Ga naar inhoud

Isanne

Lid
 • Items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Zuid-Limburg
 • Nieuwsbrief
  Ja

Isanne's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

26

Reputatie

 1. Een mooie buit heb je daar! Toevallig zag ik gisteren iemand een aardappelveld afstruinen en die had al een behoorlijke tas vol. Heb even getwijfeld of ik ook zou gaan rapen, maar ben toch doorgereden, misschien morgen nog even kijken of er wat ligt....... Verder kan ik me herinneren dat het meeste mais dat geteeld wordt in Nederland voor dierlijke consumptie is? Er is wel verschil en ik begreep dat diervoeder mais niet echt lekker is, maar goed met een SHTF scenario ben je denk ik al blij met wat te eten.
 2. Ja dat klopt, maar ik zit nou eenmaal met ruimte en in een kist kan maar een beperkte hoeveelheid. Als je het met piepschuim gaat isoleren verlies je ook weer ruimte. Dit leek me een oplossing voor erbij. Maar een kist/kast isoleren lijkt me inderdaad de beste oplossing. Ik ga eens op zoek naar een geschikte. Heel erg bedankt voor het meedenken
 3. Zo daar was ik weer.... Dat is inderdaad een goed idee van een koelkast gebruiken met daarin vochtvreters en zuurstofadsorbers, dank je wel! Ik ben ook aan het kijken naar mogelijkheden met het bekleden van plastic bakken met uv werende raamfolie. Zit toch een beetje met ruimte en als dit bijdraagt dat bijvoorbeeld water en potjes niet in aanraking komen met UV licht, dan lijkt me dat op zich een goede oplossing. Moet wel folie zijn dat ook de warmte afstoot natuurlijk. Blijft het probleem van de temperatuur, maar dit is dus met name in de zomer voor die paar hete dagen. Daar zal ik dus nog iets op moeten vinden.
 4. Ja? Leg uit alsjeblieft Is mijn idee van de koelkast te duur ofzo?
 5. Goede tips, ben er nog niet uit hoe ik het beste kan doen. Zo'n brander is inderdaad handig voor de ergste vorst. De kruipruimte kan ik ook proberen, moet ik wel een deel van de vloer weghalen om daarbij te kunnen ( hallo huisbaas).
 6. @Heksenboot Ja die reddingsdekenfolie moet ik denk ik niet proberen... Zit nu eraan te denken om een oude koelkast gebruiken als voorraadsysteem in de zomer, op de laagste stand. In de winter is het in huis ong. 14 graden, dus dan kan alles gewoon weer in de kast. Niet ideaal, maar dan zijn de schommelingen niet zo extreem. Er zijn geloof ik ook speciale geisoleerde voorraadkasten, uv bestendig, moet daar even induiken....
 7. @Kans Dank je wel voor je reactie, ja ik had al min of meer begrepen dat grote temperatuurschommelingen niet goed zouden zijn. Fietsenhok uitgraven is helaas niet mogelijk , het is volledig betegeld en zit vast aan het (huur) huis, dus daar zal de huisbaas niet blij mee zijn. Ik zal iets anders moeten verzinnen, in elk geval bedankt voor jullie suggesties!
 8. @Heksenboot Thanx! ok dat weten we dan ook, geen openstelling kasten maar dichte voorraadkasten die je kunt isoleren, goed idee! Hoe zit het dan met de reddingsdekens? welke kant naar binnen, de gouden om de kast koel te houden?
