
goudsmelterij
-
Items
35 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Inhoudstype
Profielen
Forums
Kalender
Berichten die geplaatst zijn door goudsmelterij
-
-
Ruwanda heeft ook nog wat muntbaren uitgegeven. Maar omdat deze baren in Duitsland gemaakt werden en daar de btw regels ook veranderd zijn. Was het niet meer interessant.
-
Andere metalen lastig te verhandelen?
Zet eens voor de grap een munt in platina op MP.
Ze duiken over elkaar heen...
Greener
Klopt alleen als bedrijf hoor je ( ondanks dat het een munt is) deze met btw factuur te verkopen. Ik heb nog een 20 grams platina munt uit Frankrijk en voor die 20 gram heb ik geen zin in controle! Dat geld hetzelfde voor een palladium baar. Neem ik ook geen risico mee. Via marktplaats zou het 1525/1575 wel opbrengen. Maar goed het staat hier op het prepper mptje. Dat is btw vrij
-
Ik vaak in de tekst: andere edelmetalen. Zilver snap ik nog wel. Maar platina en palladium zijn echt lastig te verhandelen hebben nooit een monetaire functie gehad ( behouden wat munten in Rusland, rest is modern) dus zou ik daar niet op gokken als prepper. Dat kent 99,5% van de bevolking niet.
Oja mocht je een 1824 sovereign tegenkomen in platina, wel kopen hoor daar krijg je 150 gouden tientjes voor terug.
-
Incl. De opties 1.6 kg ( eind november nog 2 kg) bij 1.2 komt er weer een nieuwe:cool:
Echter voor de inruil of verkoop van de oude werkt het natuurlijk negatief in grammen.
-
Ik sluit mij 100% aan bij de redenatie van kans. Wel een puntje is dat je je de emotie moeilijk kan uitvlakken en je als mens ook succes wil boeken. Als voorbeeld geef ik: Mijn eerste 4x4 ( zo'n ding met boxermotor) kocht ik in 2006. Omgerekend 3 kg goud. In die tijd. In 2011/2012 kocht ik dezelfde uitvoering maar een nieuw model en die was maar 1.3 kg goud. Mijn emotie daarin maakt mij gelukkig echter rationeel is het natuurlijk van de gekke. Was nou het goud zo goedkoop, was de auto in 2006 veel te duur.
-
Volgens mij kan goud nog steeds door de overheid geconficeerd worden. Dus zal het niet waardeloos zijn maar strafbaar bezit zijn. Ook is het als betaalmiddel wat mij betreft uitgesloten. Als ruilmiddel naar vrijheid kan het wel gebruikt worden. Er komen nu boten vol vanuit Afrika en deze mensen betalen een groot gedeelte met goud. 75 jaar geleden mochten mensen 50 gouden tientjes per persoon betalen om naar Engeland te gaan. En ik geloof echt in goud hoor. Alleen de verheerlijking ervan, daar heb ik moeite mee.
-
Koop gewoon waar het het goedkoopste is, who cares waarom de ene meer vraagt dan de andere?
Dan krijg ik het te druk. Dus doe ook maar bij wat duurdere verkopers!
-
Verschil zit in een paar zaken. O.a hoe is de terugkoop van klanten met maples geregeld. De gemiddelde handelaar in Nederland betaald 7% boven de spot als je ze weer inleverd. In Duitsland krijg je maar 4,5%.
Op welke manier( lees via wel eu land) worden de munten geïmporteerd? Estland of Oostenrijk. Tussen deze landen zit een btw verschil, maar in Estland zijn de transportkosten per stuk bij lage volumes weer erg hoog.
-
Beroepshalve ben ik vanaf 1998 bezig met die metalen. Ik heb gelukkig nooit gedacht aan winstnemen. Alleen door te ruilen er voor gezorgd dat ik meer goud/ zilver in bezit kreeg.
