Ga naar inhoud

daisy

Lid niveau 2
  • Items

    250
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door daisy

  1. 4 uur geleden, OBL-Rien zei:

     

    Wat mij betreft kunnen alle maatregelen direct bij het vuilnis. Ik zie geen reden om dit vol te blijven houden. Ik sta tamelijk verbaast over de politieke willigheid om hiermee door te gaan. Zozeer zelfs dat ik andere motieven ga vermoeden...

     

    Vond deze aflevering best goed. Zelf volg ik veel alternatieve journalisten en wist bijna alles al, maar het is een mooie samenvatting wat er gaande is over de hele wereld.

     

     

    • Leuk 2
  2. 1 uur terug, DutchPublisher zei:

    Ik ben er inmiddels van overtuigd dat alleen ouderen en zwakkeren sterven. Die moeten we dus veel beter beschermen dan we tot nog toe deden. Alle 1,5 meter-maatregelen en dergelijke kunnen per direct worden opgeheven, behoudens voor de ouderen en zwakken. Kinderen kunnen weer naar school en vooral deze laatsten zullen snel zorgen voor een hoge besmettingsgraad onder hen, die er niet dood aan gaan. Ouderen en zwakken moeten we zeer goed isoleren, inclusief de mensen in de zorg, die voor hen zorgen. En die ouderen mogen niet bezocht worden dus, zoals we nu wel nog steeds doen. 


    Klinkt niet verkeerd, maar is het wel haalbaar in de praktijk? 
    Ik werk dus bij 80+ ers in de huishouding, naast ander werk. Hoe moet ik weten wanneer ik besmet ben, aangezien een groot gedeelte asymptomatisch (of pre-symptomatisch) verloopt?  Ook is het handig om te weten hoe lang ik daarna nog besmettelijk ben. Stel ik ben na 1-2 weken ziek geweest te zijn, daarna nog 2 weken besmettelijk... die 3-4 weken moet iemand voor mij invallen. In de zorg hier is namelijk al zo'n tekort dat ik NU al geen vervanging kan krijgen, laat staan als er veel mensen tegelijk ziek zijn.

    Edit: Oeps, drukte per ongeluk op een knop, en hij werd al gepost.

    Zelf ben ik ook liever sneller hierdoor heen dan het een lange trage zaak te laten worden, als het op een (relatief veilige) manier kan.

     

    • Leuk 2
  3. 5 uur geleden, Loreen zei:

    Bij verkoudheidsklachten dienen zij gewoon te blijven werken, en ook als andere personen in hun huishouden klachten hebben moeten zij, itt anderen, gewoon blijven werken.

    Wat dat betreft gelden voor hen dus dezelfde regels als voor overig zorgpersoneel, aangezien zij nou eenmaal onder de zorg vallen.

    Als je dan echter verder kijkt, komen er verschillen. Zo hebben thuishulpen geen recht op PBM, aangezien zij toch de afstand van 1,5 meter aanhouden (let wel, bij de verzorging en verpleging hoeven ze ook alleen PBM als ze of zelf klachten hebben, of de cliënt klachten heeft).

    En waar de verzorging en verpleging bij klachten nu getest mag worden, geldt dit niet voor de thuishulp. Want zij hebben immers 1,5 meter afstand gehouden.

     

    Als thuishulp ben ik woest geweest. Toen ik netjes mijn werkgever belde omdat ik keelpijn en snotterig begon te worden, verwachtte ik begrip, vooral ook omdat dat ik niet ziekjes bij een ouder echtpaar wilde gaan werken waarvan de 85-jarige mevrouw ook nog eens astma heeft, maar perplex kreeg ik te horen dat ik er gewoon heen moest. 
    Als dat echtpaar niet wilde dat ik bij hun zou komen moesten ze zelf de thuiszorg maar afbellen......

    Dan die medewerkers in de besmette verzorgingshuizen, ik blijf mijn hoofd hier maar schudden, ongelofelijk trieste situatie.

    • Leuk 8
  4. 1 uur terug, Info_junky zei:

    Herkent iemand dit? 

    Dat eten veel duurder is ineens?

     

    Gisteren begon mijn collega daar ook al over. Ineens herinnerde ik mij dat ik vorige week bij de Lidl dacht:  'Huh, 44 euro voor deze tas boodschappen? Dat is veel.' Daarna heb ik er niet meer bij stilgestaan, tot mijn collega er dus over begon.

    Ik ben van plan om er vandaag extra op te letten als ik straks mijn wekelijkse boodschappen ga doen.

