Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Arkadas

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over Arkadas

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Drachten,
 • Interesses
  moestuin, preppen, wecken, drogen, zelfredzaamheid, vacuumsealen
 1. Arkadas

  Water

  Inderdaad heb ik ook een voorraad gevulde flessen. Bij voorkeur van glas. Ivm de Bisphenol-A in de plastic flessen. Maar bij gebrek aan beter gebruik ik die ook. Bedankt voor het meedenken.
 2. Arkadas

  Water

  Bedankt, goede tip!
 3. Arkadas

  Water

  Ik heb ook een 20 lt jerrycan staan. Hoelang zou dit goed blijven zonder enige toevoeging? Enig idee?
 4. Sorry Carsten 888 het moet wilgenbast zijn en geen berkebast. Gebruik van Wilgenbast / Schietwilg Thee van schietwilg 1 koffielepel (2g tot 3g) per kop; 20 minuten laten trekken; 4 maal daags. Minimaal 2 weken volhouden. Ontstekingswerend en pijnstillend Wilgenbast bevat veel salicylzuur en mede daarom is het ontstekingswerend en pijnstillend. Het wordt daarom gebruikt bij acute en chronische reumatische aandoeningen (artrose, artritis) met lichte tot matige pijn, vooral dan bij chronische lage rugpijn en knie- en heuppijn. Ook tegen milde hoofdpijn en spierpijn wordt
 5. Ik denk dat iedere plaats zijn voor en nadelen heeft. Ik woon in een groot dorp (50000) en heb de voordelen van de stad en de voordelen van het platteland. Ik woon 5 minuten van mijn moestuin (op de fiets) en heb daar schuilgelegenheid in een tunnel onder de rijksweg door. Tevens mijn moestuin bij de hand, Dus daar zie ik wel potentie voor langer verblijf als het thuis niet meer gaat. Ik denk dat wij preppers best inventieve mensen zijn die in elke situatie het beste op dat moment proberen te halen. Het vooruit denken geeft je in ieder geval al een voorsprong op diegenen die dat niet ged
 6. Vlinder ik heb een Sedona droogoven met 9 lades. Ik droog veel courgette en kruiden van de moestuin. Ook bietjes, wortels ed. Je moet wel regelmatig keren en rouleren van de lades, want dan heb je het beste resultaat in zo weinig mogelijk uren. Meestal voor courgettes (plakjes van 5 mm) is 6 tot 8 uren nodig en geen 40 uren zoals eerder aangegeven. Ik heb de ervaring dat een eigen gemaakte droogdoos (zie internet voor instructies) wel buiten werkt in bijv Texas maar bij ons niet zo, omdat de luchtvochtigheid te groot is. Binnen op zolder met behulp van een 75 watt lamp (geen spaarlamp
 7. Denk bij schimmel op de huid eens aan een natuurlijk middel zoals TEA TREE OIL. Heeft mij altijd zeer goed voldaan. Kan zelfs vaginaal (verdund in water) worden gebruikt.
 8. Ik ga ervan uit dat met drugs - geneeskrachtige middelen - bedoeld worden! Denk aan al die kruiden met hun honderden toepassingen. Berkebast bijvoorbeeld voor pijnstilling. Goudsbloem voor infecties van de huid. Salie voor stomen tijdens luchtweginfecties. Er zijn legio sites en boeken over de geneeskrachtige werking van kruiden.
 9. Denk ook eens aan de aardpeer, oftewel Topinamboer (Helianthus tuberosus) Staat ook mooi in de siertuin en zal niet gauw herkend worden als --eten-- Is niet gevoelig voor de schimmel! Ook de Indianenaardappel is een alternatief. Deze geeft snoeren van aardappelen. Deze is ook niet gevoelig voor de schimmel.
 10. Denk ook eens aan de aardpeer, oftewel Topinamboer (Helianthus tuberosus) Staat ook mooi in de siertuin en zal niet guaw herkend worden als --eten-- Is niet gevoelig voor de schimmel! Ook de Indianenaardappel is een alternatief. Deze geeft snoeren van aardappelen. Deze is ook niet gevoelig voor de schimmel.
 11. Arkadas

  Zaden infobank

  Ik ben nieuw op dit forum. Wij hebben een moestuin van 4 are en ik houdt van diversiteit. Ik probeer zoveel mogelijk zaden zelf te bewaren van de tuin. Lukt aardig. Voor de zaadvaste zaden shop ik bij Van der wal zaden en bij Vreeken's zaden. Ik weet in ieder geval dat F1 zaden altijd hybride zijn en dat de volgende generatie er niet zo uit ziet als wat er op het pakje staat. Binnenkort zal ik zaad wat zelf gewonnen is op het forum zetten voor de liefhebber. Even geduld.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...