Ga naar inhoud

Ecoprepper

Lid
 • Aantal items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ecoprepper

 1. Dick je bent een held. Martelaar eigenlijk. Pittige en wakkerschuddende teksten. Heb er echt van genoten! Thanks!
 2. Meneer Berts, wat een supergoed verhaal heb je gehouden! Vooral de eekhoorntjes vergelijking vind ik sterk. Dat is precies wat wij vergeten zijn. Dank! Ecoprepper
 3. Op ons stuk land hebben we meerdere bijenkasten. Die doen het nu goed. We breiden langzaam uit. Ik zou zeggen: koop je eigen bijenkast. je hebt echt geen last van deze zoemers. Ook niet als je buiten jam eet. Ze komen er niet op af.
 4. Dank voor de reacties @ Jester: de grens in de gaten houden lijkt mij ook super belangrijk. In de VS hebben sommigen echt bunkers gebouwd. Ongelooflijk. @ Cyberbeer: mooi onderscheid maak je! Helemaal eens.
 5. Als we op DIT moment elke wereldburger 1 m² toekennen past de gehele wereldbevolking binnen de grenzen van de provincies Gelderland en Limburg. Ik ben hier een artikel over aan het schrijven. Vandaag wordt ie gepost!
 6. Kan iemand de laatste vraag en antwoord vertalen? Word met en omweg gevraagd of de burger moet gaan preppern? Als de dollar keer op keer wordt 'gered' door het bijdrukken van geld waardoor het jaarlijkse begrotingstekort steeds kan worden opgevuld, ontstaat er inflatie. Je geld wordt dan steeds minder waard; voor een dollar kan je dan steeds minder kopen. De kans dat de dollar daardoor zo weinig waard wordt dat deze 'valt' is dan ook groter dan de Euro. Tenminste als je alleen kijkt naar inflatie. Europa gaat anders om met problemen dan Amerika. Europa drukt niet eindeloos bij, de VS doen dat wel. Geen land houdt dat vol, zeker omdat de schuldenberg zo enorm is en blijft groeien. In die zin lijkt het waarschijnlijker dat de Dollar in de problemen komt. Maar dat is slechts een gedachte. Er is veel tegenin te brengen, maar dat bestrijkt 5 boeken ben ik bang.
 7. Ik vind goud een nogal spannende beleggingscategorie. Enorme schommelingen kunnen er plaatsvinden...
 8. Je bent gek als je niet zo'n voorraad in huis hebt. Beter dan een levensverzekering toch?
 9. Ik heb nog een goede site voor Portugal als je goedkoop grond wilt in groeizaam klimaat: http://www.pureportugal.org
 10. Wauw! Wat een te gekke graphic! Dat maakt t allemaal een stuk voorstelbaarder. En dat je denkt: dit is toch niet op te lossen? Thanks for sharing!
 11. Ik vind ze ook knettergek. Met die wapen oefeningen enzo. Voorbereiden op voorraden en zelfvoorzienend zijn, begrijp ik heel goed, maar dit is zo ongeveer een oorlog voorbereiden als ik dit soort filmpjes zie. Shocking eigenlijk. Ik snap de redeneringen allemaal wel, maar moet je dit willen? Ik denk dat Nederlanders dit nooit zo gaan doen, te meer daar ons land klein en dichtbevolkt is. Je bent hoe dan ook kansloos als de geschetste scenarios onverhoopt zouden uitkomen.
 12. In Amerika zijn echt miljoenen praktiserende preppers te vinden. In Europa zal dat minder zijn, maar wat in Amerika begint.... Ik denk wel dat Nederlanders een beetje nuchter zijn. Dus ik verwacht eigenlijk weinig paniek gedrag. Gelukkig! Wel dat steeds meer mensen een voorraad aanleggen zoals ze een verzekering afsluiten. Gewoon doen, niet zeuren. Daarmee denk ik ook dat het aantal kijkers en mensen die in actie gaan komen, matig is. Zelf houd ik ook niet van paniek, wel van rationele voorbereiding.
 13. Ach ja, zo kan je t ook bekijken, iets luchtiger
 14. Mijn bank zei gister nog dat ze de toekomst zonnig tegemoet zien. Ik zat even op een andere planeet denk ik. Of zij. Alles gaat over vertrouwen. Dat komt pas terug als wij het gevoel hebben dat de politici (geen doorgewinterde economen dus) het probleem gemeenschappelijk in de klauwen hebben. Dat gevoel heb ik niet. Wie staan er aan de knoppen? Ik hoop doodsaaie grijze professoren die slecht overkomen bij Pauw & Witteman. En niet welbespraakte frisse types die economie na een studie rechten niet meer hebben ingezien. En dat laatste is toch nog steeds het geval op (inmiddels) Italie na.
 15. Niks gebeurt gelukkig! Maar als die nog krachtiger zou zijn geweest... wat dan? Ben ik ook benieuwd naar. Anyone?
 16. Als je het zo opgesomd ziet, klinkt het logisch. Tegelijkertijd vraag ik mij af of logica het enige is dat hier een rol speelt. Opgeteld kunnen we natuurlijk nooit zo doorgaan, maar dat was al eerder bekend. De vraag is dus wanneer en hoe heftig. Best eng eigenlijk.
 17. Donder en bliksem! Ik geloof niet in het einde van welke wereld dan ook, maar wel in een drastische omkering. Die gaan we hoe dan ook tegemoet. Hebzucht is het leidend thema als oorzaak. Ik denk dan ook dat de grootste veranderingen gaan ontstaan door de aardbol die van zich laat horen (donder en bliksem :-) waardoor we ons nog meer bewust worden dat we deze niet ongestraft kunnen plunderen. Hetzelfde geldt voor de economie: hebzucht ten koste van anderen zal steeds minder kunnen voortbestaan. En daar is een misschien wel geintensiveerde crisis op mondiaal niveau voor nodig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...