Voorbeeld: 3 krugerranden + 100 euro is te ruilen tegen een baar van 100 gram. Dus voor die 6.3 gram betaal je 100 euro.( dat doe ik alleen mijn kant op!)
1 kilo baar zilver krijg je 1.25 kg nl zilvergeld voor. Zo doe ik al jaren, ben er niet rijk van geworden, maar door dit al lang zo te doen, geen pijn meer bij koersdalingen.
-
Krant van morgen is nooit leuk. Je eigen overlijdensadvertentie kan erin staan.
-
Bob, ken het boek en ook gelezen. Maar dat is voor geen reden om goud of zilver tekopen. Ik koop en verkoop dat metaal om steeds meer er van te hebben. Gewoon omdat ik het beroepsmatig kan hergebruiken. En mijn seizoenen zijn zo: sinds 2004 verdien ik aan goud en zilver in munt of barvrouw. Gaat de koers weer onderuit naar bv 14.000 per kg. Dan kan ik als goudsmid er weer b.v trouwringen enz. van maken en verdienen. Dat lukt nu net weer niet.
-
@ verzamelaar, hij heeft geen gelijk goud is ook alleen maar waard wat een gek er voor geeft. Tis een mythe! Die lekker lang al in stand gehouden kan worden. En makkelijker manipuleerbaar dan gewoon geld. Als gewoon geld morgen niets meer waard is dan hebben we oorlog. Als goud niets meer waard is, nou en! Daar komt geen oorlog van, eerder komt er minder oorlog want die zijn niet meer te financieren.
-
Dat zal een troy oz uit Duitsland zijn. Hier zijn de premies extreem hoog en in Duitsland werken ze vaak met een heel ander getal.
Voorbeeld: Nederlandse handelaren houden een lage voorraad aan en betalen voor een krugerrand 2% premie. Die verkopen ze jou voor 6%.
Dus bij een goudprijs van 1000 euro is de marge 40 euro. Bij 1100 is de marge 44 enz. In Duitsland werken ze met een redelijk vast bedrag van 32 euro. Je ziet af en toe zelfs dat de verkoopprijzen bijna gelijk zijn aan de inkoopprijzen van diverse Belgische inkoopsites.
Maar bij 1150 per kruger neem ik afscheid van de dingen en ruil ze om tegen kleinere munten.
-
A, punten en komma's zijn noodzakelijk. De Firma Drijfhout, nu onderdeel van Heimerle en Meule is 500 keer zo groot.
De firma Schöne onderdeel van Umicore 3000 maal zo groot. Bedankt voor de off-topic bijdrage.
-
@Saved Bro 6% premie op zilveren munten? Dat was 4 jaar geleden. Dus echt in de munten zal je niet zitten.
Tis jammer dat de communicatie bij amsgold soms niet lekker loopt maar enige clementie tussen kerst en nieuwjaar mag. Wat wel erg gek is dat je je opgeslagen goud bij Amsterdam safe dus niet kon ophalen. Dat is dus erg gevaarlijk.
Voorbeeld: je zilver ligt daar btw vrij en de regering bepaald dat de btw opeens naar 30% moet voor dit spul. Tja dan kun je het beter de 30 ste ophalen.
Maar terzijde je hebt je geld terug, koers is in die tijd niet veranderd. Dan kon je het ook ergens anders halen. Case closed en niet meer daar bestellen. Dat heet zelfredzaamheid. Verder voor jou drijfhout ongeveer 500 x zo groot was dicht. Schone 3000x zo groot je raad het al dicht. Dus maak je aub niet druk om een bedrijfje wat zelf een minimale voorraad heeft en zoals hr Middelkoop al zei: het is gewoon dozen schuiven.
-
Verkopende partij kan geen geldig certificaat geven. Een baar is lbma of niet. En de advertentie laat een foto zien van een umicore baar. En je zal daar geen officieel certificaat bij krijgen,die zitten alleen op de 250 gram of meer.
-
Certificaat bij een 100 gram umicore, die bestaat niet.
