Ga naar inhoud

Waterfilter


PREPPERDEPEP
 Delen

Aanbevolen berichten

Hi all, 

 

Graag zou ik van de ervaren preppers advies willen omtrent het beste  SHTF waterfilter. Voor thuis en OnTheGO (BugOutBag).
 

Het betekent dat ik van grondwater/oppervlaktewater dus drinkwater wil kunnen maken met een redelijke snelheid, waarbij een groot gezin zichzelf kan voorzien van primaire waterbehoefte. Microben en virussen dus graag gefilterd.  Onderstaand mijn ‘voorwerk’ en bijbehorende vragen.

Thuisfilter:
Ik had was bijna gegaan voor Berkey, totdat ik via onderstaande video zag dat je met FoodGradeBukets en uitsluitend de filters je veel goedkoper hetzelfde resultaat kan behalen. Lijkt mij plausibel.
https://www.youtube.com/watch?v=_gx2nDtEDXo
En:
- er blijft ook altijd wat water staan in de onderste helft (onder het tappunt) waardoor je niet lang het water kan laten stilstaan (Aqualine heeft antibacteriële zilver geïmpregneerde stenen waardoor dit probleem zich niet voordoet stelt het merk),
- er zijn er klachten over schimmelvorming.
- zeer duur filter.
-Ook zag ik dat de New York Times recent niet al te positief was over de Berkey,
http://Big Berkey Water Filter System Review | Reviews by Wirecutter (nytimes.com)

Aqualine lijkt positief, maar de doorloopsnelheid schijnt daar niet snel te zijn en het keramisch filter wordt snel vuil bij oppervlaktewater, zoals te zien was in deze review:
http://Review Aqualine 12 Combinatie Filter - Reviews - Preppers.nl Forum
De huidige website geeft niet eens informatie omtrent de doorloopsnelheid:
http://Aqualine 18 glas - Tradeline
Zelf een filter maken ( zie https://nl.wikihow.com/Water-filteren) met FoodGradeBuckets, zand, koolstof, en andere materialen lijkt mij wel handig als voorfilter, maar kwalitatief ondermaats om drinkwater te maken uit vervuild water. Of zie ik dit verkeerd?  


Brita/Demi-water/zero-water/Berkey-Water (zie http://Drinkwater filteren nodig? Brita vs Zerowater vs leidingwater getest - aHealthylife.nl)

Brita-filter zuiveren slechts/voornamelijk calcium,maakt het water zacht that’s it! Misschien niet goed bij langdurig gebruik ivm botontkalking, maar voor apparaten kan minder kalk goed zijn en je voegt toch thee en koffie toe. Geen idee of het zo slecht is verder als je veel koffie en thee drinkt.

Zerowater-filters filteren alles eruit, dus ook de goede mineralen. Zij werken echter wel zeer effectief. De mineralen moet je dan echter weer toevoegen met bijzondere mineralenoplossing. Anders drink je water dat mineralen aan je lichaam onttrekt. Dat lijkt me bij schaarste in een SHTF scenario nu ook niet ideaal.
VRAGEN: Ik vind het niet zo snel op internet, maar is Zerowater dan niet gewoon demiwater?
En hoe schadelijk is het als je dit veelvuldig drinkt? Dit lijkt mij niet gezond en zeker niet in een periode van schaarste aan voedingstoffen.
Zerowater filtert echter geen microben (virussen en bacteriën) daarom lijkt het me geen SHTF waterfilter. Zien jullie dit ook zo?
Berkey-filtratie zoals Berkey dit claimt is wat je wilt hebben, maar dan moeten iig die filters die kwaliteit wel waarmaken.


1. Kortom wat is jullie beste SHTF waterfilter voor thuis en onderweg, en waarom?

2. Waar schaf ik deze op dit moment het meest voordelig aan? (prijsstijgingen zijn rap tegenwoordig
😉

 

Portable waterfilter + Virussen in water:

De bekende Sawyer filter lijkt mij qua prijs/kwaliteit onverslaanbaar om deze stelt maar liefst 370.000 liter te kunnen filteren.
Bovendien zat ik te denken, als je zorgt dat je per persoon allemaal je eigen Sawyer hebt, dan heb je helemaal geen duur ander filter meer nodig bij een SHTF scenario en ben je eingelijk misschien zelfs dus goedkoper uit…  Maar deze filter geen virussen.

http://Sawyer Waterfilter SP128 - Mini - Blauw - 375.000 Liter | bol.com

Zelfs van de thuisfilters stelt uitsluitend Berkey dat het virussen filtert.

