Vlinder ik heb een Sedona droogoven met 9 lades. Ik droog veel courgette en kruiden van de moestuin. Ook bietjes, wortels ed. Je moet wel regelmatig keren en rouleren van de lades, want dan heb je het beste resultaat in zo weinig mogelijk uren. Meestal voor courgettes (plakjes van 5 mm) is 6 tot 8 uren nodig en geen 40 uren zoals eerder aangegeven.
Ik heb de ervaring dat een eigen gemaakte droogdoos (zie internet voor instructies) wel buiten werkt in bijv Texas maar bij ons niet zo, omdat de luchtvochtigheid te groot is.
Binnen op zolder met behulp van een 75 watt lamp (geen spaarlamp dus) kan ook, maar dan ben je wel een paar dagen onder de pannen. Soms is het te drogen voedsel bijv tomaat als het gewoon bij de cv in stallatie gebeurd dan al bedorven. Extra verwarming is dus aan te raden.
Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn droogoven! Goed gedroogd is het halve werk. Daarna bewaar ik het gedroogde voedsel in vacuum gesealde zakken in kunstof afsluibare bakken. Werkt goed. Ook heb ik gedroogd voedsel staan in weckflessen. Dit meer om direct te gebruiken. De zakken zijn voor de lange termijn.
Ik hoop dat dit behulpzaam was.