 9. Hallo, Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar had geen hits, dus ik stel hem hier want het gaat over de houdbaarheid van blikvoer en glazen potjes. Niet mbt de THT, maar de temperatuur in de bewaarruimte. Ik ben inmiddels bezig met veel op te ruimen om ruimte te creeren voor een voedselvoorraad. Nu ligt alles door elkaar en met meer ruimte kan ik kasten gaan neerzetten en alles op THT gaan ordenen. Het fietsenhok dat ik daarvoor wil gebruiken is redelijk donker, heel klein beetje vochtig (zal er dus geen rijst of pasta oid gaan bewaren daar) maar mijn vraag gaat voornamelijk over de temperatuur. Er zit geen verwarming in en in de winter zakt de temperatuur naar ongeveer de buitentemperatuur, kan zomaar -10 zijn. Zomers is het er heel warm omdat er weinig tot geen ventilatie is. Kunnen blikvoer en voer in glazen potjes tegen temperaturen onder het vriespunt en in de zomer rond de 25 graden? Zou het de THT aantasten? Ik hoop dat deze vaag niet eerder is gesteld, misschien is het een domme vraag, maar ik was net bezig met al die potjes te bekijken en toen vroeg ik me af of een koud fietsenhok wel zo'n goede storage plaats is. Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie(s) en suggestie(s)
 10. Ik zag op Youtube een survival filmpje waarin dit product werd gebruikt: Het is de Jollytank van de Italiaanse firma Plastibag. Het is een tas gemaakt van sterk plastic met een handel waar ong. 8 liter in kan. Superhandig om bij je te hebben in de auto of in je BOB. Er kan natuurlijk water in, maar zoals op de tas staat ook olijfolie, wijn en op een andere site hadden ze het erover dat er ook benzine in kan. Dit is dus niet voor langdurige opslag, maar voor noodsituaties. Makkelijk met dragen vanwege het handvat en neemt nauwelijks ruimte in. Verder moest ik ook denken aan douchen, want je hoeft hem alleen maar ergens aan te hangen en de zak een zet te geven. Je kunt ze kopen via ebay: http://www.ebay.com/itm/Jolly-Tank-Water-Fuel-Container-/221263495289 maar ik heb het bedrijf gemaild met de vraag of je ze bij hun direct kan bestellen (of bij een bedrijf wat dichter bij huis), want ik zag dat in Italie ze maar 2 of 3 euro kosten. Als ik van hun terug gehoord heb, laat ik dat natuurlijk meteen weten.
 11. @vheeswijk, super bedankt voor je toelichting want ik snapte helemaal niet hoe dat nou werkte met die mylar zakjes in een food-grade container. Dus de rijst gaat eerst in de container, halverwege gaat er dus een zuurstofadsorber in (zonder mylar zakje) en dan vullen met rijst tot de container vol is, toch? Dat is ook een goede tip, om de rijst te bewaren in wijnflessen (hoe krijgt je ze schoon trouwens?). Ik zal zeker de website gaan bekijken voor meer adviezen over het bewaren van eten, nogmaals veel dank hiervoor en de geweldige review!
 12. Dank je wel Heksenboot voor je reactie! Ik ga dat topic meteen lezen
 13. nog een vraagje: moet je dit ook doen als je de rijst in (foodgrade) jerrycans doet? zoals deze bv: http://www.jerrycanshop.nl/stapelbare-jerrycans-levensmiddelen
 14. Ik wil ook tonnen gaan kopen om rijst en pasta ed op te slaan, dus uit de verpakking halen ookal ben ik daar een beetje huiverig voor. Ik heb gezocht op C02 en zuurstofvangers zoals hierboven wordt vermeld, maar ik kan niets vinden. Kan iemand mij vertellen wat dit zijn, waar je het kan kopen en hoe je dit moet toepassen nadat je de ton hebt gevuld met rijst? Alvast bedankt
 15. Producten van de vegetarische slager zijn te krijgen bij de Jumbo, alleen hebben ze niet altijd veel keus. Ik heb inmiddels de "kip", "gehakt" en "gerookte spekjes" geprobeerd. De kip is inderdaad verbluffend echt, vooral de bite. Lekker met een oosters gerecht of pasta. De spekjes zijn ook erg lekker, de rooksmaak is waar het om gaat en die is goed aanwezig, lekker met andijvie, aardappels en roomsausje, zeker aan te raden! het gehakt vind ik niet lekker, heeft te weinig smaak en vind ik dus niets toevoegen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...