Ga naar inhoud

dallarki

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Brabant
 • Interesses
  Prepping, survival, bushcraft, anarchie
 • Nieuwsbrief
  Nee

dallarki's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Ik ben hem toch gaan slijpen want vond hem af-fabriek niet scherp genoeg. Toch blijft het bij wat "voorslijpen" aangezien ik nog zit te wachten op waterstenen. Momenteel doe ik het met een DC4 steentje (die eigenlijk veel te klein is voor het mes om degelijk te slijpen). De "spiegelrand" van het mes was er niet en was identiek aan de rest van het lemmet. Een (scheef!!!!!) gegraveerd lijntje moet aangeven wat het snijvlak is. Dit moet echt geslepen worden!
 2. @joost5 Ik heb ook gekeken naar de A1 maar die is naar mijn beleving te groot en te zwaar, vandaar dat het toch de S1 is geworden. De F1 had ik al langer op het oog maar wilde graag eerst een "primair" mes. Toch kijk ik wel uit naar de F1 haha. Ik heb even nagedacht of ik een leren sheet wilde of niet. Ik las veel over vocht en schimmelvorming bij leren sheets en ben daarom toch maar voor de kydex sheet gegaan. Mijn gevoel zegt dat dit "gewoon" plastic is maargoed. Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt met "rammelend", het lijkt alsof het lemmet in de sheet nog "los" beweegt. Ik ben momenteel in de leer voor leerbewerking en zal als de tijd het toelaat een eigen sheet gaan maken met een combinatie van kydex en leer.
 3. @joost5 Ja hoor, als ik weer kan oogsten van mijn geldboom Ik ga eerst deze even goed gebruiken en zien of en hoe hij bevalt in het veld. Wellicht kan ik altijd nog besluiten de A1 aan te schaffen al gaat mijn voorkeur momenteel toch uit naar een kleiner mes zoals de F1. Het hoeft uiteraard niet per se van Fallkniven te zijn.
 4. @joost5 Heb hem gisteren binnen gekregen. Een beetje dom van me om geen gebruik te maken van de korting die we bij knivesandtools.nl kunnen krijgen. Heb hem ergens besteld waar hij ook nog eens 5euro duurder was haha. Ach... Had toch nog wat andere dingen nodig. Het mes voelt inderdaad lekker robuust en enigszins zwaar aan. Met zwaar bedoel ik dus niet té zwaar maar je voelt gewoon dat het een sterk mes is. Ben benieuwd hoe hij het doet in het veld. Nu eerst maar eens op gaan slijpen
 5. Ik had een Mora Clipper MG maar die is de laatste tocht verloren gegaan Vreemd hoesjes die bij knielen of klimmen blijkbaar niet helemaal goed vast zitten. Ik heb vandaag het mes besteld dat ik al langer op het oog had maar nog over twijfelde: Fallkniven S1. Ben benieuwd hoe deze bevalt. Bovendien heb ik ook een nieuwere variant van de Mora vastgehouden en mee gewerkt (Bushcraft versie) en die beviel ook prima. Denk dat ik die als secundair mes ga gebruiken. Daarnaast heb ik nog 2 vouwmessen (lemmet 4/5cm en lemmet 8/9cm) voor de dagelijkse dingen. 2 "simpele" zakmesjes/multitooltjes en een Multitool van Puma die ook prima bevalt.
 6. Ik denk inderdaad ook dat je het wellicht een beetje onderschat (@topicposter). In WW2 stonden de mensen "gewoon" netjes in de rij omdat men toch wel wist dat men minstens IETS te eten kregen. En dat terwijl er aan de andere kant van Nederland bloembollen werden gegeten omdat het niet anders kon. Normen en waarden veranderen in zo'n tijd (cq SHTF situatie) dat iets kleins als chocola een luxe wordt en sommige mensen dit gewoon stelen (oma van een goede vriend bijvoorbeeld, super net en beleefd mens). Daarnaast is er in een extreem SHTF situatie dus helemáál niets meer. Dus géén elektriciteit, géén schoon water en géén voedsel. Daar komt ook nog de onzekerheid bij over hoe lang dat wel niet zal duren. Ik denk dat als dit voor onbepaalde tijd is, minstens een kwart van de mensheid (als het de gehele mensheid treft uiteraard) het eerste (half) jaar niet eens overleefd. Mensen zullen raar staan te kijken als de deuren van de Albert Heijn NIET meer open gaan. "Ehhhhh.... en nu?"
