prepperpappa Geplaatst: 25 december 2012 Auteur Delen Geplaatst: 25 december 2012 Het leuke aan de clostridium schimmel, dit is DE BACTERIE waar alle blikvoer fabrikanten zich op richten, dat die zich bij de omstandigheden van jouw geweckte potje goed voelt en zicht tot een bacterie kan ontwikkelen, die als afvalstof het dodelijke gif produceert met de volgende kenmerken: Reukloos Smaakloos Onzichtbaar Kleurloos Met andere woorden je merkt er niks van, dus je bent een slimme jongen, maar misschien heb je wel een laboatorium test apparaat in huis of ben je werkzaam als laborant. Dat is ook de reden dat het wordt afgeraden, zeker als je nog weinig ervaring hebt. En dat het meestal goed gaat, kan je ook zeggen als je met drank op achter het stuur kruipt.. Maar je hebt helemaal gelijk in dat iedereen zelf uitmaakt of hij het risico neemt of niet. Ik heb er erg veel onderzoek naar gedaan want het is zeker een ideaalsituatie voor de besparing met drogen en vriezen, maar na dat onderzoek niet meer.. Dus dit geld voor alle weckvoer? Elk potje dat je wecked is dus een gevaar en raad jij af of zie ik dat verkeerd? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Fluitketel Geplaatst: 25 december 2012 Delen Geplaatst: 25 december 2012 Zolang je potten na openen nog een kwartiertje goed verhit voor je het opeet. Dan is die botulisme bacterie gedood. En de kans dat ie die bacterie oploopt is heel klein. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
samurai Geplaatst: 26 december 2012 Delen Geplaatst: 26 december 2012 Nee hoor, wat ik eigenlijk wilde zeggen is dat ik hoop dat mensen het verschil weten tussen goed geweckt en erg weinig risico en dus zorgeloos en wecken met net teveel risico of gewoon niet goed. De grens tussen die 2 is makkelijk te overbruggen met wat simpele maatregelen, echter deze worden vaak niet genomen. Maar een simpel feit is dat groenten en vlees beter niet geweckt kunnen worden TENZIJ je zuur en zoet toevoegt in een juiste verhouding. Dan is het net zo veilig als een potje jam, echter weer wel met de juiste simpele maatregelen, 1 ervan pure hygiene. Om maar een voorbeeld te noemen, bij mij wordt het potje niet aangeraakt door mijn handen van het moment dat het de sterilisatie ingaat tot het moment dat het afgekoeld op een erg schone doek staat de volgende ochtend. Hygiene is soms niet wat mensen denken dat het is. Ik denk dat na een tijdje wecken de ervaring wel komt. Ik denk dat ik niet graag zie dat mensen diarree of nog erger krijgen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
samurai Geplaatst: 26 december 2012 Delen Geplaatst: 26 december 2012 Zolang je potten na openen nog een kwartiertje goed verhit voor je het opeet. Dan is die botulisme bacterie gedood. En de kans dat ie die bacterie oploopt is heel klein. Klopt, maar zoals ik wel merk is dat ik hoop dat mensen een beetje onderzoek doen naar wecken voordat ze zomaar beginnen. De reden dat ik het niet doe is omdat ik ook mijn naasten voorzie van groenten en fruit, ook geweckte. Echter mijn gepensioneerde moedertje van 66 is vaak vergeetachtig. Op haar leeftijd, met haar vergeetachtigheid zou ze zomaar een potje openen, niet eens kijken of het nog goed is en het zo de pan ingooien en dan bv maar 5 minuten zachtjes sudderen onder de 100 graden, niet goed doorkoken voor 15 minuten. Ik zal er niet aan moeten denken dat ze in het ziekenhuis terechtkomt of erger door mijn geweckte potje, op haar leeftijd, een kwetsbare leeftijd. Ze vertrouwt erop dat alles wat ik maak (en dat is ook zo), veilig is, en dat is ook de juiste houding voor mij persoonlijk! Ik weet het dan wel, maar anderen niet.. Dus dan weet je nu ook waar mijn bezorgdheid vandaan komt. Als je alleen bent en altijd weet dat je het 15 minuten kookt, of rekening houdt met een fout potje prima! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepperpappa Geplaatst: 26 januari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 26 januari 2013 UPDATE: Ik controleer regelmatig m'n weckpotten en alle potten waren nog goed behalve de macaroni-pot.Helaas was er geen vacuum meer aanwezig in de pot en heb ik de inhoud weg gegooid... Ik ga het nog eens proberen maar dan met de 'echte' weckpotten met klemmetjes. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dispar Vulgo Geplaatst: 26 januari 2013 Delen Geplaatst: 26 januari 2013 UPDATE: Ik controleer regelmatig m'n weckpotten en alle potten waren nog goed behalve de macaroni-pot.Helaas was er geen vacuum meer aanwezig in de pot en heb ik de inhoud weg gegooid... Ik ga het nog eens proberen maar dan met de 'echte' weckpotten met klemmetjes. Ik heb een Amerikaans boek waarin ze praten over het wecken van vlees, dit gebeurt dan wel altijd in een hoge druk pan, das misschien ook iets voor je macaroni.door het gebruik vd hoge druk pan kun je de temp boven de 100 krijgen. Gegroet Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepperpappa Geplaatst: 26 januari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 26 januari 2013 Dat is een goed idee. Weer wat op m'n verlanglijstje erbij Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dispar Vulgo Geplaatst: 26 januari 2013 Delen Geplaatst: 26 januari 2013 Isbn nodig? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.