stijn Geplaatst: 17 oktober 2013 Delen Geplaatst: 17 oktober 2013 Ik speel met het idee om een gerookte ham te kopen omdat dit mits goed bewaard een tijdje houdbaar is. Ik heb een droge koele donkere ruimte om te bewaren. Heeft iemand hier ervaring mee? Ikzelf zou gaan voor Ganda ham, omdat ik deze lekker vind. Maar hoe gaat dat dan in zijn werk om er sneetjes vanaf te snijden zonder dat de ham slecht wordt? Ik heb al gehoord dat je het bovenste stuk van de ham er als een dekseltje terug moet opplaatsen. Misschien kan @Geert me helpen omdat ik in een ander topic over zouten en pekelen gelezen had dat je ook hammen had. Greets Stijn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 17 oktober 2013 Delen Geplaatst: 17 oktober 2013 @stijn . Als je geregeld van uw ham snijd zal hij zeker niet slecht worden . Het geen wat wel mogelijk is , is dat hij te snel uit droogt . Een remedie om dit te verhelpen is op uw ham smout (reuzel) te smeren . Let wel hang uw ham droog en koel en een beetje tocht kan zeker geen kwaad . Als je een ganda ham koopt zit die vermoedelijk vacuüm verpakt . Haal die er dan uit en steek die in een katoenen zak . ( gemaakt van een oud kussen overtrek ) . Die zak gaat ook de vliegen er van weg houden . Geert Ps letop met t of m na Geert dan kom je bij iemand ander terecht . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
stijn Geplaatst: 17 oktober 2013 Auteur Delen Geplaatst: 17 oktober 2013 @Geert , hartelijk dank . Volgende week 1 bestellen. Greets Stijn Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.