Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Johnny BravoNL

2014, het jaar tegen de voedselverspilling! Reportage serie

Recommended Posts

Elke Nederlander gooit gemiddeld 50 kilo aan voedsel per jaar weg dat nog prima te eten was. 2014 wordt het jaar tegen de voedselverspilling.

 

Radio 1 heeft daar een mooie reportage over gemaakt die de moeite waard is om naar te luisteren. Van de hoeveelheid voedsel dat we weggooien, "houdbaardheids data" tot het gewoon gebruiken van verschimmelde aardappelen en het "redden" van komkommers.

 

Aflevering 1: Hoeveel gooien we weg? Hoe kunnen we dat voorkomen?

Aflevering 2: We moeten met z’n allen minder eten weggooien. Maar goed voorbeeld doet goed volgen en dus is er ook een taak voor koks om zorgvuldig met eten om te gaan.

Aflevering 3: De houdbaarheid van voedsel: In de toekomst hoeven we wellicht helemaal niet meer zelf te letten op de houdbaarheidsdatum.

Aflevering 4: Het begin van de keten: de telers.

 

Ja lieve mensen, het is RADIO (zoiets als een kapotte televee), dus zonder bewegend beeld. Maar echt een leuke serie (korte) reportages. Veel dingen wisten we natuurlijk al, maar toch interessant om te beluisteren.

 

Veel plezier!

 

JB

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Goed om je bewust te zijn wat men weggooit aan eten.

Ook wat je aan ander afval weggooit. Ik weeg elke twee weken het zakje wat naar de vuilnis gaat. Ik kom op nog niet eens op 50 kilo per jaar afval. Dit jaar heb ik als doel op een kwart minder uit te komen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...