Ga naar inhoud

To Extreme

Lid
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door To Extreme

  1. Wasco ? Nee, nooit aan gedacht.

     

    Maar....wasco is vaste verf, is dus kleurstof, is dat niet giftig qua dampen ?

    qua schrijven handig, absoluut, maar branden ? neem dan reepjes oude fiets-binnenband mee.

     

    Wasco word gemakt van was. Daar is niets giftigs aan. Net als de kleurstoffen die gebruikt worden.

     

    Wasco krijtjes kan je dus zelfs eten. Moet zelfs ivm kinderveiligheid ;)

  2. @To Extreme, ik wil dat we alledrie een complete uitrusting (psu) hebben daarom geef ik mijn kids ook alles waarvan we denken dat dat nodig/handig is.

    Als ik de enige ben met een complete uitrusting dan hebben zij een probleem wanneer we door omstandigheden gescheiden worden.

     

    Ik doelde meer op dat alles uitsluitend onder begeleiding gebeurd. Laat ze ook zaken zelf uitvogelen. Niet te bang zijn. Kinderen hebben zaken sneller door dan je verwacht. Mijn dochtertje van zes heeft standaard een zakmes op zak en gebruikt hem momenteel overal voor. Van prutsen tot een appeltje eten. Tevens leren ze door weinig hulpmiddelen efficienter gebruik te maken van datgene wat ze wel hebben.

     

    Een zakmes, multitool, dolk en een zaagje is 4 voudig dubbelop. 1 fatsoenlijk zakmes kan al deze zaken in 1 zijn en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van de kinder.

     

    Dus juist het zakmes meegeven in het dagelijks leven is mijn advies (niet naar school uiteraard ivm veiligheidswetgeving).

  3. ''@The Loneley prepper:

    Ook een zeer nuttige replay en alles word duidelijk uitgelegd. Als ik jouw advies goed interpreteer zal het voor mijn situatie (streven naar volledige onafhankelijkheid) het beste zijn uit te voeren door bij edelmetalen te gaan voor goud. En dan specifieker door te gaan voor troy ounce baren. Deze zijn makkelijk aan te komen, te verhandelen (nogmaals, niet tbv eventuele winst) en per gram goedkoper dan munten. Ik heb ook baren gezien van 20/50 gram. Hebben deze voor of nadelen ten opzichte van troy ounce baren?''

     

    Naar mate de baar zwaarder wordt, neemt de premie af, 50 grams baren zijn dus doorgaans voordeliger. Toch is de premie voor een gouden tientje nu lager dan die van een ounce baar; 2,02% bij Argentor, tegen 2,38% voor een baar bij Dutchbullion (bron: goudvergelijken.nl). Dus een beetje prijzen vergelijken kan de moeite lonen. De echt grote baren zijn wel bij goedkoper, bijvoorbeeld 500 gram tegen 0,85% bij Argentor.

     

    Om mijn geld niet onnodig op de bank te laten staan zal het wijs zijn om goudbaren variëerend van 20 tot 100 gram te kopen zodat dit zelfs anoniem nog kan. Mocht het straks zo zijn dat ik verplicht aan de KVK hang door mijn zonnepanelen zal een verspreide risicodekking met zilverbaren erbij in de klasse 100-500 gram een mooie stabiele investering vormen?

  4. Welk gedeelte in de term "ZOEKFUNCTIE" is nu precies onduidelijk voor je...?

     

    Die zoekfunctie weet ik wonderbaarlijk te vinden. En heb elke topic al doorgelezen binnen het subforum over edelmetalen en geld. En wat blijkt, elke discussie gaat vroeg of laat over de prijzen van de metalen, de te verwachte winstboekingen, prijsverschil per gram tussen baren en munten. Alsof dit een beleggingsforum is. Zo vaak gaat het over waardestijgingen, aankoopmomenten etc..

     

    De keren dat het niet over winstbejag gaat draait het erom of een gouden dukaat evenveel waard is als een blik bruine bonen.