Via onderstaande link begrijp ik dat uitsluitend nano-filtratie virussen filtert.
http://Water filters and virus | Bluephage

Ik denk op te maken dat  weinig tot geen filter dit uiteindelijk langdurig waar maakt, aangezien zelfs de dure http://Katadyn Pocket Water Filter (katadyngroup.com) deze niet stelt te filteren.

Berkey heeft als 1 van de weinige waterfilters wel een stuk staan omtrent tests met bepaalde virussen http://Virusverwijderingssystemen | Berkey Water Filters (berkeywaterfilterseurope.nl)

De http://Sawyer Select S3 Foam waterfilter - Prepshop.nl stelt voor veel minder geld dat deze wel alle virussen filtert,  maar is ook  kort bruikbaar.

Vragen:
1. Welke Portable waterfilter raad je aan en waarom?
2. Het gegeven dat veel filters niet claimen virussen te filteren maar toch populair zijn, zowel voor thuis als voor onderweg, maakt dit dat het virus-risico hierop dan toch niet zo groot is?  Hoe moet ik dit zien?
3. Is UV-licht hierbij een praktische oplossing? Of is koken dan de enige zeker oplossing, maar is dit overdreven als je een ‘veilige’ natuurlijke waterbron gebruikt om te filteren.


Tabletten/vloeistof/bleek om water drinkbaar te maken:
Er zijn verschillende tabletten, vloeistoffen en uiteindelijk spreekt men zelfs over  huishoudbleek als laatste redmiddel om water drinkbaar te maken. Zijn er tabletten/vloeistoffen die makkelijk resultaat hebben zonder grote kans op ernstige negatieve bijwerkingen. Zelf chemische stoffen toevoegen voelt natuurlijk contraproductief, maar als je het goed doet is het de scheikunde die je voor je kan laten werken.
Vraag: Welke ervaring heb jij met dergelijke producten/raad je aan?

Gr, PrepperdePep
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb zelf een Berkey (eerste aankoop met fluoride filters), Berkefeld (goede back-up en ook veelal door preppers aangeraden/gebruikt) en 3 Sawyers in verschillende maten (goedkoop, efficient, goed voor een BOB en makkelijk te verkrijgen). Verder is het maken van een filter met bijvoorbeeld actieve koolstof niet een erg moeilijk principe (je hebt vooral houtskool, een vuurtje en bleek nodig, maar dat terzijde). Ook is het geen slecht idee om te onthouden dat UV-licht (de zon) al veel dingen direct dood met direct contact, dus water in een doorzichtige fles in de zon zetten is ook een goede manier om het voor te bereiden op het uiteindelijke filteren met bijvoorbeeld je Berkey etc. Plus, je kan dan direct zien of er dingen in gaan groeien of andere contaminaties.

Ik ben altijd huiverig voor dingen die op elektriciteit werken, omdat er zoveel verschillende dingen kunnen gebeuren waardoor een volledige wijk, stad of land zonder stroom kan komen te zitten, dus die zou ik links laten liggen. Een omgekeerd osmose-filter is ook een van die dingen die op stroom werkt, en nog veel erger neemt het niet alleen de schadelijke dingen uit het water, maar ook de mineralen die wij als mensen nu eenmaal nodig hebben.

Qua prijs heb ik mijn dingen overal vandaan gehaald (inclusief de kringloop), dus daar heb je niet veel aan, maar het is goed om te onthouden dat op het gebied van waterfilters je altijd een primary, een back-up en een tweede back-up hebt van alles dat je nodig hebt. Onthoudt het simpele rijmpje van het leger: "Twee is een, en een is geen."

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 weken later...

Dat je water in je berkey of wat dan ook filter onderin altijd n laagje staat is niet normaal, maar afhankelijk waar het water vandaarn komt.\

 

Voor de meesten is dat vanuit de kraan en het probleem is dat het dood water is en dat zorgt ervoor dat er onderin n laag blijft staan omdat de gravety druk ontbreekt en de moleculen te dik zijn om door de filters te gaan.

Het toverwoord voor mij was vitalisteren aan de kraan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...