Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Henk de Houthakker

Lid
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over Henk de Houthakker

 • Titel
  Jr. prepper
 1. Ah was nog niet overal langsgeweest. Ben er dan ook nog maar net.
 2. Mensen, vergeet niet langzaam je voedselvoorraad te verversen, zodat het ook altijd lang goed blijft. Je hebt bijvoorbeeld 10 blikken voedsel. Eet dan de oudste en sla een nieuwe in. Ik noem dit bufferen. Het is volgens mij zinloos 6 jaar lang een blik tonijn te bewaren, tenzij er echt iets mis is.
 3. Gelukkig zijn er nog zat WC's in onze omgeving. Doorspoelen met regenwater lijkt me dan ook een goeie optie. Maar als de plek waar al het rioolwater eindigt verstopt raakt, gewoon even om de hoek een gat graven, http://www.alibaba.com/product-gs/427702574/TV001821_PORTABLE_TOILET.html erop en als het gat bijna vol is, weer dicht maken met zand en een grasmatje erop.
 4. Ik heb ergens de houdbaarheid van bepaalde zaden gevonden. 1 à 2 jaar: Uien, dille, kervel, pastinaak. 2 à 3 jaar: Prei, schorseneren, peterselie, selderij, tomaten, bonen, erwten, wortelen (penen). 3 à 4 jaar: Slasoorten, witlof, groenlof, roodlof, postelein, andijvie. 4 à 5 jaar: Spinazie, tuinkers, snijbiet, raapstelen, koolrabi, koolraap, radijs, rammenas, veldsla, koolsoorten. 5 à 6 jaar: Pompoen, meloen, komkommer, augurk en rode bieten (kroten) Bron: http://www.lagrandeborne.com/moestuin/zaden_bewaren.htm Pompoenen zijn ook nog eens lekker groot. Komt goed uit.
 5. Simpelweg een waterfilter gebruiken om schoon water te verhandelen, als dat niet voor handen is.
 6. Een thermospak. Genoeg warme kleding, dekens, kaarsen.
 7. Ik Heb de Tulip Waterfilter aangeschaft. Deze: http://www.tulipwaterfilters.com/ Het beste is dan in emmer opgevangen regenwater te filteren, in plaats van bijv. willekeurig slootwater. Deze filter gaat uit van 7000 liter, volgens de site. Met regenwater verleng je volgensmij de levensduur van de filter. Verder heb ik nog norit, just in case.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...