     

    Voor mij hoeft het niet meer waard te worden en wil iemand een pot bruine bonen hebben wil ik die wel gewoon zo geven. Hoeft niet geruild te worden tegen goud. Graag wel de weckpot na gebruik weer teruggeven :)

  5. De zoekfunctie is een ondergewaardeerde tool op dit forum...

     

    Ik kan enkel adviseren: Lees, en vorm op basis daarvan je eigen mening/strategie.

     

    Spreiding van risico's is wel het sleutelbegrip. Een deel op de bank, een deel cash, een deel in stenen, een deel in voorraden, etc., etc.

     

    Niemand kan je het alomvattende antwoord geven (helaas).

     

    Succes!

     

    Grtn.,

     

    JB

     

    Kan jij mij dan het linkje geven waar staat wat het verschil is tussen zilver en goud (en dan niet op atomair niveau) als vervanger van geld zonder dat het rampengericht is?

    Ook kan ik nergens vinden wat de voor en nadelen zijn van munten ten opzichte van baren zonder dat het uitgangspunt post-apocalyptisch is. Iedereen hier gaat voor munten daar dit makkelijker te ruilen is. Maar zoals je weet, gaat mij dit niet om ruilen, maar om weer minder afhankelijk te zijn van een bank zonder dat ik daarbij de gedachte heb van een economische crisis.

  6. @To Extreme

    Je vraagt op het preppers forum voor advies maar eigenlijk weet je het allang en zoek je net als velen naar voor/tegen argumenten om je eigen gevoel te ondersteunen.

     

    Volg hierin je eigen gevoel.. mocht je daarbij voor pm gaan is beschouw gespreid kopen gelijk aan risico spreiding

     

    Ik vraag geen bevestiging van mijn gevoel. Ik vraag wat het verschil is zodat ik straks een betere keuze kan maken. Een gouden munt en een gouden baar zijn allebij goud. En toch zegt niemand hier om naar een juwelier te gaan voor een gouden ring.

     

    Ik wil gewoon het verschil weten tussen de zaken want daar staat echt totaal niets zinnigs over geschreven en kunnen zelfs "experts" geen sluitend andwoord geven.

  7. Ik snap het even niet helemaal?

    Je hebt al te veel meningen van experts, van niet experts en ook van de rest, maar je wilt dus nog meer meningen want niemand lijkt het met elkaar eens te zijn?

     

    ...........

     

    Zekerheid bestaat niet, iets wat financieel stabiel is nog minder !

    Als je geen last wilt hebben van geld fluctuaties moet je geld vermijden en alleen ruilhandel bedrijven.

    Dan ben je nog niet van de fluctuaties af maar ben je weer een fluctueerende schakel kwijt.

    Als je beseft dat veel ruilhandel ook niet alles is, bederfelijk, vraag en aanbod fluctuaties, seizoen, geografische afhankelijkheden enz kom je toch weer bij geld uit ( probeer nou niet slimmer te worden dan duizende jaren evolutie) .

     

    PM is stabiel over een lange periode gezien, helaas is die periode veel langer dan jou verwachte en te behalen levensduur, dus helaas daar heb je weinig aan?

    PM is een redelijk veilige bescherming tegen eventuele fiat rampjes of rampen.

    Verder is alles een pot nat omdat alles aan elkaar hangt en beinvloed wordt.

     

    De rest, ja ook wat meningen op je gestelde vragen, staat her en der al beschreven en ook op dit forum.

     

    Wake up and start living !

     

    Prep ze,

    K a n s

     

    Grappig dat je dat zegt: Wake up and start living. Waarom breng je dan de zaken weer neer op eventuele rampen, ruilhandel ed? Daar heb ik het nooit over gehad.

     

    Ik heb uitsluitend gevraagd wat het verschil is qua waardevastheid op de lange termijn van munten/baren. Het enigste verschil dat ik zo zie is de vorm en het uiterlijk vertoon. Maar is er nog een verschil want veel mensen gaan toch liever voor de munten terwijl ik daar het nut niet van inzie. Datzelfde geld voor het verschil tussen de metalen. Waarom zou je btw betalen voor zilver als goud btw-vrij is? Is er een gedegen verschil tussen gecertificeerd of ongecertificeerd metaal? Ik heb geen eens facebook etc, kan ik edelmataal ook fatsoenlijk anoniem kopen? Voor mij is het niets meer dan een spaarcentje waar op de lange termijn zo goed als geen inflatie op zit. Wat voor verhouding zilver/goud/anderssoortig zou de waarde over het geheel heen kunnen bewaren? En wat zien jullie zelf als een gedegen metaalportofeuille in % van je gehele contanten kapitaal?

