Ga naar inhoud

Jimmy007

Lid
 • Items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Earth
 • Interesses
  Lockpicking
 • Beroep
  Locksmith
 • Nieuwsbrief
  Ja
 • Homepage
  http://www.lockpickinguniversiteit.nl

Jimmy007's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

37

Reputatie

 1. @Dreutel Gave video's!! Bedankt voor het delen Ik heb die lange nog niet afgekeken maar volgens mij zijn ze echt heel uitgebreid. Wat betreft die Amerikaanse vrouw, ik vind het wel waarde toevoegen Vind dit leuker om naar te kijken Dit is ook een goed filmpje: Ik werd een paar weken geleden gebeld door een vriend van mij die dus per ongeluk zijn auto op slot had gedaan met zijn sleutel erin. Dus ik had hem doorverwezen naar dit filmpje en hij heeft dus met zijn schoenveter dit geprobeerd en na iets van een half uur kreeg het slot open met deze methode! Hier heb je dus geen extra gereedschap voor nodig alleen je schoenveters. Maar het is wel wat lastiger om voor elkaar te krijgen. Ik heb het later nog eens geprobeerd bij mijn eigen auto maar dat lukte niet echt.
 2. @Peerke bedankt voor die artikelen, zijn echt super interessant. Vooral die laatste :-) Ik snap wel waarom ze dat doen, ze willen gewoon de prijzen/kwaliteit hoog houden voor meer marge. Maar wel oneerlijk gevoel dat er genoeg mensen zijn binnen een radius van 10km van die vuilnisbak die het nodig hebben terwijl hun het gewoon laten wegrotten en dat dan ook nog eens met geweld beschermen.. Letterlijk winst boven compassie voor je medemens. Sorry dat ik zo offtopic ga Maar mocht TSTFHitten dan zou je dus eventueel misschien ook een vuilnisbak van een supermarkt als extra resource kunnen gebruiken. :-)
 3. Ik doe nu een jaar aan dumpsterdiving. Wat inhoudt dat je bij supermarkten overgebleven voedselwaren uit de vuilnisbak vist. Dan moet je denken aan wijnflessen waar het label is afgescheurd of een netje sinaasappelen waar 1 rotte tussen zit en 9 goede. (en ja ook minder hygienische dingen) Maar dan leer je in de praktijk supergoed wat je allemaal over de datum kan eten. Ik ben eigenlijk nooit echt ziek geworden alleen 1 keer beetje gerommel in me maag en dunne ontlasting. Mijn persoonlijke test: 1. Staat de verpakking bol? 2. Ruikt het okee? 3. Prikt het op de tong? 4. Bij twijfel eet kleine hoeveelheid en wacht half uurtje. (Meestal haal ik maar 10 min en dan eet ik het gewoon ) Er wordt ontzettend veel rijst en pasta weggegooid wat over de datum is.. Wat eigenlijk gewoon echt superlang goed te bewaren is. Ik heb hieruit een behoorlijke voorraad opgebouwd. Ook ontzettend veel eieren, als er 1 kapot is wordt de hele doos weggegooid. Dumpsterdiving wordt steeds lastiger omdat supermarkten steeds meer al het vuil binnen laten staan. Maar er zijn nog supermarkten te vinden waar het gewoon buiten op openbaar terrein staat.
 4. Vind ik wel een goede! Alleen blijft het verwarrend, ook met de Engelse term.. Omdat lockpicking of slotpeuteren eigenlijk maar 1 techniek is om sloten te bemeesteren. Het gaat dan om het lock picken van cilindersloten of plaatjescilindersloten. Hier worden dan speciale lockpicks voor gebruikt om de pinnen of plaatjes in het slot naar de juiste positie te peuteren. Maar in mijn beleving is lockpicking veel meer dan 1 techniek..! Lockpicking is (voor mijn idee) nieuwsgierig zijn naar fysieke veiligheid, het bestuderen, ermee spelen en uitdagen! De "lockpick" techniek is zo populair dat het eigenlijk een verzamelnaam is geworden voor alles wat te maken heeft met het hacken van fysieke veiligheid. "Mechanisch hacken" zou nauwkeuriger zijn Alleen jammer dat hacken tegenwoordig ook al een hele negatieve lading heeft bij veel mensen door hoe het in de media wordt gebruikt. Oorspronkelijk was hacken, een term gebruikt door nerds als ze een hack gevonden hadden. Een hack is een verbetering voor iets. Bijvoorbeeld een telefoon die gemaakt is om te bellen zo beïnvloeden dat hij ook als rekenmachine gebruikt kan worden of om een spelletje mee te spelen ofzo. Alleen later veranderde dat naar iets te slim af kunnen zijn en nu zie je het in de media alleen nog maar als een of andere kwaadaardige schurk een bank te slim af is en gevoelige informatie steelt. Maar eigenlijk was het iets heel positiefs en heeft het tot eigenlijk elke technologische ontwikkeling geleid die we vandaag de dag zien. Speels, nieuwsgierig, kijken wat er allemaal mogelijk is met een beetje creativiteit en zelfvertrouwen. Dusssssssssss ik vind slotpeuteren maar ook mechanisch hacken beide nog steeds niet de ideale term Maar ik heb ook geen goed alternatief Ga ik nog even over na denken P.S. Excuus voor de externe links en overdreven tekst opmaak.. Heeft allemaal het doel om beter over te brengen wat ik probeer uit te leggen. En sorry als ik betweterig overkom, ik probeer alleen mijn perspectief te delen en wat achtergrond informatie te geven :-)
