Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Zibro Kamin RCA66E met defecte CO2 sensor niet meer te koop.....standaard sensor CO2 bouwmarkt en sensor in zibro overbruggen??!!


Recommended Posts

Beste handige mensen,

Ik heb een Zibro Kamin kachel een oudje maar weinig gebruikt een RCA66E met een storing 4 wat een defecte verontreinigssensor is. Helaas is deze niet meer nieuw te koop dus dacht als die nou te overbruggen is en ik een CO2 sensor te koop in de bouwmarkten in de ruimte hang dan is het weer verholpen. Alleen moet ik dan nog wel de sensor overbruggen zodat hij niet in storing valt zoals nu. Want brandt circa 2 minuten ondertussen piept de Zibro steeds en slaat dan automatisch uit. 

Hoe zou ik dat kunnen fixen? Wie kan mij op de goede weg helpen. Want zou het lekker vinden om in de garage een kacheltje te laten branden en daarvoor is de Zibro zeker geschikt. 

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik zou eerst eens kijken of de sensor niet gewoon zijn werk doet en met code 4 duidelijk maakt wat het probleem is.

Als ie lang stil heeft gestaan is waarschijnlijk eea vervuild en je verbranding niet optimaal.

Onverbrande gassen zijn levensgevaarlijk, co (niet co2) is super giftig en reukloos.

Je kunt de werking van de sensor testen door de 3 draden te verlengen en de sensor ver van de kachel te leggen, is je error code dan weg dan werkt de sensor ok en heb je een verbrandingsprobleem. Is je error weg maar gaat ie toch nog uit dan zal het je thermokoppel zijn.

Niet gaan branden zonder beveiliging is mijn advies.

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...