     

    Deze zaken worden op dit forum niet of niet uitvoerig besproken.

    @IndigoPixie:

    Jouw relpay is wel nuttig. Toch nog de volgende vragen als je het niet erg vind.

     

    Waarom specifiek munten? Op het mooier uiterlijk na zie ik er, als leek, niet veel extra voordelen aan. Het is voor mij ook niet doomsdaygericht waardoor kleine "coupures" makkelijker zouden zijn. Kan je het verder onderbouwen?

    Waarom maakt het BTW gedeelte niets uit voor jou? Belastingtechnisch (in NL kom je daar toch nooit onderuit) is goud op het eerste gezicht veel aantrekkelijker.

    Met een beetje geluk kom ik er niet aan en verdwijnt het metaal in de ervenis. Afhankelijkheid van banken is het enigste doel hiermee en wil dan ook echt alles fysiek hebben.

     

    @The Loneley prepper:

    Ook een zeer nuttige replay en alles word duidelijk uitgelegd. Als ik jouw advies goed interpreteer zal het voor mijn situatie (streven naar volledige onafhankelijkheid) het beste zijn uit te voeren door bij edelmetalen te gaan voor goud. En dan specifieker door te gaan voor troy ounce baren. Deze zijn makkelijk aan te komen, te verhandelen (nogmaals, niet tbv eventuele winst) en per gram goedkoper dan munten. Ik heb ook baren gezien van 20/50 gram. Hebben deze voor of nadelen ten opzichte van troy ounce baren?

    @USAfan:

    Jij en Kans hebben gelijk dat zekerheid niet bestaat. Dat zal ik ook nooit ontkennen. De pieken en dalen interesseren mij niet ongeacht wat Willem Middelkoop of welke andere juppie dan ook beweren. Ik weet dat edelmetalen de tand des tijds ten alle tijden zullen weerstaan. Ik geloof niet in een doomsdayscenario maar wil gewoon zo veel mogelijk onafhankelijken zelfvoorzienend zijn. Ik vind dat gewoon een prettiger gevoel. Maar dan nog heb ook jij geen antwoord gegeven op mijn vragen. Ik heb alleen maar gevraagd wat de voordelen en nadelen van de metalen zijn om zodoende een gedeelte van mijn contanten bij de bank weg te kunnen halen, er iets voor terug te kopen en dat in de kluis te stoppen. Dit met als enig doel minder afhankelijk te zijn van de bank zonder dat ik mijn zuurverdiende spaarcentjes in de vuilnisbak hoef te gooien.

  8. In ieder geval alvast bedankt voor deze replay's. Toch nog het volgende:

     

    Ik ga absoluut niet uit van worst-case scanario's die zich zouden kunnen gaan voordoen in de nabije of verdere toekomst. Mijn wens is om zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn van instellingen, bedrijven en zelfs natuurlijke personen. Onafhankelijkheid van banken behoort dus ook in dit rijtje thuis. Een gedeelte van mijn spaarcentjes omzetten in edelmetaal is dan ook niet bedoeld om tijdens of na apocalyptische tijden als ruilmiddel in te zetten.

     

    Op vele website's en na meerdere gesprekken te hebben gevoerd met financieel specialisten ben ik gewoonweg nog steeds niets wijzer geworden. De een zegt A en de ander zegt weer B. En zo kunnen wij het gehele alfabet afgaan.

     

    Mijn lange termijn financiele reserve voor onafhankelijkheid is niet onafhankelijk. Geld staat op de bank of is geinvesteerd in een paar aandeeltjes. Fysiek edelmetaal is door de geschiedenis heen altijd een waardevolle en waardevaste investering geweest die vele malen betrouwbaarder is dan welke bank, munteenheid of aandeelpapiertje dan ook. Hence mijn wens om een gedeelte (in NL is het niet mogelijk om dit 100% te kunnen doen) wel onhafhankelijker te maken en hier edelmetalen voor te kopen en dit niet speculatief in te zetten op de koersen of ten behoeve van apocalyptische gedachtengangen maar gewoon om onafhankelijker van banken te worden.

