Ga naar inhoud

JackToilet

Lid
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

JackToilet's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

39

Community reputatie

 1. Probleem is dat de helft van de Nederlands ook niets bijdragen in Nederland maar profiteren van dit mooie land omdat ze het geluk hadden hier geboren te zijn. Degene die niets bijdragen en alleen maar profiteren zijn nu de hardste klagers. En maar praten over onze belastingcenten zonder dat ze zelf netto belasting betalen.
 2. Je laatste punt klopt niet. De bail in is alleen voor saldo boven de 100k. Onder 100k gegarandeerd door overheid. Het kan wel zijn dat die 100k in toekomst weer naar normale standaard van 20k pp wordt verlaagd.
 3. Wat een gevaarlijk topic is dit. Naar mijn gevoel veel gevaarlijker dan je geld op de bank zetten. Mocht t zo ver komen dat er negatieve rente is (wat bij grote vermogens overigens al reeds is, en bij veilige staatsobligaties ook al) dan staat je geld wel 'veilig' met garanties van de overheid. Thuis brengt risico's met zich mee en het beleggen in goud helemaal met negatieve rentes (rendementen) van 20 procent per jaar de laatste jaren. Dus waarom moeilijk doen mocht t zo gebeuren dat er 0.3 procent negatieve rente komt?
 4. Leuk zeg. Ik sprak @Mr. Gold gisteren ook toevallig en vertelde hem dat ik ook een bosperceel had. Dat ligt er maar en doe ik niets mee. Leuk te zien hier dat er een levendige discussie gaande is over bospercelen. Zal me er eens in verdiepen.
 5. Volledig eens. Besef eens in welk land je leeft. Nergens in de wereld is de sociale zekerheid beter.
 6. Super leuke actie. Ik doe mee met een koers van 11,11. Alaaf!
 7. Worden deze negatieve gedachten over de toekomst van Nederland geen fullfilling prophecy? Positief de schouders eronder zetten helpt dan toch meer?
 8. Exact mijn punt. We mogen god (of wie dan ook) elke dag op onze blote knieën danken dat we in dit land geboren zijn.
 9. Ok. Dan zullen we er daar punt achter zetten en ga ik de schoolbanken weer in
 10. Wat een onzin zeg, moet ik helaas concluderen. De schuld moet je blijven zien als percentage van gdp. Gdp neemt (normaal gesproken) toe met ca de inflatie. Schuld met de rente en de rente is lager dan de inflatie. Misschien cursus macro economie?
 11. De kredietwaardigheid wordt nog altijd gemeten door de rating agencys (en ja daar valt genoeg op af te dingen) maar als die Nederland bij de top 20 kredietwaardigste landen van de wereld zetten zal het financieel niet zon puinhoop zijn als jij schetst toch?
 12. Staatsschuld van Nederland is een van de laagste van Europa. En ja totale schuld is makkelijk zeggen maar tel daar ook de bezittingen eens bij op! Pensioenen van Nederlanders zijn de hoogste van de EU. Uiteraard kunnen er dingen beter, zoals verzorgingstehuizen maar het merendeel van de oudere medemens (60 plus) barst van het geld. Uitzonderingen uiteraard daar gelaten en die moeten ook geholpen worden in onze verzorgingsstaat. Maar nee ik ben het totaal niet eens met je visie over Nederland. En dat schuld toeneemt dat noemt men niet rente maar inflatie. De staatsschuld moet je in reële termen bekijken en niet in absolute bedragen. Dat is hetzelfde als alles terug rekenen naar de gulden maar daar is wel 15 jaar inflatie over heen gegaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...