Ga naar inhoud

Verhees

Lid
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Verhees's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. De verwachting is dat er kapitaalcontroles komen, dus dat je geen geld of pm mee de grens over mag nemen. Bij amsgerdam safe ligt de kluis op internationaal gebied, dus daar heeft de NL overheid niks te zeggen. Een alternatief is Central Fund of Canada.
 2. Ik heb alles bij amsterdamsafe opgeslagen. Lijkt mij de veiligste en betrouwbaarste oplossing, is op douane gebied, dus ook nog eens politiek neutraal terrein. Pm thuis bewaren is niet slim, omdat je dit niet meer naar buitenland krijgt mocht je moeten vluchten.
 3. Heel eenvoudig: ik zet alles wat ik eigenlijk in euros aan zou houden om in goud en zilver. Op rekening bij goldrepublic en bullionvault, en wat ik voorlopig niet nodig heb bij amsterdamsafe. Voor mij is goud en zilver het enige geld, dus zet alles wat ik over heb om in pm.
 4. Amsterdamgold icm amsterdamsafe
 5. Iemand met een groot tegoed boven 100k en hypotheek is nu slechter af. Dus toch niet zo goedbedoeld...
 6. Ik ken de reacties. Zelfs mijn eigen vrouw vind het een beetje ver gaan, al snapt ze me wel. Mijn directe omgeving snappen bijv. ook wel dat ik foud en zilver aanhoudt ipv euros. Maar ik zie voorlopig nog niemand edelmetaal of voedselvoorraad aanleggen... Ik denk dat dit pas echt gaat beginne. Als de prijzen gaan stijgen of als er de schappen leeg raken of de pinautomaten een paar dagen niet meer werken. Trouwens mijnoma had de tweede wereldoorlog meegemaakt. Die heeft nog tot een jaar of tien terug voedselvoorraad gehad. Maar ook die is er op gaan vetrouwen dat er altijd eten in de winkels ligt. Mensen hebben erg kort geheugen en zijn bovendien lui. De meest gehoorde reactie die ik krijg is: zo ver laten ZE het niet komen. Alsof de overheid alles regelt.
 7. Gewoon alles wat je over hebt omzetten in goud en zilver. Geen spaarrekening met euros in ieder geval.
 8. 20x20x20 meter klopt helemaal!
 9. Opslag bij bijv. Amsterdamsafe lijkt mij het beste, buiten de greep van de overheid en banken. Verder heb ik nog geen exit strategie. Voorlopig alleen accumuleren en buiten europa bewaren. Zodat je weg kunt uit europa als dat een keer nodig is. Zilver heeft mijn voorkeur aangezien goud geconfisceert kan worden, ik denk dat zilver ook veel harder gaat stijgen. Eerst in de levensbehoeften blijven voorzien in hyperinflatie scenario. Bij extreem hoge prijzen en indien zilver 'over' dan gedeeltelijk omzetten in aandelen of grond.
 10. Een grote bank: rabobank, ing of abn. Deze zijn te groot om om te laten vallen. Zal dus nooit omvallen en desnoods genationaliseerd worden. In feite zijn dit dus nederlandse staatsobligaties... Maar alleen het hoogst noodzakelijke op een bankrekening.
 11. Als de onrust niet te snel toeneemt, en europa genoeg macht blijft krijgen kan het nog wel een tijdje doorgaan met geld printen. Zou best nog een paar jaar door kunnen gaan, maar dan eindigt het zeker in hyoerinflatie. Als het eerder eindigt misschien nog geen hyper inflatie, dus laten we dat maar hopen misschien.
 12. Ik heb een waterfilter gekocht, kun je slootwater en regenwater mee filteren. Heb deze: http://www.basicwaterfilter.com/nl/16-british-berkefeld-rvs-outdoor-waterfilter-supersterasyl.html Verder heb ik nog een paar flessen water maar niet erg veel.
 13. Hallo allemaal, Ik lees al een tijdje mee op dit forum, maar heb me nog niet voorgesteld. Ben woonachtig in een klein dorpje, ben werkzaam in financiele advies sector, en ben me sinds 2008 aan het verdiepen in het economisc en financieel gebeuren. Ik maak me ernstig zorgen en heb een aanta voorbereidingen getroffen: heb al mijn spaargeld omgezet in fysiek goud en zilver en mijnbouwaandelen. Verder heb ik zonnepanelen en een klein voedselvoorraadje. Daarnaast ben ik nu aan het kijken om een deel buiten europa aan te houden, dit ben ik nog aan hetonderzoeken. Om terug te komen ophet onderwerp: ik had al heel lang lenzen, maar met het oog op de komende onrust heb ik de ogen laten lseren. Kost wel een flink bedrag, maar ben ik wel helemaal klaar voor de komende tijd!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...