Ga naar inhoud

yin yang

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door yin yang

  1. actief koolfilter, en als voorfilter eventueel een intex zwembad filter cartridge van action, filtert al tot iets van 10 micron.
  2. yin yang

    Shelter

    Haha dat is echt een bunker. zeker te veel naar Alaskan Bush People gekeken.
  3. Welkom hier op het forum, snuffel eens rond in de onderwerpen die al besproken zijn daar vind je alle antwoorden.
  4. In januari 2022 gebruikte zonnepanelen met een nieuwe omvormer geplaatst 8 maal 250 watt dus 2000 watt totaal, waarom gebruikt, simpel één nieuw 340 watt paneel koste 150 euro, terwijl een gebruikt paneel nog geen 50 euro koste, reken maar uit 3 maal 250 = 750 watt, dit heeft mij 1750 kwh opgeleverd, ondanks dat de panelen niet meer nieuw zijn. Kosten om dit te realiseren was nog geen 1000 euro, ondanks dat mijn vrouw soms wat sceptisch is wat er allemaal in mijn hoofd rondgaat wat betreft niet afhankelijk zijn van de overheid, was ze nu de koning te rijk. Jaja weliswaar hebben we dankzij de panelen en de houtkachel toch 940 euro terug gekregen en is ons maandbedrag voor energie op 125 euro, voor huishouding van drie personen mogen we dan niet kagen.
  5. @Eendje @IO3 zit er net aan te denken, de niet preppers zijn net als, het sprookje van de Krekel en de Mier.
  6. De cellen komen uit een oude fietsaccu, vaak is er één bank { vaak 5 cellen parallel } die niet goed meer is, de andere banken zijn vaak goed en hebben de juiste voltage, zelf heb ik de banken apart geladen of met de alie lader balancer. De bms kan wel kleine spanning verschillen aan, kijk naar de dunne draadjes die naar de cellen gaan, vandaar koop en lader met balancer.
  7. Leg hem onder een broedende kip, 😂 als die broeds zijn hebben ze niets door.
  8. Kijk op youtube DIY powerbank, cellen apart opladen zodat ze dezelfde voltage hebben. Bijvoorbeeld met deze lader van Ali - Imax B6 Balans Lader , heb ik zelf ook, kunnen bijna alle accu's mee worden geladen. Zelf gebruik ik de cellen van fietsaccu's in mijn zaklampen.
  9. uit een fiets accu vaak 3.7 volt en 3 amp kortsluitstroom van 30 amp, dus goed opletten.
  10. Let wel op kortsluiting hebben ze veel ampere's
×
×
  • Nieuwe aanmaken...