Ga naar inhoud
GENEGEERD

2014, het jaar tegen de voedselverspilling! Reportage serie


Aanbevolen berichten

Elke Nederlander gooit gemiddeld 50 kilo aan voedsel per jaar weg dat nog prima te eten was. 2014 wordt het jaar tegen de voedselverspilling.

 

Radio 1 heeft daar een mooie reportage over gemaakt die de moeite waard is om naar te luisteren. Van de hoeveelheid voedsel dat we weggooien, "houdbaardheids data" tot het gewoon gebruiken van verschimmelde aardappelen en het "redden" van komkommers.

 

Aflevering 1: Hoeveel gooien we weg? Hoe kunnen we dat voorkomen?

Aflevering 2: We moeten met z’n allen minder eten weggooien. Maar goed voorbeeld doet goed volgen en dus is er ook een taak voor koks om zorgvuldig met eten om te gaan.

Aflevering 3: De houdbaarheid van voedsel: In de toekomst hoeven we wellicht helemaal niet meer zelf te letten op de houdbaarheidsdatum.

Aflevering 4: Het begin van de keten: de telers.

 

Ja lieve mensen, het is RADIO (zoiets als een kapotte televee), dus zonder bewegend beeld. Maar echt een leuke serie (korte) reportages. Veel dingen wisten we natuurlijk al, maar toch interessant om te beluisteren.

 

Veel plezier!

 

JB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...