     

    Ik heb alleen geen flauw idee wat de ervaring leert daar er teveel algemene meningen zijn van voornamelijk de financiele juppen. Ik wil geen winstbejag, ik wens gewoon een veilige lange termijn investering. Ik heb hier alles al doorgenomen op dit onderwerp, van vele andere websites, financieel specialisten gesproken, acountants gesproken en iedereen komt met een ander verhaal. Iedereen komt tevens met andere cijfers. En allemaal willen ze gewoon winst maken met edelmetaal. Maar niemand wenst gewoon zijn geld te verankeren ten behoeve van zelfstandigheid. Zelfs hier word gesproken over de stijging en daling van koersen. Dat vind ik allemaal helemaal niet interessant. Ik wil gewoon een gedeelte van mijn geld van de bank halen om zodoende niet meer afhankelijk te zijn van de bank, de munt, de inflatie of wat dan ook.

     

     

    Vandaar mijn vragen wat volgens jullie een gedegen investering is in welk soort metaal. Koop je zilver? Waarom denk je dat die BTW verhoging het waard is. Koop je munten? Waarom zou dit op de langere termijn effectiever zijn dan baren? Uitgaande van fatsoenlijk "merkgoud", is er een meerwaarde aan certificeringen bij elk stukje metaal? Is er volgens jullie een gedegen meerwaarde aan registratie of kan dit, conform mijn wensen ook prima anoniem? Spreiding is altijd goed. Maar wat voor verdeelsleutel zal je procentueel handhaven en waarom? Komen er volgens jullie ook andere metalen in aanmerking als waardevaste investeringen? Wat voor percentage van het totale financiele reserve zou jij handhaven ten bate van edelmetalen? Ik heb hiervoor vanuit diverse bronnen, onder andere vele financiele juppen,vernomen dat dit varieerd in een advies van 5 tot 40 procent. Grote wisselingen dus. Wat zijn jullie ervaringen/meningen hierover.

  9. Ik zie er wel een aantal voordelen in hoor. Klussen aan je eigen huis aan jezelf in rekening brengen en dan nog belasting terugvragen ook. Je kan makkelijker B2B deals afsluiten ten behoeve van interieur/apparatuur. Zilver is opeens belastingaftrekbaar. Ga maar door.

     

    Mag ik mijn windmolentjes en waterrad ook aftrekken :)

  10. Hallo allemaal,

     

    Hoewel ik aardig op weg ben om een zelfvoorzienend leven te leiden, voor zover dat in NL mogelijk is, heb ik toch nog een aantal vragen over het veiligstelling van de financiële toekomst. Ik ben geen doomdenker en zie de toekomst dan ook rooskleurig te gemoed ondanks dat er een aantal misstappen door de mensheid gemaakt kunnen worden. Zoals de meesten heb ook ik wel wat spaarcentjes (het past nog prima op 1 bankrekening onder het garantiestelsel) en bezit ik net als de meesten onder ons ook gewoon een paar aandeeltjes.

     

    Echter zijn contanten onderhevig aan inflatie en aandelen kunnen ook in waarde dalen. Hierdoor zit ik al langer na te denken om een historisch waardevaste tak van sport erbij te gaan doen in de vorm van fysiek edelmetaal. Hier knelt hem nou net de schoen. Er is zoveel informatie te vinden over fysiek edelmetaal dat ik door de bomen haast het bos niet meer zie. Tevens loop ik over de diverse informatiepagina's tegen diverse tegenstrijdigheden aan. Vandaar mijn volgende vragen.

     

    Wat is beter als lange termijninvestering ten behoeve van financiële onafhankelijkheid? Is dit goud of zilver? Zilver is makkelijker in grotere getalen aan te komen maar dan zit je wel met een BTW die niet aftrekbaar is tenzij je een eigen bedrijf hebt. Goud is vrijgesteld van BTW maar weer dermate duur dat je verhoudingsgewijs wat minder kunt inslaan.

