Johnny BravoNL Geplaatst: 24 januari 2014 Delen Geplaatst: 24 januari 2014 Elke Nederlander gooit gemiddeld 50 kilo aan voedsel per jaar weg dat nog prima te eten was. 2014 wordt het jaar tegen de voedselverspilling. Radio 1 heeft daar een mooie reportage over gemaakt die de moeite waard is om naar te luisteren. Van de hoeveelheid voedsel dat we weggooien, "houdbaardheids data" tot het gewoon gebruiken van verschimmelde aardappelen en het "redden" van komkommers. Aflevering 1: Hoeveel gooien we weg? Hoe kunnen we dat voorkomen? Aflevering 2: We moeten met z’n allen minder eten weggooien. Maar goed voorbeeld doet goed volgen en dus is er ook een taak voor koks om zorgvuldig met eten om te gaan. Aflevering 3: De houdbaarheid van voedsel: In de toekomst hoeven we wellicht helemaal niet meer zelf te letten op de houdbaarheidsdatum. Aflevering 4: Het begin van de keten: de telers. Ja lieve mensen, het is RADIO (zoiets als een kapotte televee), dus zonder bewegend beeld. Maar echt een leuke serie (korte) reportages. Veel dingen wisten we natuurlijk al, maar toch interessant om te beluisteren. Veel plezier! JB Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 24 januari 2014 Delen Geplaatst: 24 januari 2014 Goed om je bewust te zijn wat men weggooit aan eten. Ook wat je aan ander afval weggooit. Ik weeg elke twee weken het zakje wat naar de vuilnis gaat. Ik kom op nog niet eens op 50 kilo per jaar afval. Dit jaar heb ik als doel op een kwart minder uit te komen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.