Ga naar inhoud

Lazarus

Lid
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Lazarus

 1. Dit is een eenzijdige benadering van de Baltic Dry Index. - ook als het aantal schepen toeneemt daalt de index (bij gelijkblijvende bulk) - crash van de index is logisch door langere economische levensduur vrachtschepen (brandstofverbruik oude schepen) - nieuwe schepen (lange tijd tussen levering en bestelling) moeten varen, alles beter dan stil liggen. - De index is decennia op huidig pijl geweest en een goede zaak om groei te bevorderen. In april van dit jaar stond er over de index een mooi artikel in de Economist, met oa deze uitspraak: marginal increases in demand can push the index higher quickly, and marginal demand decreases can cause the index to fall rapidly. e.g. "if you have 100 ships competing for 99 cargoes, rates go down, whereas if you've 99 ships competing for 100 cargoes, rates go up. In other words, small fleet changes and logistical matters can crash rates... Bron: The Economist. April 2015 http://www.economist.com/business/displayStory.cfm?story_id=12414753&source=features_box1&mode=comment&intent=readBottom
 2. Bij windmolens op zee kan de wind er ook langs. Toch "botst" de wind tegen de bladen en draaien deze maximaal. Ik ken het klimaat in Spanje niet, maar in Nederland zou ik met deze opstelling geen vertrouwen hebben dat het bestand is tegen storm. Ik hoop natuurlijk dat het wel voldoende is want het project op zich is natuurlijk top!
 3. Claim jij nu dat je voorspelling (Crisis) bijna goed was? We hebben nog helemaal geen crisis, alleen maar een correctie. Eerst aub mannen met stropdassen in het 1e item van het 8-uur journaal die ons geruststellen... :-)
 4. Inderdaad een prima opbrengst: die van mij doen het minder goed :-( Maar ik heb er geen melde en klein knopkruid als onkruid naast staan :-) Of ga je die ook oogsten?
 5. Ik zat vandaag rond 13:15 naast iemand die hem op dat moment ontving.
 6. Heb je daar bewijs van? Link? Bij voorbaat dank!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...