Ga naar inhoud

Oom Joop

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Oom Joop

  1. Zo'n verwarmde, gedeeltelijk ondergrondse kas vindt ik ook erg aantrekkelijk en dat zou ik later als ik de ruimte heb ook wel willen maken. Weet niet of je dit pdfje al gezien hebt maar daar wordt zo'n kas uitgelicht hoe je dat zou kunnen maken etc Ik denk niet dat er planten zijn die je echt het hele jaar door kunt verbouwen zonder extra verlichting, dit omdat de planten algemeen gezien in de herfst afsterven om in de lente eventueel weer op te komen. Als je de kas extra belicht en verwarmt dan kun je volgens mij wel door blijven zaaien zodat je het hele jaar rond gewassen hebt.
  2. Via deze weg wil ik aan jullie Martin Crawfords food forest / garden laten zien. Het is een bos van pak en beet 2 acres (0,8 hectare) waarin hij allerlei bomen, struiken etc laat groeien die vervolgens te gebruiken zijn voor voedsel, medicijnen, touw, bouwmateriaal etc. Food foresten zijn onderdeel van het permacultuur principe. Geoff Lawton toch wel de deskundige op dit gebied vindt het voordeel van zo'n bos dat mogelijke plunderaars niet weten wat er allemaal te eten is in zo'n bos en dat het niet allemaal tegelijk groeit en je dus ook niet alles in één keer kwijt kunt raken. Dit is het eerste deel van een 12 youtube filmpjes lange rondleiding door zijn food forest Website waarbij hij is aangesloten http://www.agroforestry.co.uk/
  3. Je zou het water in de winter kunnen verwarmen door middel van aardwarmte en de afvalstoffen van de vissen in de winter laten afbreken door bacteriën als de dagen te kort worden voor de planten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...