men heeft de flexibiliteit nodig die fractioneel bankieren bied. Een teurgkeer naar goud als ruilmiddel houd een terugkeer naar de middel eeuwen in, onze productiviteit zou met een factor 10 dalen. Dit zou zeer veel ellende geven voor de bevolking,het is mij dan ook een raadsel waarom sommige zo uitkijken naar de herinvoering van de gouden standaard.
 3. Artikel klopt wel gedeeltelijk,een deel van de wereld haat ons Voor een deel met rede,voor een deel ook door jaloezie. De rol van reclame in dit alles is inderdaad erg interessant,had het zelf nog niet zo bekeken.
 4. Denk ook dat we tegen de max zitten van wat duurzaam mogelijk is met de huidige technology,eigelijk al ver daar voorbij. Klimaat verandering,woestijn vorming,vervuiling,vernietiging natuur. Het gaat niet stoppen. Na china wordt india ontwikkeld en als er daarna nog tijd over is dan mag afrika. Dan zijn we voorbij 2100 en met 20 miljard mensen. Want stoppen bij 11 miljard dat zie ik niet gebeuren,althans niet vrijwillig. Het wordt een vreselijke wereld,overall vervuiling en nergens rust en natuur,enorm verschil tussen arm en rijk maar iedereen kan wel eten en drinken. Pas rond 2300 zal het weer beter gaan met de wereld,en zullen de geschiedenis boeken de mensheid leren over de vreselijke fouten en misstanden van de 20st en 21st eeuw. Nu ja, dat hoop ik dan maar,we blijven optimistisch. Opwarming gaat door,komt een versnelling aan over 25-35 jaar. Opwarming wordt nu nog deels gecounterd door een periode van lage activiteit van de zon maar dat is maar tijdelijk. Waneer zon terug is naar normale activiteit komt de inhaal slag. Denk dat men minstens 50% te laag zit met schatting over de temperatuur stijging in deze eeuw.
 5. Als ik grote evenementen zou bezoeken dan zou ik mij nu meer bewust zijn van de situatie. Ik zou kijken naar mogelijke vluchtroutes en bedenken wat relatief veilige plekken zijn om te gaan staan. Verder denk ik aan alert zijn. Ik zeg niet dat je alles aan kan zien komen maar als je goed om je heen kijkt en je bent je goed van je omgeving bewust dan vallen dingen die daar normaal niet thuishoren eerder op. Als een situatie erg verdacht begint te worden dan kan je weg gaan, Bij preppen voor aanslagen denk ik aan de volgende dingen. -altijd telefoon bij je hebben. -altijd kaartje met je medische gegevens zoals bloedgroep en allergie bij je hebben. Mijn excuses voor het verwijderen van diverse berichten,ik begrijp dat het vervelend is. Zal voortaan meer nadenken voordat ik post;)
 6. Nee ik ben het daar niet mee eens,het stoort me zelfs mateloos. Zelf verrijking van een zeer kleine groep ten koste van de welvaart van iedereen. Toch denk ik dat continue inflatie van de economie uiteindelijk noodzakelijk is, in elk geval voor de komende paar honderd jaar. Inflatie houd mensen en geld in beweging,het creeert kansen en mogelijkheden,het creeert activiteit. Aex 470 nu, 10% erbij dit jaar. Vast nog een beetje extra tegen het einde om de bonussen veilig te stellen,al met al was het geen slecht jaar voor de beurzen.
 7. Vind het een vrij slecht artikel als ik eerlijk ben. "John Maynard Keynes once wrote that money is a “link to the future” – meaning that what we do with money is a signal of what we think is going to happen in the future. What we’ve done with credit since the global crisis of 2008 is expand it faster than the economy – which can only be done rationally if we think the future is going to be much richer than the present." De toekomst hoeft niet veel rijker te zijn om het huidige lenen te rechtvaardigen. Als het geld in de toekomst minder waard word dan is dat ook een rechtvaardiging van het huidige lenen. Misschien dat dat ook een rede is van de credit expansie Het lenen voegt op de lange termijn helemaal niets toe aan de economie en het pakt er ook helemaal niks vanaf,het is eigelijk volkomen irrelevant,niets meer dan een herverdeling van koop kracht. De schulden kunnen nog wel 10 keer zo groot worden,ze zijn nu immers ook 10 keer zo groot als 20 jaar geleden, en 20 jaar geleden waren ze ook al weer 10 keer zo groot als 40 jaar geleden. Dit kan echt tot in het oneindige door gaan,er is geen enkele belemmering en het ontneemt helemaal niets aan de economie. Als er straks krimp komt omdat men te weinig te besteden heeft omdat met teveel rente moet betalen, dan is dat geen economisch ongeluk maar een politieke beslissing.
 8. Lange tijd zag ik Nederland als de veruit meest competitieve en inovatieve region in Europa en een van de top 3 regios in de wereld. De economische vooruitzichten voor de nabije en verre toekomst schatte ik in vergelijking met die van andere landen bijzonder hoog in. De laatste tijd echter zie ik een aantal zorgelijke ontwikkelingen. De overheid neemt meer en meer besluiten die gedreven zijn door zowel het algemene korte termijn belang als het eigen belang van sub groepen die tegen het algemene belang in gaan. Ik verwacht dat deze ontwikkeling zich gaat versterken komende jaren en dat de concurentie kracht van de nederlandse economie daar ernstig schade van gaat ondervinden op de middelange termijn van 10 jaar. Voor de wat langere termijn van zeg 50-100 jaar ben ik ook een stuk negatiever geworden. Ik verwacht dat de globalisatie waar wij enorm van profiteren geleidelijk aan tot stilstand zal komen en mogelijk zelfs om zal keren. Naarmate de wereld bevolking en de consumptie blijft groeien en de grondstoffen op een gegeven moment echt schaars worden verwacht een ik terug keer naar de situatie waarin landen meer op zichzelf aangewezen zullen zijn voor het produceren van hun consumptie. Dit zal voor een Nederland bijzonder nadelig zijn. Niet alleen omdat we het voordeel van onze handel zien verkleinen, ook omdat wij als land zelf wat zowel grondstoffen als economische productie voor een zeer grote mate afhankelijk zijn van het buitenland.De waarde van onze dienstverlenende industrie zal verkleinen. Onze innovatieve industrie zal zich bijzonder sterk moeten blijven ontwikkelen om dit met kennis producten te kunnen compenseren.
 9. Even op zijn website gekeken. Is volgens mij niet per see een crash die hij verwacht,zie de September update.
 10. De docu nu helemaal gezien. Je kan duidelijk merken dat er dingen weg gelaten zijn, Het verhaal over het Ponzi sceme is niet erg duidelijk en eigelijk veronderstelt de docu een veregaande voorkennis van de zaken die behandeld worden. Wat je te zien krijgt zijn eigelijk een aantal losse flarden. Het is jammer dat er geen duidelijk verhaal verteld wordt maar desondanks heb ik erg veel gehad aan deze documentaire. Het verhaal van cycli is bekend van meerdere "gurus" maar een wetenschappelijke onderbouwing is er niet. Ook is het track record van cycli voorspellers niet bijzonder goed. Toch geloof ik dat er wel degelijk mensen zijn die een groot inzicht hierin hebben, en met gebruik hiervan toekomstige gebeurtenissen redelijk goed kunnen zien aankomen. Wat mij het meest beangstigde in deze documentaire was zijn verhaal over wallstreet en de manipulatie. "there is no long term plan" Iedereen is zoveel mogelijk aan het graaien voor de korte termijn, er is geen enkel plan voor de lange termijn. Waarom is er geen lange termijn plan vraag ik mij af? Dit zijn geen domme mensen en de financiele belangen die zij verdedigen zijn enorm. Juist van deze groep mensen zou je een lange termijn plan verwachten om hun belangen ook voor hun toekomstige generaties te waarborgen. Er zijn voor mij maar twee mogelijke verklaringen voor het ontbreken van een lange termijn plan en beiden zijn niet bijzonder gunstig. 1-Iedereen aan de financiele top is doorgedraaid en gek geworden,een verregaande decadentie zoals deze ook zichtbaar was bij de ondergang van het romeinse rijk en in de jaren voor de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw. 2-Er is geen lange termijn plan omdat er geen lange termijn meer is. Men weet dat het zinloos is om een dergelijk plan te maken omdat het "einde" van de huidige cultuur om wat voor reden dan ook niet meer ver weg is,met het einde in het vooruitzicht is het pakken wat men pakken kan,
 11. Had deze nog niet gezien,erg interessant. Bedankt voor de heads up.
 12. Een onverwacht slimme actie van wilders. Veel mensen hebben een algemeen gevoel van onvrede en die kunnen dat nu mooi uiten. Wilders blijft natuurlijk "not done" in bepaalde kringen en veel mensen willen liever niet met hem of de pvv geacosieerd worden,dat zet de potentiele opkomst wel een beetje onderdruk.
 13. rassy

