vdwalle Geplaatst: 18 februari 2013 Delen Geplaatst: 18 februari 2013 Ik ben zelf heel tevreden met een deense kachel van RAIS. Daar zit wat speksteen om maar niet te veel. Dus gelijk lekkere warmte en deze blijft door de speksteen nog een uur of 3 doorstralen. Omdat de kachel snel op temperatuur is blijven de rook en geur tot een minimum beperkt. Alleen met mist niet stoken dan slaat de rook naar beneden ver verlink je je zelf. mijn advies, stook alles wat je gratis of voor weining kan krijgen. Ik bedoel houtsoort maakt niet zo veel uit, als met maar onberkt is en goed droog. Zelf laat ik 1 keer per jaar de schoorsteen vegen (voor de verzekering) en doe het 1 keer zelf. Ik stook namelijk een kuub of 6 per jaar. Ook naaldhoud. Mits droog en nooit je kachel smoren gaat dat prima. Meestal heb ik wel 2 tot 3 kuub gestookt als de schoorsteen veger komt en het is altijd prima. Niet veel vette creosoot maar fijn hard spul. tip voor de mensen die bang zijn voor schoorsteenbrand. een kleine poeder blusser bij de hand hebben. heb je brand dan leeg spuiten en de deur van de jkachel weer dicht. Veel vuur dan een pak soda erop gaat het subiet uit. Maar als je warm stookt met droog hout........ en je veegt af en toe, dan ga je geen schoorsteen in straaljager modes meemaken. Geloof me als ie in de brand staat twijfel je daar geen moment aan 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nonkel Jones Geplaatst: 19 februari 2013 Delen Geplaatst: 19 februari 2013 Eigenlijk onmisbaar voor degene die op hout stookt: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/101288?WT.mc_id=Mail&insert=NB Ik heb hem ook, werkt perfect. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.