-
Bij invoer moet de prijs incl de btw geldend in NL genomen worden!
Dus bij een spotprijs van 325 per kg gaat deze vlieger pas op. Baarkosten heb ik gemakshalve op 25 euro ex gesteld en de handelaar nog niets laten verdienen. Dus in werkelijkheid nog iets lager.
-
Wat je nodig hebt is iets herkenbaars voor degene waarmee je wilt ruilen. Ik denk in dit geval eten oftewel eerste levensbehoeftes. Niemand weet wat er met een monetaire reset de waarde van metaal wordt. En de aanbieding waar dit topic over gaat is niet heel slecht. Tuurlijk kan het altijd goedkoper, maar zeker ook duurder.
Voorbeeld: Bij een koers van 800 euro per kg kocht je baren zilver voor 60 euro boven de spot op marktplaats. Zilvergeld bij de handel ongeveer 20 euro per kg premie. Nu bij 460 euro per kg is 550 voor een baar geen uitzondering en dus 500 voor een kg junkzilver. En laat je dat oude zilvergeld smelten en neem je er baren voor. Dan wordt het pas echt duur. Je betaald per kg ingeleverd zilver: Dus 10 kg Nl muntgeld is maar 7.2 kg fijn daar heb je wat smeltverlies en kosten en baarkosten op(+/-500 euro) dus is het echt wel zo slim om junk te kopen?
Dan nog het stortgewicht van Zilvergeld. Er gaan 10 baren in 1 liter oftewel 1 liter zilver weeg 10 kg (fijnzilver) In 1 liter gaat maar 4.7 kg fijn in als je het in munten hebt.(nl zilvergeld)
Voor goud geldt: 1 liter is +/- 20 kg, Gouden tientjes 11.7 per liter fijn.
Maar goed ieder zijn ding. Zoals al eerder geschreven: Ik voel mij goed bij een grote diversiteit. Lepeltjes, sieraden van goud, munten, baartjes van alles een beetje. Er is altijd wel iets wat mijn bakker herkend.
-
Bij dawsongold is nog 9 kg voor 492 de kg. Nl geld en per kg te koop.
-
Dat heb ik al in 2003 tm 2006 gedaan. En waar ik ze nu vandaal haal? Denk creatief, vraag de plaatselijke winkeliers, geef je kaartje af. Ze zijn ze liever kwijt dan rijk. Soms zit er een verzilverde tussen dat is dan jammer. Maar 5 à 10 in de week is per dorp haalbaar.
-
Is gewoon een verkapte staatssteun hoor! Staat geeft iets uit voor 5 euro en het is 5.6 euro waard( 5 eurostukken zilver bevatten 10.9 gram fijn zilver)
Zakt de zilverprijs blijft het toch 5 euro, stijgt deze naar de 7/800 per kg tel uit je winst.
Mocht een brood 5 euro gaan kosten,kan ik nog wel even vooruit.
-
Bij besteding van 1000 euro zou ik op veilingen tegen de zilverprijs theelepeltjes,vorken en lepels kopen. Zijn voor een ieder herkenbaar en werd zo,n 70 jaar terug echt mee betaald/geruild. 1000 euro aan goud heb je misschien al aan sieraden(60 gram).
Verder zijn zilveren 5 en 10 eurostukken ( van voor 2007, daarna verzilverd ) natuurlijk munten met een laag neerwaarts risico.
Daar heb ik er een aantal van en die houd ik aan in geval van problemen.
-
1555 $
HG bedankt.
Nep goud?
in Geld, goud en zilver
Geplaatst:
Baren met wolfraam, die bestaan op YouTube. Vertrouw je het niet? Knip hem door en je ziet wat het is. Niet zagen want dan ben je je vijlsel kwijt. Meeste smelterijen rekenen 500 euro per kg als je weer een hele wilt. Maar ja dan slaap je weer niet, want is die echt? En geloof mij voor 2 halve krijg je heus nog wel 98% van de goudwaarde.