  2 rembrandts

  Natuurlijk is kunst en cultuur belangrijk,en juist daarom vind ik deze aankoop zo twijfelachtig. voor dit bedrag kan zoveel meer gedaan worden dan het aankopen van 2 schilderijen. Programmas op scholen,orkesten,wat al niet meer. Wat mij echter het meeste stoort is de prijs die betaald is. Waarom niet bieden op een veiling ipv onderhands de hoofdprijs betalen? Met alle informatie die ik gevonden heb kan ik 80m per stuk op geen enkele manier rechtvaardigen. Het lijkt minstens 2 keer te veel en misschien wel 4 keer teveel. Maar goed,dit gaat natuurlijk nooit uitgezocht worden. Pechtold heb ik als mens en politicus redelijk hoog zitten dus het zal allemaal wel,toch hoop ik niet meer van dergelijke aankopen te zien.
 14. rassy

  2 rembrandts

  Nederland heeft 2 Rembrandts aangeschaft. Hier is al het nodige om te doen geweest. Toch geprobeerd of ik iets meer over Rembrandts kon vinden en jawel. Rembrandt is beroemd maar de echte wereldtop zoals van gogh is het net niet. De duurste Rembrandt tot nu toe geveild bracht 22m euro op in 2009 en de vraagprijs voor de duurste Rembrandt ooit was 45m. Of dat schilderij voor dat bedrag verkocht is weet ik niet. Eenvoudig is het niet om informatie te vinden hierover. In een lijstje met de top 10 werken van Rembrandt komen de aangekochte schilderijen niet voor. 80m per stuk lijkt in het licht van deze gegevens aan de hoge kant, 3.5x zoveel als de tot dan toe duurste Rembrandt die openbaar geveild is. zoveel geld is er niet voor cultuur,men had dat geld beter kunnen besteden, Ook heb ik zo mijn twijfels bij de prijs die betaald is. Een koopje was het zeker niet, De overheid zou zich van dit soort frivoliteiten moeten onthouden. Terug naar de oerhollandse zuinigheid.
 15. Devaluatie is natuurlijk een teken van armoede en een economie die niet meer goed kan concureren met andere landen. Onze producten worden niet goedkoper,onze producten worden minder waard! Heel simpel gezegt: ipv bijvoorbeeld een Mercedes 600 te ruilen voor 1000 Chinese iphones ruilen we straks 2 Mercedes 600 voor 500 iphones. Dat is waar het uiteindelijk op neer komt, de ruilverhouding word minder gunstig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...