Ga naar inhoud

goudsmelterij

Lid
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Flevonatuurlijk

goudsmelterij's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Community reputatie

 1. Baren met wolfraam, die bestaan op YouTube. Vertrouw je het niet? Knip hem door en je ziet wat het is. Niet zagen want dan ben je je vijlsel kwijt. Meeste smelterijen rekenen 500 euro per kg als je weer een hele wilt. Maar ja dan slaap je weer niet, want is die echt? En geloof mij voor 2 halve krijg je heus nog wel 98% van de goudwaarde.
 2. Ruwanda heeft ook nog wat muntbaren uitgegeven. Maar omdat deze baren in Duitsland gemaakt werden en daar de btw regels ook veranderd zijn. Was het niet meer interessant.
 3. Klopt alleen als bedrijf hoor je ( ondanks dat het een munt is) deze met btw factuur te verkopen. Ik heb nog een 20 grams platina munt uit Frankrijk en voor die 20 gram heb ik geen zin in controle! Dat geld hetzelfde voor een palladium baar. Neem ik ook geen risico mee. Via marktplaats zou het 1525/1575 wel opbrengen. Maar goed het staat hier op het prepper mptje. Dat is btw vrij
 4. Ik vaak in de tekst: andere edelmetalen. Zilver snap ik nog wel. Maar platina en palladium zijn echt lastig te verhandelen hebben nooit een monetaire functie gehad ( behouden wat munten in Rusland, rest is modern) dus zou ik daar niet op gokken als prepper. Dat kent 99,5% van de bevolking niet. Oja mocht je een 1824 sovereign tegenkomen in platina, wel kopen hoor daar krijg je 150 gouden tientjes voor terug.
 5. Incl. De opties 1.6 kg ( eind november nog 2 kg) bij 1.2 komt er weer een nieuwe:cool: Echter voor de inruil of verkoop van de oude werkt het natuurlijk negatief in grammen.
 6. Ik sluit mij 100% aan bij de redenatie van kans. Wel een puntje is dat je je de emotie moeilijk kan uitvlakken en je als mens ook succes wil boeken. Als voorbeeld geef ik: Mijn eerste 4x4 ( zo'n ding met boxermotor) kocht ik in 2006. Omgerekend 3 kg goud. In die tijd. In 2011/2012 kocht ik dezelfde uitvoering maar een nieuw model en die was maar 1.3 kg goud. Mijn emotie daarin maakt mij gelukkig echter rationeel is het natuurlijk van de gekke. Was nou het goud zo goedkoop, was de auto in 2006 veel te duur.
 7. Volgens mij kan goud nog steeds door de overheid geconficeerd worden. Dus zal het niet waardeloos zijn maar strafbaar bezit zijn. Ook is het als betaalmiddel wat mij betreft uitgesloten. Als ruilmiddel naar vrijheid kan het wel gebruikt worden. Er komen nu boten vol vanuit Afrika en deze mensen betalen een groot gedeelte met goud. 75 jaar geleden mochten mensen 50 gouden tientjes per persoon betalen om naar Engeland te gaan. En ik geloof echt in goud hoor. Alleen de verheerlijking ervan, daar heb ik moeite mee.
 8. Dan krijg ik het te druk. Dus doe ook maar bij wat duurdere verkopers!
 9. Verschil zit in een paar zaken. O.a hoe is de terugkoop van klanten met maples geregeld. De gemiddelde handelaar in Nederland betaald 7% boven de spot als je ze weer inleverd. In Duitsland krijg je maar 4,5%. Op welke manier( lees via wel eu land) worden de munten geïmporteerd? Estland of Oostenrijk. Tussen deze landen zit een btw verschil, maar in Estland zijn de transportkosten per stuk bij lage volumes weer erg hoog.
 10. Beroepshalve ben ik vanaf 1998 bezig met die metalen. Ik heb gelukkig nooit gedacht aan winstnemen. Alleen door te ruilen er voor gezorgd dat ik meer goud/ zilver in bezit kreeg. Voorbeeld: 3 krugerranden + 100 euro is te ruilen tegen een baar van 100 gram. Dus voor die 6.3 gram betaal je 100 euro.( dat doe ik alleen mijn kant op!) 1 kilo baar zilver krijg je 1.25 kg nl zilvergeld voor. Zo doe ik al jaren, ben er niet rijk van geworden, maar door dit al lang zo te doen, geen pijn meer bij koersdalingen.
 11. Krant van morgen is nooit leuk. Je eigen overlijdensadvertentie kan erin staan.
 12. Bob, ken het boek en ook gelezen. Maar dat is voor geen reden om goud of zilver tekopen. Ik koop en verkoop dat metaal om steeds meer er van te hebben. Gewoon omdat ik het beroepsmatig kan hergebruiken. En mijn seizoenen zijn zo: sinds 2004 verdien ik aan goud en zilver in munt of barvrouw. Gaat de koers weer onderuit naar bv 14.000 per kg. Dan kan ik als goudsmid er weer b.v trouwringen enz. van maken en verdienen. Dat lukt nu net weer niet.
 13. @ verzamelaar, hij heeft geen gelijk goud is ook alleen maar waard wat een gek er voor geeft. Tis een mythe! Die lekker lang al in stand gehouden kan worden. En makkelijker manipuleerbaar dan gewoon geld. Als gewoon geld morgen niets meer waard is dan hebben we oorlog. Als goud niets meer waard is, nou en! Daar komt geen oorlog van, eerder komt er minder oorlog want die zijn niet meer te financieren.
 14. Dat zal een troy oz uit Duitsland zijn. Hier zijn de premies extreem hoog en in Duitsland werken ze vaak met een heel ander getal. Voorbeeld: Nederlandse handelaren houden een lage voorraad aan en betalen voor een krugerrand 2% premie. Die verkopen ze jou voor 6%. Dus bij een goudprijs van 1000 euro is de marge 40 euro. Bij 1100 is de marge 44 enz. In Duitsland werken ze met een redelijk vast bedrag van 32 euro. Je ziet af en toe zelfs dat de verkoopprijzen bijna gelijk zijn aan de inkoopprijzen van diverse Belgische inkoopsites. Maar bij 1150 per kruger neem ik afscheid van de dingen en ruil ze om tegen kleinere munten.
 15. A, punten en komma's zijn noodzakelijk. De Firma Drijfhout, nu onderdeel van Heimerle en Meule is 500 keer zo groot. De firma Sch├Âne onderdeel van Umicore 3000 maal zo groot. Bedankt voor de off-topic bijdrage.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...