     

    Ook zit ik met de munten cq baren in twist. Zijn munten nou beter of, aangezien het voor mij echt niet voor de show is, de baren? En wat voor baren zijn eigenlijk reëel om te kopen?

     

    Dan zijn er ook nog diverse merken die munten/baren produceren. Sommige gewoon en weer anderen met een speciale keurmerk. Zit hier ten aanzien van waardevastheid verschil in? Hebben certificaten van echtheid nog enig extra voordeel hierbij?

     

    Zijn de munten/baren vrij op naam of word elke transactie van edelmetaal ergens geregistreerd?

     

    Kortom, allemaal vragen waar ik echt niet een reëel eenzijdig antwoord op kan vinden.

     

    Hartelijk dank voor uwer genomen moeite.

  11. De zout/suikerverhouding van 1/8 is inderdaad "the way to go". Vaak effectiever dan uitgebreide "kookrecepten" en natuurlijk vele malen makkelijker te onthouden.

     

    Paar extra kanttekeningetjes:

     

    -In geval van extreme vochtverliezen kan het zoutgehalte worden opgehoogd naar de verhouding 4/8. Doe dit echter alleen als eerste insteek daar deze verhoogde zoutconcentratie helpt om vocht, dat nadien word ingenomen, beter op te nemen en vast te houden in het lichaam. Te veel van deze concentratie kan gevaarlijk worden.

     

    -In het geval van uitputting door inspanning kan ook het suikerniveau worden verhoogt om zo een geimproviseerd energiedrankje te maken.

     

    -Indien aanwezig gebruik dan ipv suiker honing. Honing(water) word sneller opgenomen, geeft meer energetische waarde, geeft meer essentiele voedingsstoffen (honing bevat ca 150 voediningsstoffen) en smaakt gewoon beter.

  12. Om ook meteen maar even de exacte brocure erbij te halen die niet uit 2004 stamt hier dezelfde informatie uit de meest recente brochure:

     

    Welke aandoeningen?

    Er zijn voldoende wetenschappelijke gegevens beschikbaar die aantonen dat

    cannabis werkt bij:

    • pijn, spierkrampen en spiertrekkingen bij MS of ruggenmergschade

    • misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids

    • misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker,

    hepatitis C- of hiv-infectie en aids

    • chronische pijn (voornamelijk als de oorzaak in het zenuwstelsel zit bijvoorbeeld

    door beschadiging van een zenuwbaan, fantoompijn, aangezichtspijn of

    chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos)

    • syndroom van Gilles de la Tourette

    • therapieresistent glaucoom

    Daarnaast komen er steeds meer gegevens en positieve berichten van patiënten en

    artsen beschikbaar over de werkzaamheid van cannabis bij andere aandoeningen.

    Alleen zijn daarvan de wetenschappelijke bewijzen nog onvoldoende. Voorbeelden

    hiervan zijn de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, epilepsie, jeuk, migraine, reuma,

    reumatoïde artritis, ADHD en hersentrauma (zie ook http://www.cannabis-med.org).

    Medicinale cannabis speelt vooralsnog geen rol bij de genezing van de aandoeningen,

    maar kan wel de klachten van de aandoeningen verminderen. Ook kan medicinale

    cannabis de doseringen en bijwerkingen van andere medicatie helpen te

    verminderen. Het is aan de arts om te bepalen bij welke aandoening en in welke

    situatie medicinale cannabis een geschikte keuze is. Een arts is daarbij niet

    gebonden aan de lijst met aandoeningen zoals hierboven vermeld. Wel schrijft een

    arts medicinale cannabis met name voor als de gangbare behandelingen en

    geneesmiddelen niet voldoende helpen of te veel bijwerkingen geven.