 5. @Dreutel dat samenstellen raad ik niet aan, volgens mij ben je dan altijd duurder uit met mindere kwaliteit lockpicks. Dat zijn volgens mij gewoon de standaard lockpicks van southord die eigenlijk meer gericht zijn op Amerikaanse sloten omdat ze een klein beetje dikker zijn. De slimeline reeks en alle lockpicks van sparrows zijn allemaal iets dunner wat bij Europese sloten veel makkelijker lockpickt :-) Ja volgens mij zijn ze ook nergens in Nederland te bestellen.. Dus je moet ze echt bij sparrows zelf bestellen. Je zit nu ook met de koers € - $ en dan nog met de verzendkosten erbij zijn ze niet de goedkoopste Ik heb ze wel een tijdje verkocht maar ook de inkoopprijs is hoog. Dus dat was niet echt de moeite waard. Of zelfs breken Dan zijn die dikkere klom lockpicks juist wel weer handig :-)
 6. +1 Ik heb ook echt alleen maar positieve dingen te zeggen over lockpicks van Sparrows. Maar dat is wel voor de serieuzere lockpickers en moet je dus ook wel een beetje met tact mee omgaan. Ik heb zelf een van mijn bogota rakes gebroken omdat ik te heftig aan het raken was :-) Ik ben de oprichter (niet de eigenaar) van de Lockpick Winkel.. en heb veel setjes in mijn handen gehad. Maar de tuxedo set is van al die setjes altijd mijn favoriet geweest.. Leuke blog trouwens, gave onderwerpen :-)
 7. @Dreutel Ik zou ook niet aanraden om gelijk een set te kopen. Handiger om eerst even zelf te testen met wat je in huis hebt. Alleen het kan wel een stuk lastiger zijn om een slot te lockpicken met een paperclip!! Dus dan kan je alsnog niet echt een gevoel krijgen van hoe het werkt. Ik heb zelf mijn eerste setje gemaakt van een theelepeltje. De achterkant met een vijl bewerkt en de lepel viel mooi in mijn hand als handvat. Als tension wrench kan je van alles gebruiken, een ijzeren clipje van een pen misschien? Ik had een oude inbus plat gevijld. Maar als je ziet hoe goedkoop je tegenwoordig al setjes kan kopen via DealeXtreme ofzo dan is het eigenlijk nieteens zo gek om eens te proberen. Volgens mij kan je daar al voor een paar euro een setje bestellen zonder verzendkosten. Wat betreft die oude sloten, daar heb ik me nooit echt in verdiept.. Maar wat Lekker ook al zei.. "Lockpick Mortice lock" op Youtube is een goede zoekterm. Jammer genoeg is er nog niet veel Nederlandse informatie over lockpicking. (Ben ik druk mee bezig.. :-)) https://www.youtube.com/watch?v=5CWs5uCpAhY P.S. Lockpicking gaat meer over zwaktes onderzoeken en bestuderen. Het is eigenlijk niet echt gericht op praktische toepassing.... Jaa dat vind ik ook het leukste aan lockpicking!! Dat je zelf door goed te kijken met een beetje creativiteit gewoon een slot kan omzeilen! Is natuurlijk wel de ultieme test voor creatief oplossingsgericht denken. Een slot, dat juist speciaal ontworpen is met het doel om dit te voorkomen te slim af te kunnen zijn :-)
 8. @Nomad_404 Leuk om je reactie te lezen Nomad :-) Goed om wat verheldering te krijgen over dit onderwerp. Ik vind het zelf ontzettend jammer dat lockpicking vaak direct in verband wordt gebracht met criminaliteit. Lockpicking is naar mijn idee niks meer dan een eerlijke open houding naar veiligheid. Dat zou juist gestimuleerd moeten worden zodat mensen zich er meer in verdiepen in plaats van alles zomaar aan te nemen. Op geen enkele manier wil ik hiermee criminaliteit stimuleren!! Juist in tegendeel, ik geloof dat de veiligheid er alleen maar beter van wordt door er mee bezig te zijn en eerlijk te zijn over zwaktes. Wat een leuk uitgebreid antwoord gaf je trouwens over de GoSo set :-) Indrukwekkende photoshop skills In mijn ervaring is de GoSo set is een goede set voor beginners die nog niet te veel willen investeren maar wel een goede set zoeken. De tension wrenches zijn hopeloos en daar heb je vrijwel niks aan, behalve de dubbele tension wrench. Maar tension wrenches zijn op zich makkelijk zelf te maken. Maar inderdaad voor een klein beetje extra geld heb je een veel betere set. Ik kan sparrows ook erg aanraden, ik heb al jaren een setje van hun en het is supergoeie kwaliteit. Groeten