  5. Slim... in de gemeente Ooststellingwerf hebben artsen een ' hoestpoli' geopend. Mensen die naar hun eigen huisarts bellen met klachten die op Corona kunnen duiden, worden naar 1 huisarts op een aparte lokatie gestuurd, op afspraak. Zo ziet 1 huisarts alle verdachte patiënten (ipv alle huisartsen enkele)  in de gemeente, zo wordt het risico voor alle huisartsen beperkt.

     

    https://www.omropfryslan.nl/nijs/949082-husdokters-eaststellingwerf-iepenje-spesjale-hoastpoly

     

    EDIT:
    Zoals je kunt lezen is dit geen Fries, maar Stellingwerfs ;) (Foutje, wel Fries!)

     

    Quote

    Alle húsdokterspraktiken yn de gemeente Eaststellingwerf hawwe de krêften bondele en in mienskiplike 'hoastpoly' yn it libben roppen. Yn it gebou fan wensoarchsintrum Rikkingahof yn Easterwâlde kinne minsken mei klachten as hoastjen, koarts en ferheging apart sjoen wurde.

     

    Alle huisartsenpraktijken in de gemeente Ooststellingwerf hebben de krachten gebundeld en in een mienskip (betekenis: onderlinge verbondenheid die wordt ingezet om de gemeenschap te beschermen) een 'hoestpoli' in het leven geroepen. In het gebouw van woonzorgcentrum Rikkingahof in Oosterwolde kunnen mensen met klachten zoals hoest, koorts en verhoging apart gezien worden.


     

  6. Quote

    15.15 uur: Amsterdamse sterfgevallen worden niet gemeld

    De GGD meldt niet of en zo ja, hoeveel, Amsterdammers er zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 'We kunnen de overledenen niet specifiek voor onze regio bijhouden', zei GGD-directeur Jose Manshanden. 'Daar is in de ziekenhuizen geen capaciteit voor.'

    Ook kan er niet dagelijks worden gemeld hoeveel coranapatiënten er op de intensive care liggen.

     

    https://www.at5.nl/artikelen/200930/118-coronapatienten-op-intensive-care-economische-impact-enorm

     

    Ik welk jaar leven we ook alweer?

    • Leuk 5
  7. 12 uur geleden, Cocostar zei:

    Mijn vraag is; zijn er mensen die hetzelfde hebben (gehad) en zijn jullie daarna nog ziek geworden? Is de smaak en reuk terug gekomen?

     

    Er is nog weinig over te lezen dus ben opzoek naar ervarings verhalen.  
     

     

     

    Twee weken geleden waren mijn man en ik ook niet helemaal fit. Ik keelpijn en verkouden, mijn man een mild grieperig gevoel.
    Voor het eerst in mijn leven had ik dat mijn smaak veranderde, een heel gekke gewaarwording. Ik vond zelfs water raar/vies smaken. Na 2-3 dagen is mijn smaak trouwens weer helemaal goed gekomen.
    Toen is las dat dit ook symptomen kunnen zijn keek ik wel even op. Alleen woon ik in het noorden van Nederland waar nog geen gevallen bekend zijn in de omgeving, dus ik twijfel. Een test naar antistoffen zou erg welkom zijn. Ik doe nu boodschappen voor oudere mensen (ik kom niet bij ze binnen), maar het zou mij een veiliger gevoel geven omdat ik nu extra vaak in de supermarkt kom. Al is er nog niks bekend over immuniteit.

    • Leuk 2
  8. 5 minuten geleden, Sndrrr zei:

    Je houdt dit virus nooit meer tegen. Daarom heeft een totale lockdown ook geen zin meer. Het plopt dan gewoon elke maand weer ergens op vanuit een ander deel van de wereld. Het uitsmeren van de grote golf zieken gaat met de huidige capaciteit langer dan een jaar duren. We gaan nu dus semi cold turkey. 

    Hebben we al berekeningen met de Case FatalityRate voor dit scenario? Volgens mij had ik die al gezien ergens op dit forum.

    Kunnen ze dan geen 3-4 wekenlang een lockdown doen om in die tijd grootschalige ophoging van bedden te realiseren en DAN pas de touwtjes weer laten vieren? Een manier bedenken om alle tekorten aan te pakken, al huren ze een naaibedrijf in om mondkapjes te naaien.... maar iets! Misschien doen ze ook wel dingen op de achtergrond die wij niet weten, maar het voelt zo amateuristisch zo.

