Ga naar inhoud

Twozeroprepper

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    Het zuiden
  • Beroep
    Studente

Twozeroprepper's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

11

Reputatie

  1. Dat zou ik zelf maken, je hebt alleen vier planken nodig... En grond.
  2. Nog ven over de radijsjes, als ze zo groot zijn zijn ze goed, vaak piept dan ook het rode bolletje een beetj boven de grond. Zet de radijsjes niet steeds op dezelfde plek, worden ze heel slecht en bitter van. Groeien binnen zes weken, kijk wel ui want voor je het weet heb je dit:
  3. Hoe mijn moestuintje eruit zag... Werkte perfect, ik had een mix gemaakt van tuinaarde met potgond en een piepklein beetje van die kokosgrond vd action. Ik mis mn tuintjeeeeee :-/
  4. Wintergroenten: diverse kolen, o.a rodekool, boerenkool e.a. Winterprei, kan de hele winter in het zaaibed blijven staan, winterwortel/peen, goed te bewaren door bv inleggen in zand in de kelder, winterpostelein, wintersla, winterspinazi, spruitjes, winterbloemkool, veldsla. Ik zou vooral gaan voor groenten die je of door de wnter heen kan laten staan, ofdie je goedkan bewaren en vlak voor de winter kan oogsten. Dus in het geval van zaadjes gebruiken als ruilmiddel, sla ook vooral winter zaden i want in de winter zal de honger het grootst zijn. Een kas zal ookwel helpen als het ECHT heel koud wordt. Voor de mensen die alleen maar zaden sparen als ruilmiddel... Wat belet je om eens te oefenen met kweken, kennis/ervaring is macht en weegt niets! Er is genoeg (winterkeuze) en als je veel groenten in de overvloedmaanden droogt/ inmaakt/inkuilt en inlegd in zand kun je dat inde winter ook gebruiken.
  5. Ik weet het, hebben er desondanks soep van gemaakt en die was prima te eten volgens mijn oma ;-). Dus het kán wel maar de kleinere groene van ong 15cm schijnen lekkerder te zijn. Ze had wel de zaden eruit gehaald geloof ik. En anders door laten groeien en zaad oogsten, het kan in een week gigantisch groeien, ze zijn een beetje onvoorspelbaar op dat gbied.
  6. Pompoen is dan inderdaad een beter alternatief voor courgette. Wel de schil goed laten uitharden en dan in krantenpapier wikkelen en in de kelder bewaren, easy. Gr. jox
  7. @Dreutel ik weet het. Maar is het zon goed ruilmiddel in een shtf scenario? Lage calorieen en niet bepaald goed te bewaren. Als je een plekje overhebt en het lekker vind gewoon doen! Ff fotootje van onze mega courgette van 1.750kg
  8. Ik zou vooral gaan voor planten die de hoogte ingaan, komkommer, stokbonen, courgette (omhoogleiden met een sterk bouwwerk). Voor bijvoorbeeld stokbonen: neem een oud fietswiel zonder banden, zet hem op een (bezemstok), per twee/drie spaken een touw naar beneden laten vallen en vastzetten in de grond, om ieder touwtje drie bonen in de grond planten en tadaaa, je eigen bonen mobile op een redelijk klein stukje grond. Bonen inmaken en je hebt een perfect ruilmiddel/voedingsmiddel:-) Courgette zou ik niet voor gaan trouwens, hou er niet van en de calorieen zijn laag. Wel giga hoeveelheid oogst en te maken tot soep eninvriezen (de soep dan) Gr. Jox
  9. Tip: kijk op moestuinforum.nl HEEL veel info!
  10. Je kan ook eens kijken op moestuinforum.nl staat ook HEEL info op. :-)
  11. Heb ook een moestuin. In het geval van balkon zou ik gaan voor hangplanten in een pot die je aan het plafond hangt, wat klimplanten als je ze goed omhoogleidt dan nemen ze vrij weinig grondruimte in. Leuk in bakken is sla,daar pluk je steeds de buitenste bladeren af en hij groeit gewoon verder ennatuurlijk snel klaar. Ook radijsjes, zijn rond 6weken klaar en kunnen bijna niet mislukken. Bospeen in een diepe pot, ong 50a60 cm hoog, kun je evt. Als ze klaar zijn inleggen in scherp zand in je (evt.) kelder, je verlengt de houdbaarheid dan aanzienlijk. Let wel op met de grond, je moet rouleren, niet te vaak radijsjes o.i.d, in dezelfde grond zetten :-) Ook veel dingen kun je ook in huis verbouwen, veel kruiden doen het prima op de vensterbank. :-) als je vragen hebt stuur je maar even een pb. ;-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...