 9. lol lockpicking universiteit is een gratis informatie centrum. Er is 1 boek te koop met veel informatie die al te vinden is op de website. Lockpick Winkel is een webwinkel met verkoop van lockpick tools? Wat is hier commercieel? en waarom geen twijfel over de integriteit van deze post?
 10. Hahah oke oke okee.. In de meeste gevallen zijn er snellere of makkelijkere manieren om ergens toegang tot te verkrijgen dan met lockpicking. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat in sommige situaties lockpicking mogelijkheden heeft die je met andere methodes niet hebt. Tevens is er vaak verwarring bij het gebruik van de term lockpicking. Lockpicking is eigenlijk één techniek die zo populair is dat het de verzamelnaam is geworden voor alles wat te maken heeft met fysieke veiligheid. Vroeger werd hacken gebruikt als een term voor een verbetering vinden in een systeem en daarna veranderde dit naar een systeem te slim af kunnen zijn. Momenteel heeft het vooral een negatieve associatie door hoe het wordt gebruikt in de media. Maar het was een heel positief iets.. Als je een verbetering vindt in een systeem, help je het systeem te verbeteren. Duss misschien dat deze ene techniek lockpicking niet zo zeer praktisch inzetbaar is. Maar een kennis van sloten kan in mijn mening wel degelijk functioneel zijn. Als mensen in een haast weggaan en ze laten bruikbare spullen achter die alleen te gebruiken zijn met de juiste sleutel.
 11. Daar heb je gelijk in.. Maar met een betonschaar kan je wel lastig auto's starten die achter gelaten zijn? Als je dan rustig de tijd hebt en je een passende sleutel kan maken met behulp van impressioning..
 12. Lockpicking lijkt misschien een makkelijke tool om te gebruiken. Maar in de praktijk kost het erg veel oefening en energie om het een beetje praktisch in te kunnen zetten. Dus als je dat er voor over hebt dan is het erg leuk om te ontdekken maar als je denkt dat je even met een lockpick setje elk slot kan openen dan zul je alleen maar gefrustreerd raken op lockpickinguniversiteit punt nl : modingrijpen staan allerlei gratis gidsen en informatie. Wat ik je ook aanraad is om je eerste setje gewoon zelf te maken. Dan kan je eerst kijken of het wat voor je is voordat je er geld in investeerd, want zoals ik al zei het is niet voor iedereen weggelegd. Je moet een aardige dosis geduld en doorzettingsvermogen hebben om er goed in te worden
 13. Jeetje ik snap echt niet hoe een fabrikant die "veilige" kassa's moet ontwerpen het in zn hoofd haald om hetzelfde slot op elke kassa te doen :S
 14. Er staat op mijn site die in eerdere post staat ook een ebookje om zelf lockpicks te maken van goedkope zaagbladen, straat veegborsteltjes of auto ruiten wissers. Je hebt er wel een een dremel, slijpbank of vijl voor nodig maar dan kan je ze dus wel goedkoop zelf maken!! Kan inderdaad best verslavend werken als het je een paar keer lukt om die klik te krijgen Jaa zeker leuk idee alleen wordt zo'n slot aan een hek of iets dergelijks vaak vast gemaakt om geluk te brengen bij relatie's Zou niet relatie's kapot willen maken door daar als een daas alles los te maken Lockpickers hanteren vaak strenge regels voor zichzelf juist omdat het soms zo verleidelijk kan zijn: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-14924443 Gek hij hoort het nu toch echt te doen, ik heb hem net nog getest :S Sowieso nooit spam, alleen misschien wel af en toe een mailtje over een nieuwe post/ebook of andere gebeurtenis. Maar daar kun je als je daar geen trek in hebt gelijk bij de eerste mail al voor afmelden door onderaan op te uitschrijf link te klikken die bij elke mailing verzonden wordt. We hanteren strenge regels om persoonlijke gegevens te beschermen en gebruiken enormail voor een gebruiksvriendelijke ervaring Heheh het is grappig ik heb meerdere websites en ik merk dat mensen bij lockpicking gelijk al een stuk terughoudender en achterdochtig zijn bij de hele website dan bij andere sites. Misschien wel logisch maar is wel grappig om te zien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...