    • Leuk 5
  9. 1 uur geleden, ThinkAhead zei:

    Ik heb de kids vandaag afgemeld op school. Ze vonden het daar niet zo leuk dit te horen, maar ik heb ze vriendelijk verwezen naar de aangenomen motie. Ik had eerst het voornemen ze gewoon ziek te melden, maar dan krijgt school niet mee waar ik voor sta, dus dan maar duidelijkheid. Het zal mij benieuwen hoe lang ze nodig hebben om er achter te komen dat ze te lang hebben gewacht.

     

    https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2020P04424


    Wij hebben onze zoon ook afgemeld op school. Ik zei letterlijk aan de telefoon:' Ik wil onze zoon afmelden i.v.m. het coronavirus'. Ik stond al klaar met argumenten om op eventuele reactie van school te kunnen reageren. Maar het enige wat ik terug kreeg was: "Ja, ik geef het door... en beterschap!" 

    Hahaha , suf... misschien luisterde ze niet echt. Het was een juf die opnam. Ik had op zijn minst wel de vraag verwacht of het om ziekteverschijnselen ging van het coronavirus of vanwege onrust erover, maar niks.




    Na 5 jaar nu weer terug op het forum. Leuk om weer wat bekende namen terug te zien.
    Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik door dit forum beter voorbereid ben. En ondanks dat ik al die jaren door mijn familie als 'preppersgekkie' wordt gezien, ik ze wel zover heb gekregen om een kleine voorraad van belangrijke medicijnen aan te leggen. Op deze website zag ik dat mijn medicijnen al in de lijst van tekorten staan:
    https://farmanco.knmp.nl

    • Leuk 7
  10. Na een dag gedeprimeerd te zijn toch maar even een reactie.

     

    Veel heb ik niet gepost, wel veel gelezen: uren en uren en uren. Verslaafd ben ik geraakt aan dit forum.

    Elke dag, elke ochtend en elke avond even kijken en bijlezen, het is straks geen dagelijks ritueel meer.

    Zo veel geleerd, zo anders gaan leven...

     

    Vaste leden zoals Stuudje, Loreen, KS, Geert, Cyberbeer, Raycoupe, Myron Prps (en vele anderen).... zonder dat ik weet hoe jullie eruit zien, of klinken, jullie zijn allemaal eigen karakters geworden in mijn voorstelling. (Bij Stuudje duurde het heel lang voordat ik erachter was of ze man of vrouw was, haha). Het voornemen om naar een SC te gaan, en jullie in real-life te ontmoeten, steeds vooruit geschoven. Te ver blijkt...

     

    Ik zal kijken hoe ik op de een of andere manier in contact kan blijven!

     

    Iedereen enorm bedankt!!! Met name de inzet van Dr. Prepper en Mr. Gold!!

    • Leuk 2
  11. Ik snap dat het hebben van een rubberen opblaasboot zinvol is als je ergens moet oversteken of als het land onderloopt van water en je niet meer naar behoren van A naar B kunt verplaatsen. Dus was ik wat aan het surfen en kwam toch best leuke bootjes tegen. Die reddingsboten bijvoorbeeld, net een varende tank!

     

    http://bukh.eu/bukh_oud/images/reddingsboot.jpg

    http://nl.dreamstime.com/oranje-reddingsboot-thumb5751047.jpg

    http://frontpage.waterscouting.com/assets/images/vloot/slepers/_resampled/SetWidth400-spuitnautilus.jpg

     

    Een ander kleurtje zodat het wat minder opvalt en je hebt op zich een leuk bootje.

     

    En dan heb je nog die opblaasbare reddingsboten maar ben een beetje verliefd geraakt op die varende tank... Doch een gewoon opblaasbootje lijkt me wel iets om bij je te hebben. Helaas hebben de meeste een bepaalde draagkracht en zal het voor mij onmogelijk zijn. Ik weeg iets van 120 kilo en ben 2 meter lang, inclusief rugzak, die boot gaat zinken, dat is wat zeker is.

     

    Nou weet je wat, ik bouw wel een vlot van boomstammen.

     

    Tenzij iemand nog een ander idee heeft qua boten? Twee opblaasboten en een plaat erop? LOL

     

     

    Zie ik in mijn buurt zomaar een drijvende tank liggen. Wat een geweldig ding zo'n reddingsboot!

