Ga naar inhoud

daan

Lid
 • Aantal items

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  -6371km NAP
 • Nieuwsbrief
  Ja

daan's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. @iamlordx heb je een linkje van dat filmpje? of heeft iemand anders dat?
 2. ik was ff nos aan het lezen en toen kwam ik dit tegen; Het Witte Huis heeft vannacht bevestigd dat de Amerikaan Peter Kassig wordt vastgehouden door Islamitische Staat. Hij wordt door IS het volgende slachtoffer genoemd aan het eind van de video waarin de Brit Alan Henningwordt onthoofd. De familie van Kassig heeft via een verklaring laten weten intens mee te leven met de familie van Henning. In de verklaring roept de familie iedereen op om te bidden voor de Brit, hun zoon Peter en iedereen die gevangen wordt gehouden in het Midden-Oosten of elders. De VS zegt dat alles in het werk wordt gesteld om de 26-jarige Kassig te bevrijden. Terreurorganisatie IS heeft al twee Amerikanen onthoofd, James Foley en Steven Sotloff. Ex-militair Kassig is een voormalige militair die onder meer in Irak heeft gediend. Hij werd in 2007 om medische redenen eervol ontslagen. Na zijn militaire periode ging hij in 2012 in het Midden-Oosten aan de slag. Hij werkte onder meer in Libanon om Palestijnse vluchtelingen te helpen. Daarna verlegde hij zijn focus naar de slachtoffers van de oorlog in Syrië. CNNmaakte in 2012 een verhaal over het werk van de oud-militair in Libanon. Bekering Kassig richtte daarvoor het liefdadigheidsfonds SERA op. Volgens de BBC is hij vorig jaar in een ambulance in Syrië ontvoerd. Volgens zijn familie heeft Kassig zich tijdens zijn gevangenschap bekeerd tot de islam en heeft hij de naam Abdul-Rahman Kassig aangenomen. dat is dus al de derde en ze hebben er nog een gevangen. dat word dan de vierde(denk ik hoop het natuurlijk niet). maar hoe dom ben je dan ook bezig als je daar naar toe gaat? iedereen weet dat er al twee amerikanen zijn onthoofd en dat jij waarschijnlijk de volgende bent , dan ga je daar toch niet als blank zijnde naartoe? ja, ik weet ze willen gewoon die vluchtelingen helpen, maar doe je dat ook met groot gevaar voor eigen leven?
 3. de buck silver creek zou ik niet aanraden; laten we is met het lemmet starten. het mes heeft een 420hc stainless titanium coated lemmet, hier begint het eigenlijk al want ik heb hem nu ongeveer 2 maanden(weinig gebruikt) en tot mijn verbazing begint de coating nu al te slijten en er zitten op de andere kant zie op de afbeelding is afgebeeld al vlekken waarvan ik sterk vermoed dat het roest. overigens is het mes wel goed scherp en scherp te houden. er zit een ook een gekarteld deel op de bovenkant, wat ik ook nadelig vind. ik had het mes namelijk gekocht met de gedachte dat ik er eventueel dan ook wat mee kan zagen, maar dat lukt me totaal niet. nou is dat nog niet eens het ergste, doordat het gekarteld is ben ik nu ook nog een ander stuk hout nodig om hout te splijten(doorheen drukken).dus jammer van die zaag. zie hierboven de vlekken waarvan ik vermoed dat het roest is, nadat ik het goed schoon heb gemaakt zag het er zo uit(onder) dus dat versterkt mijn vermoeden nog meer. dan gaan we naar het midden(geen flauw idee hoe het heet, dus zie foto) klopt er zitten wat krasjes op, maar dat heb ik zelf veroorzaakt dus dat is geen minpuntje:o wat ik wel een minpuntje vind is dat er iets speling in zit en er zit aan de rechterkant(lemmet kant)"waar het mes naar binnen gaat" een gleuf ertussen,waar door er vuil in kan verzamelen. dan de handgreep; kort maar krachtig: prima handgreep. en er zit aan de achterkant een oogje waar je evt. een touwtje door heen kan doen. en als laatste het holster het holster is gemaakt van hard plastic. wat ik wel fijn vind is dat ik het holster op de kop(met het mes erin natuurlijk) kan houden zonder dat het mes er uit valt. het holster is aan de onderkant open en in de zijkant zitten een aantal gleuven; aan de ene kant is dat wel fijn want dan kan als het er is het water er uitlekken en het mes kan dan drogen. aan de andere kant kan dat ook wel weer onhandig zijn want dan kan je er geen vloeistoffen(water bv.)in vervoeren. :mad::mad::mad::mad:
 4. ja daar had ik ook al aan gedacht maar is een beetje raar om er op te zetten "of zijn jullie niet meer actief" (nou doe ik het toch:mad: )
 5. heb je al verdere reviews geplaatst?
 6. en hoe zit het met de rest of willen jullie dat niet delen?
 7. @little; maar als je ouders het niet weten, hoe verklaar je je voedselvoorraad dan?
 8. wat hebben jullie al geprept? wat zijn julie van plan(wat zou je heel graag willen en wat ga je echt doen)? ik ben hier eigenlijk best wel nieuwsgierig naar, want toen ik voor het eerst op dit forum kwam had ik zeg maar het doomsday preppers beeld (het extreme, het amerikaanse), en nu heb ik wat rond gekeken en het filmpje van @communicator gezien en heb ik zeg maar "dat" beeld ook een beetje. maar ik heb ook wel eens een voedsel voorraad topic gelezen en dan krijg ik weer meer het amerikaanse beeld. wat ik al heb geprept? nou eigenlijk niks met de intentie om te preppen, maar ik zit ook op scouting en daar heb ik al aardig wat voor gekocht o.a klapmessen,dolk en , multitool, zaklamp met 2 reserve-setjes batterijen,hoofdlampje,hangmat(ticket to the moon single),slaapzak,matje,drinkzak en we hebben een heleboel bidons,dagrugzak 25 liter,en grotere rugzak, en heel klein kussentje. Sorry heleboel is niet relevant. ik woon op een oude boerderij (hebben zelf geen boerderij) en we hebben een camping, dus ook een heleboel ruimte waar bessenstruiken appel- en peren bomen, moestuintje en wat kruiden, notenstruik en walnotenboom op staan.
 9. @little ik bedoelde meer als we een bol in nederland hebben en er een paar het komen terroriseren, dan kunnen we ze stoppen en als ze doorgaan van ach het zijn maar een paar tieners. gevolg: tsjakkaaa, weer een paar minder op aarde. @homerun; denk het niet, sowieso weten mijn ouders het niet, en ik heb mijzelf nog niet overtuigd zeg maar, dus prep ik ook nog niet en dus ben ik niet echt nuttig en dus wil je mij (lijkt me logisch) ook helemaal niet erbij hebben(sorry klinkt raar)
 10. ik denk dat je het wel ernstig moet gaan uitbreiden zoals stuudje al zei, want ik ben 15 jaar en mijn maaltijd ligt meestal ergens rond de 200 gram(normale,luie dag). ik weet niet wat jou leeftijd is maar als maaltijd is dat veel te weinig
 11. ziet er goed uit. en je zou dat water evt. ook nog bij een shtf kunnen gebruiken
 12. waar wonen jullie? provincie/gemeente lijkt me het handigst om te melden. zijn er ook preppers (uit de groep natuurlijk) in drenthe? zit je dan ook in midden-drenthe?dat zou natuurlijk helemaal fijn zijn, woon ik namelijk. kunnen we misschien samen een BOL ofzo gaan bouwen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...