     

    En voor wie de gehele brochure willen lezen:

    http://www.cannabisbureau.nl/doc/pdf/Medicinale%20cannabis%20info%20patienten%20(BM22%2002)_web_15039.pdf

  13. Ministerie van Gezondheid, of heb je die link gemist.

     

    Nee hoor, daar staat dit:

     

    Indicaties

    Momenteel zijn er voldoende gegevens beschikbaar die aantonen dat medicinale

    cannabis werkzaam is bij:

    • aandoeningen met spasticiteit in combinatie met pijn (multiple sclerose (MS),

    ruggenmergschade)

    • chronische pijn (met name van neurogene aard)

    • misselijkheid en braken (bij chemotherapie of radiotherapie bij kanker, bij

    hiv-combinatietherapie en bij medicatie bij een hepatitis C-infectie)

    • palliatieve behandeling van kanker en aids (voor opwekken eetlust en

    verminderen van pijn, misselijkheid en gewichtsverlies)

    • syndroom van Gilles de la Tourette

    • therapieresistent glaucoom

     

    In de gehele brochure staat totaal niets over genezen van kanker. Dus je hebt nog steeds je feiten niet op rij.

     

    Op naar poging 2.

  14. @To Extreme

    Jammer dat je hier als een Olifant door de porselein kast rent.

     

    Totaal zonder dat je zelfs maar verdiept in het onderwerp.

    Beweer je dat je hersens eruit moet blowen, In nog nooit een stick gerookt.

    Als je had gelezen is het niet om te roken, waar de Olie van gemaakt word, zit zelfs geen THC in.

     

    Veel onderzoeken vanuit Amerika,Israel en Nederland zeg maar heel Europa, zijn er universiteiten die het onder zocht hebben.

    You-tube staat vol van mensen die er baat bij hebben, zelfs mensen van boven de 80 jaar.

     

    Maar volgens mij vind jij het gewoon lekker om alles wat niet in jou straatje past, belachelijk te maken.

    Preppen is leren van andermans ervaringen, en door zelf over na te denken.

     

    Jij leest niet eens en probeert het in het belachelijke te trekken.

     

    Maar goed, als ik jou reaktie hier op dit forum lees, geef je zelf al aan dat je totaal geen sociale vaardigheden heb.

     

    Dus waarom zou ik mij nog ergeren aan jou. je bent de beste in jou ogen.....

    Opmerkingen dat je wacht tot je kanker krijgt om je gelijk te halen zegt veel over jou...

     

    Ik toon hierop geen medeleven. Je wist het. Op medelijden van jou zit ik niet echt te wachten

     

    Even losstaand van de mening of het al dan niet kankergenezend is (pijnverlichtend ok en daar moet absoluut meer onderzoek naar komen, maar genezend heb ik nog geen enkele fatsoenlijk medisch onderzoek over gelezen) toch even rebouncen op jouw feitenkennis.

     

    http://www.mediwiet.nl/info/wietolie-en-kanker/

     

    Tada, wietolie bevat WEL THC. Ken je feiten noemt men dat. Ik heb geen zin om voor elk stom argument de feiten erbij te moeten zoeken. Leer dat zelf maar.

     

    Dit bedoelde ik met datgene wat ik ook bij het topic Kassa aansneed. Mensen denken niet, mensen nemen klakkeloos alles aan. Onderwijl is het niemand opgevallen dat het enigste wat je tegenkomt over kankergenezing door Cannabis producten allemaal geschreven is door Rick Simson. Dit is geen arts, geen onderzoeker of heeft wat dan ook te maken met deugdelijk ondersteunend onderzoek. Mijn vuilnisman beweerd dat het eten van kattenstront diarree helpt tegengaan. Gezien het feit dat jij (en anderen) toch alles klakkeloos geloven van non-medici wens ik jou een smakelijke maaltijd.

  15. Tja, in de jaren '20 van de vorige eeuw ging je ook naar de drogist voor een flesje heroïne want dat was destijds het wondermedicijn. In de 19e eeuw was het cocaïne waarvan in Amsterdam de grootste cocaïnefabriek te wereld stond. Nu proberen vele mensen te beweren dat Canabisproducten het wondermiddeltje zijn.

     

    Blow allemaal lekker je hersens eruit, drink en eet het zoals je wilt maar kom niet bij mij aan nadat je merkt dat het wel degelijk verslavend en zéér schadelijk is voor je gezondheid is.

     

    Ik toon hierop geen medeleven. Je wist het.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...