    Zelfs gestopt om een foto te maken. Eenmaal thuis Google ik op wat meer informatie... en waar kom ik op uit: preppers.nl :D

     

    1111.jpg.af5900b4cbce9a3e2d3de80d0f1eafab.jpg

  12. Interessant dat je dit doet en dat het werkt.

    Ik heb namelijk bij mijn opleiding (tuinbouwschool) geleerd dat organische stoffen (zoals compost) maar voor een heel klein beetje oplosbaar zijn in water.

    De organische stof moet eerst door het bodemleven (bacteriën in de grond) omgezet worden in an-organische stoffen. Die kunen wel oplossen in water en zijn dan wel door de plant te gebruiken.

    Ben benieuwd of er iemand op het forum is die daar meer over kan zeggen.

     

    Al een tijdje volg ik online een jaarcursus Natuurlijk Tuinieren, met invloed van de permacultuurprincipes. Wat ik veel in mijn moestuin probeer toe te passen.

    Hier raad Frank Anrijs, degene die de cursus geeft, het gebruik toch af. Deze man en zijn ouders hebben ontzettend veel ervaring. Misschien het lezen waard:

     

    Een overbemesting door stikstof is de oorzaak van vraat door insecten. Dat houdt dus in dat je niet moet bijmesten met stikstofhoudende meststoffen, in geen enkel geval! Dus niet met organische meststoffen, niet met bloedmeel, maar ook niet met brandnetelthee, compostthee of wat dan ook. Want telkens opnieuw ga je stikstof in te gemakkelijk oplosbare vorm aan te hoge concentraties geven waardoor je vrije aminozuren en dus vraat krijgt.....

     

    Lees verder...

    (Wel heb ik een hekel aan het gebruik van zo'n dwingende titel ;) )

  13. Nahjah... dat is gewoon TE simpel :D

    die gaan we eens proberen. dat moet mij nog wel lukken :D

     

    Ze bakken wel anders dan een gewone pannenkoek, ze scheuren snel. Omdraaien doe je het best door een bord omgekeerd op de pannenkoek te leggen. Pan omdraaien zodat de pannenkoek op het bord valt. Daarna van het bord in de pan laten glijden.

    Dot creme fraiche en wat fruit... hmmmm!

  14. @daisy bijna alles waar TE voor staat is eigenlijk niet goed . Te veel , te lang , te kort , ga zo maar door . Ha tevreden is goed .

     

    Nee, @Geert dat is natuurlijk met alles zo (behalve met tevreden :) ). Nou heb ik zelf nooit geloofd in lightproducten enzovoorts.

    Maar na de docu geniet ik nog meer van de, nu dubbeldikke, roomboter (en zelfgemaakte mayo, nootjes enz) zonder me schuldig te voelen. Want dat vet slecht is, was er bij mij toch onbewust goed ingeprent!

  15. Het is ons aangeleerd dat teveel vet ongezond is....

    Laatst heb ik deze documentaire gekeken. Zeker een aanrader!

     

    Twee minuten kijken en je wilt de hele documentaire zien:

    http://www.cerealkillersmovie.com/

     

    Samenvatting:

    De vader van deze Engelsman krijgt een hartaanval en hij vraagt zich af waarom. Zijn vader is namelijk een sportman, fit, slank, gezond en drinkt nooit. Hij verdiept zich in de manier van eten tegenwoordig.

    Hij gaat 28 dagen eten waarvan hij nu denkt dat beter is, met heel veel vet. Hij wordt gevolgd door een artsen en de uitkomst is natuurlijk erg leuk.

    Geniet van gezond, gevarieerd én vet eten! En daar hoort roomboter bij.

  16. Ik vind dit erg interessant:

     

    Edison-accu maakt comeback

     

    De toekomst van energie is elektrische stroom, daar zijn vrijwel alle wetenschappers het wel over eens. Voor verwarming, verlichting, vervoer blijft energie nodig en de verbranding van fossiele brandstoffen moeten worden afgebouwd, is afgesproken in allerlei verdragen.

     

    Maar er is een groot probleem, want stroom is niet rendabel op te slaan. Een mogelijke oplossing lijkt nu al te zijn bedacht in 1901, de Edison-accu, toen populair in de eerste elektrische auto's.

     

    Deze Nikkel-ijzer accu's staan opnieuw in de belangstelling van wetenschappers, ze zijn goedkoop, gaan lang mee, zijn niet kapot te krijgen en zijn veilig. Een Nederlandse student deed een belangrijke vinding en is nu met steun van de TU Delft en de European Space Agency (ESA) een startup begonnen om deze ouderwetse nieuwe accu op de markt te brengen.

     

    Video 1Vandaag

×
×
  • Nieuwe aanmaken...