Ga naar inhoud

Prupper

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Purmerend
 • Interesses
  Overleven
 • Nieuwsbrief
  Ja

Prupper's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

16

Community reputatie

 1. Wat ik heb proberen over te brengen hier, en in gefaald heb denk ik is dat door DAT KM zo makkelijk aan te leren is, dat heel aantrekkelijk is voor preppers die samenwerken met anderen die niet kunnen vechten. Ik ben zelf GEEN instructeur, maar gewoon iemand die die sport al een aantal jaren uitvoert.Dus wat ik probeer te zeggen is dat het ook makkelijk anderen te leren is. Ik probeer hier overigens alleen maar mensen te helpen en ik heb het gevoel dat ik hier van een paar de wind van voren krijg en dat ik mezelf zou tegenspreken, wat ik onzin vind. Het feit blijft natuurlijk dat ieder zijn eigen keuze voor zelfverdediging techniek moet maken en ik respecteer iedereen daarin. Natuurlijk is het beter om jaren ervaring te hebben en te blijven trainen. Maar ik wil zeggen dat gegeven de hypotethische situatie van een dodelijke aanvaller en slechts één uur voorbereiding tijd en de keuze tussen bijvoorbeeld een kickbox instructeur, een boxer, karate, etc, en ook KM, ik denk dat KM de beste keuze is. Met KM val je aan op kritieke punten op het lichaam (kruis etc.) die direct iemand, hoe groot ook, onschadelijk maken. Uiteraard kan een getrainde kickboxer dat ook zou hij dat kiezen maar dat is niet zijn training. Bovendien zijn die mensen in mijn ervaring hele sportieve mensen die je in normale omstandigheden niet zouden aanvallen. Uitzonderingen daargelaten. (SHTF) Mijn mening. Ieder mag de zijne hebben. Ja en wat betreft je stem gebruiken om iemand op andere gedachten te brengen. Om te beginnen kun je dat niet in elke situatie toepassen natuurlijk. Als je een getrainde killer op je af krijgt zal het niet helpen. Maar zoals ik eerder al aangaf de SITUATIE inschatten is een belangrijk aspect van KM. En als je een onervaren groepje rovende jongeren op zoek naar voedsel op je af krijgt reken maar dat ze geintimideerd zijn van je autoritair opstellen en je stem verheffen. Dat is ONGELOVELIJK intimiderend. De meeste mensen buigen heel makkelijk naar de minste geringste authoriteit. En om te zeggen dat dat een zwakte bod is?? Het is echt enorm sterk. But don't take my word for it. Ga maar eens met een politie man/ vrouw praten. En er zijn natuurlijk ook andere verdedigings technieken zoals die door het Russcsche leger wordt geinstrueerd. Die zijn dus ook gebaseerd op het zo snel mogelijk uitschakelen van een tegenstander om te overleven en niet om een wedstrijd te doen. Dat is wat ik wil zeggen.
 2. Jij maakt iets binair, oftewel, wel of niet, wat een continuüm is. Je kunt helemaal niet vechten of je bent een meester, (zoals jij zegt), en OVERAL daar tussenin. En, wederom, natuurlijk is het beter ook al ervaring te hebben met andere sporten. En ja, zie ook mijn andere antwoord, ik kan iemand een heel eind op weg helpen in een uur. En ik ben niet aan het opscheppen. Ik ga gewoon even uit van die situatie als boven geschetst. Er is nooit een garantie. Dat zegt mijn, overigens fantastische instructeur, ook. Iemand slaat je van achter bij verrassing op het hoofd, of het zijn er net even te veel, als je net even te uitgeput bent. Hé, maar dat is wat ze in Amerika, 'having a fighting chance' noemen.
 3. Dit is de situatie: Iemand wil je dood. Ik ben bereid je een uur spoedcursus Krav Maga te geven Ben je beter af zonder enkele kennis, of met een uur KM training? En nee, ik geef niemand garanties. Zijn er situaties waar je de keus hebt niet te vechten? Tuurlijk. Iemand wil alleen maar al je voedsel en je andere voorraden, water etc., maar laat je daarna met rust. Je hoeft geen risico te nemen met een gevecht. Je neemt alleen een risico te sterven van honger en schaamte. Je vrienddie een les heeft meegedaan, heeft hij nu veel geleerd? Nee natuurlijk niet. Maar ik kan in een uur iemand leren, HOE te slaan/schoppen, WAAR te slaan/schoppen en HOE te pareren. En zo iemand heeft daarna MEER dan een kansje, zelfs, tegen een vent van 120 kilo. Ik weet dat is een boute uitspraak, maar dat is Krav Maga mensen, durf te geloven. Het werkt. Schreeuwen in een gevaarlijke situatie werkt niet??? Are you kidding me? Ik heb dat zelf aan de hand gehad. Geloof mij maar: DAT WERKT. En NATUURLIJK is het beter om al andere vechtsporten gedaan te hebben. Wie zegt van niet? Maar de andere mensen die ik als beginner heb zien opkomen, zijn enorm verbeterd, en dat is heel mooi om te zien. En dat zijn over het algemeen type kantoor mensen. Mannen EN vrouwen.
 4. Ik heb een jaar geleden een zendamateur cursus op een website gevolgd om een vergunning te krijgen maar ik heb het uiteindelijk niet afgemaakt. Ik vond de materie te slecht aangeboden en de hulp te schaars, zodat ik mijn interesse verloor. Maar 27 mc is er natuurlijk voor iedereen. Ik moet deze alleen nog aanschaffen. Ik wil dit overigens alleen om met andere preppers te kunnen communiceren/oefenen/plannen etc. Ik woon in Purmerend en ik zou heel graag willen weten of er andere preppers en bakkie bezitters in de buurt zijn.