 7. Inderdaad, dat is nogal opmerkelijk! Bij mij is het echter zo dat hoe meer ik nadenk over preppen en hoe te preppen (korte- en/of lange termijn) hoe meer en vaker ik bij zelfvoorzienend leven uit kom. Ik denk best dat je werkelijk zelf voorzienend kunt leven, al zal dat in Nederland nagenoeg onmogelijk worden. Of je moet durven wat ze bij http://www.ikclaimmijnnaam.nl hebben gedaan. Je "naam" en geboorteakte "terugclaimen" van de staat. Zodat je zelf weer eigenaar bent van je eigen juridische entiteit. Maargoed, dat gaat nogal offtopic lol.
 8. Ohhh dat is prima te doen. Ik zag bij Conrad (http://www.conrad.nl/ce/nl/product/768335/Conrad-zonnelader-voor-mobiele-telefoons-SOLAR-MOBILE-PHONE-CHARGER-SBC-05-120-mA-mono-kristallin) ook best een leuk ding voor niet al teveel geld. Het enige "minpunt" vind ik de accu, die is "maar" 1000mah. Ik ga toch eens kijken naar zo'n powermonkey. Volgens mij kun je die ook prima aan je rugzak vastmaken tijdens het wandelen. Ik zag laatst ook nog een erg gaaf ding, dat je dmv snelsluitingen overal aan vast kan maken. En uit mijn hoofd voor 90 dollar ofzo.
 9. Dit lijkt me ook wel wat trouwens.... http://www.bespaarbazaar.nl/cougar-fietsgenerator-p-651.html Weliswaar niet op zonne energie maar toch super handig!
 10. 82gram weegt de PowerMonkey, dat is toch niet zwaar? Dat lijkt me een mooi apparaatje. Vraag me alleen af hoe je dit dan het beste aan je rugzak vastmaakt. Aan de bovenste "lus" vastmaken lijkt me?
 11. De zakken zijn inderdaad lekker ruim. Echter kom ik wel een paar zakken tekort. 2 vind ik in mijn optiek niet genoeg. Verder is het echt een topjas en ben er zeer tevreden over. Bijna 3 uur door de regen gelopen en niets aant handje. Wat ik me wel afvraag: waar dient de verticale flap met drukker voor?
 12. Heb je er 1? Hoe is het gebruik? Is het een beetje robuust? Of valt dat tegen? Dat lijkt me een leuk ding!
 13. Hallo allen, Ik ben al enige tijd op zoek naar een mobiele zonnelader met accu. Nu ben ik tijdens mijn zoektocht verschillende tegen gekomen in de prijsklasse van 20 tot 200 euro. Ik vroeg me af welke zonneladers jullie hebben en wat aandachtspunten zijn bij de aanschaf van een zonnelader. Zelf had ik al bedacht dat ik er wel een accu in zou willen hebben maar kan me ook voorstellen dat daar qua prijs/kwaliteit t.o.v. een losse accu ook niet teveel verwacht mag worden. Ik kwam zo ook een zonnelader tegen in een soort ipadhoes die dmv clips aan diverse dingen vastgemaakt kan worden voor 99 dollar ofzo. Ben benieuwd naar jullie meningen
 14. Ik vind een zeecontainer aanschaffen voor een BOL best een goed idee. Echter rijst dan al gauw de vraag: waar? Zomaar een zeecontainer dumpen in 1 of ander bos hier in Nederland blijft namelijk niet onopgemerkt. Je komt al gauw bij "eigen terrein" terecht. Dit is voor een zeecontainer (of meerdere) niet makkelijk te regelen als het niet je eigen terrein is. Een boer bijvoorbeeld, zal minder moeite hebben als jij je tentje voor een paar dagen opzet dan als je komt aanzetten met een zeecontainer. Toch blijft het zeecontainer concept een goede optie vind ik.
 15. Interessant artikel! Leuke website ook! Ik ga deze eens doornemen. Bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...