Ga naar inhoud

Teotwawki

Lid
  • Items

    394
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Teotwawki's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

66

Reputatie

  1. OP(Tom) schrijft....Als er een pandemie gebeurd, hoe zouden we dat weten? Als er een pandemie,gebeurd zal het moeilijk zijn om dit direkt te weten. De media, zal ons proberen gerust te stellen en eventuele problemen te bagatelliseren. Dit komt niet overeen met de werkelijkheid...2 gevallen van een mogelijke pandemie, SARS en Mexicaanse Griep, werden door de media snel de stratosfeer in ge-hyped....alle media stonden er elke dag bol van....en er gebeurde uiteindelijk niet veel....
  2. Interessant in deze kwestie is idd de verspreiding van info....OP denkt dat het geheim gehouden kan worden, enkele andere posters denken dat dat onmogelijk is...de Spaanse griep van 1918 is een mooi voorbeeld.....de naam "Spaanse" ontleende deze griep aan het feit , dat er in geen enkel land in Europa over geschreven mocht worden omdat het wegens WOI zeer tactisch gevoelige informatie was......de meest info kwam uit Spanje, omdat daar geen censuur mbt de griep was, omdat het land niet meedeed aan de oorlog.....hence the expression The Spanish flue...
  3. Op zich lijkt dat ok, maar melk is echt moeilijk helemaal te verwijderen en uitkoken kun je die containers niet want bij 60 graden vervormen ze al, dus zit je toch met een bacterie-risico.....
  4. Het punt dat ik wil maken, is dat ik mij afvraag in hoeverre je vertrouwen zou moeten hebben in een labeling "food grade" als onze "regeltesmakers" er geen enkele moeite mee hebben ons op duizend andere manieren te vergiftigen, 99% van de schapen denkt dat die mensen wel weten wat goed voor ons is en vertrouwt daar blindelings op....
  5. Je hebt op zich wel gelijk....maar ga dan ook eens kijken naar de plastic lining van bijna alle conservenblikken....bisphenolA ed.....zelfs blikken bio groenten hebben die plastic lining....en dan moet ik de labeling van food grade plastics wel vertrouwen.....gevaren zitten overal.......in Nederland sterven 12.000 mensen per jaar vroegtijdig door fijnstof.....ik probeer zelf zoveel mogelijk de zwaarste vervuilers/giffen te vermijden door bijvoorbeeld bio-aardappels te kopen ipv (soms wel 80 keer met "gewasbeschermingsmiddelen"=landbouwgif bespoten) piepers te kopen, idem een aantal andere groenten ed....maar je kunt alle ellende niet vermijden.....
  6. Foodgrade is ook maar een naampje....denk je dat wanneer diesel/benzine het materiaal niet oplost, rijst en witte bonen dat wel doen...???
  7. Ik raad je aan de 25 liter cans te kopen bij glastuinders in het Westland....ze kopen die dingen met (ongevaarlijk) zacht reinigingsmiddel bij de duizenden....je kunt ze voor 1,50 op de kop tikken(heavy duty, zwaar plastic materiaal,een keer gebruikt, dus nagenoeg splinternieuw), als je wilt kun je van mij een adres krijgen, e kunt er alles in bewaren, water, droogvoer, benzine , diesel.....
  8. Heb er drie gehad...140, 142 en 240D '87....de 240D was de meest luxe.....maar die 140 was niet kapot te krijgen.....wegenbelastingvrij kun je binnenkort dus wel vergeten...en dan is zo 'n oude bak ineens veel minder leuk......ben ff kerstdiner met 23 man ontsnapt...ga wel weer terug om 23.00 voor het dessert....
  9. Ik wacht met smart....serieus....zaai/oogst tabel ben ik nog niet tegengekomen.....T
  10. In Frankrijk kun je ze bij geselecteerde opkopers kwijt die betalen 5 tot 7 euro...tussenhandel verdient eraan en de eindverkoper neemt een flink (bederf) risico....nee, ik vind het leuk om te doen beetje rondlopen in de natuur....heeft iets van jagen, maar dan zonder te doden...die paddo's die je plukt zijn anders 3 dagen later verrot of opgegeten door de "limasses"....iedereen griezelt altijd als ik het over paddo's plukken heb....is echter niks links aan....ik heb het in Frankrijk van mijn buurman geleerd die het weer van zijn vader geleerd heeft....het is ook helemaal niet moeilijk ....je plukt gewoon de meest voorkomende en lekkere....eekhoorntjesbrood, schapenvoetje, catharel, hoorn des overvloeds...waar absoluut geen "confusions" mogelijk zijn.....2 jaar terug is er in Nederland nog iemand overleden die van een "deskundige"kennis een veld champignon kreeg....bleek een knolamaniet te zijn...kerel was binnen 24 uur overleden.....nooit aan riskante paddo's beginnen , kan er niks gebeuren....
  11. Heb in oktober veel paddestoelen geplukt in Frankrijk.....vooral de Pieds de Mouton waren ongelofelijk lekker....ik heb kilo's geplukt in vrij korte tijd....zie ik ze gisteren bij de biowinkel liggen voor 59 euro per kilo....
  12. De beste manier om die blikken te sealen , is ze onder te dompelen in gesmolten "was"(wax)...bewerkelijk, maar veel beter dan plastic zak....er zal nooit meer lucht bijkomen....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...