 5. Hoi, Als je in de buurt van Purmerend woont en je wilt je prepper connecties, juist in de buurt, uitbreiden, dan hoor ik graag van je. Prupper
 6. Wat ik overigens wil toevoegen, is dat wij ook trainen om een gevecht te voorkomen. Om een situatie in te schatten en met HARD STEMGELUID iemand op andere gedachten te brengen. Dat is ook wat politie traint. "LEG DAT MES NEER!!" of "GA WEG JIJ!!"
 7. Krav Maga is absoluut wat preppers zoeken. Het wordt wereldwijd gezien als DE verdedigings kunst bij uitstek. Alle vecht 'sporten', dus met een competitie elemanet waar je een wedstrijd kunt doen en punten scoren, zijn niet geschikt. Een kickboxer heeft zijn dijbenen hard getraind en het vergt een andere goedgetrainde kickboxer die de hele wedstrijd op zijn dijbeen schopt om hem moe te maken. Wij zijn daar niet mee bezig. Wij zijn er niet om een lang gevecht te houden, met alle respect voor de sport op zich. Wij zijn er om te winnen. We raken iemand hard en snel op die plekken die kwetsbaar zijn en we gaan door naar de volgende aanvaller.
 8. Wat men bedoelt met te zeggen dat Krav Maga een 'verdediging' sport is, is dat het geen competitie element heeft. Dat kan ook niet want wat de verbodsregels zijn bij bijvoorbeeld MMA, zijn doelwitten bij KM. Ik doe al zo'n 5 jaar aan Krav Maga en het is een absolute aanrader. Het is helemaal niet onnatuurlijk.Integendeel, het is hartstikke intuïtief. Ik kan iemand, of een groepje mensen, die niet kunnen vechten, in één uur leren vechten. En na een beetje ervaring kun je dat zelf ook. (Handig als je samenwerkt met anderen om je voedsel te verdedigen.) Het is gebaseerd op natuurlijke reacties. Als je bijvoorbeeld bij je keel gegrepen wordt, heb je de neiging je handen daar naar toe te brengen. De verdediging is dan ook daar op gebaseerd en geld in elke positie, dus ook als je op de grond ligt. Het is het beste getest in echte gevechtsomstandigheden. Het is niet waar dat je het moet afleggen tegen een getrainde kickboxer, want om te beginnen zijn net de dingen die hij NIET kan trainen je doelwit, zoals kruis, knieën, ogen, achterhoofd. En dat zijn ook net de punten die in ZIJN sport verboden zijn om te raken dus zal het niet natuurlijk zijn voor hem. Een kleine vrouw, goed getraind in KM, verslaat deze man. En dat is geen opscheppen, maar medische wetenschap. De kern van KM is dat je gelijktijdig een stoot/schop pareert en een aanvallende stoot uitdeelt, die niet een knock out hoeft te zijn, maar die de weg vrijmaakt voor je vervolg aanval. Ik heb daarvoor andere martial arts gedaan. Aikido is ook goed, maar het duurt een lange tijd voor je het onder de knie hebt. Ik kan Krav Maga echt aanraden, zeker voor preppers juist omdat het zo snel te aan te leren maar ook anderen aan te leren is.
 9. Ik doe al zo'n 5 jaar aan Krav Maga en het is een absolute aanrader. Het is helemaal niet onnatuurlijk.Integendeel, het is hartstikke intuïtief. Ik kan iemand, of een groepje mensen, die niet kunnen vechten, in één uur leren vechten. En na een beetje ervaring kun je dat zelf ook. (Handig als je samenwerkt met anderen om je voedsel te verdedigen.) Het is gebaseerd op natuurlijke reacties. Als je bijvoorbeeld bij je keel gegrepen wordt, heb je de neiging je handen daar naar toe te brengen. De verdediging is dan ook daar op gebaseerd en geld in elke positie, dus ook als je op de grond ligt. Het is het beste getest in echte gevechtsomstandigheden. Het is niet waar dat je het moet afleggen tegen een getrainde kickboxer, want om te beginnen zijn net de dingen die hij NIET kan trainen je doelwit, zoals kruis, knieën, ogen, achterhoofd. En dat zijn ook net de punten die in ZIJN sport verboden zijn om te raken dus zal het niet natuurlijk zijn voor hem. Een kleine vrouw, goed getraind in KM, verslaat deze man. En dat is geen opscheppen, maar medische wetenschap. De kern van KM is dat je gelijktijdig een stoot/schop pareert en een aanvallende stoot uitdeelt, die niet een knock out hoeft te zijn, maar die de weg vrijmaakt voor je vervolg aanval. Ik heb daarvoor andere martial arts gedaan. Aikido is ook goed, maar het duurt een lange tijd voor je het onder de knie hebt. Ik kan Krav Maga echt aanraden, zeker voor preppers juist omdat het zo snel te aan te leren maar ook anderen aan te leren is.
 10. Ik heb deze prachtige compound boog gekocht van het merk Man-Kung voor maar 140 euro: http://www.v-nix.nl/man-kung-75lb-89cm-compound-handboog Daarnaast kun je zelf leren een boog te maken. Ik heb een hoop gehad aan The Traditional Bowyer's Bible: http://www.amazon.com/Traditional-Bowyers-Bible-1/dp/1585740853 Maar om een klein diertje te schieten (vogel, etc.) kun je voor 20 euro ook een mini kruisboogje kopen. Pijlen maak ik zelf. Makkelijk te doen. Koop eventueel materialen van Bearpaw, zoals de pijlpunt en veren. Ik ga naar Hakvoort in Grootebroek.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...