FincaInSpanje Geplaatst: 19 oktober 2013 Delen Geplaatst: 19 oktober 2013 Wederom een leuke stoofschotel variant vers of voor de Weckers onder ons. Ingrediënten: 1 kilo inktvis 2 tomaten 2 knoflookteentjes 1 ui 200 ml witte wijn 3 eetlepels olijfolie sap van 3 citroenen paar draadjes safraan bieslook zout en peper Bereiding: Maak de inktvissen schoon en ontdoe ze van hun bruine velletje aan de buitenkant zodat ze zo blank mogelijk worden. Die haal je er makkelijk vanaf met behulp van een mesje. Snij de inktvissen in ringen en laat 30 minuten marineren in het citroensap. Pel de tomaten en ontdoe ze van hun pitjes en snij deze klein. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de fijngesnipperde ui met de fijngesneden knoflook een paar minuten, voeg hieraan de tomaten toe en laat 15 minuten zachtjes bakken. Laat de inktvisringen goed uitlekken en doe deze bij het uienmengsel samen met de witte wijn en de safraan. Breng op smaak met peper en zout. Laat alles op een zacht vuur 20 tot 30 minuten sudderen totdat de inktvis zacht is. Houdt rekening met de suddertijd als je het in de weckpot wilt doen. Eet Smakelijk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.