Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Welke singer, los model of trapmodel


Gast Vempain

Recommended Posts

Net even op marktplaats gekeken voor een singer naaimachine. Nu kosten losse modellen 15 en trapmodellen 35. Met welke naaimachine ben ik dan het beste mee af? Ik heb hier nog niet zoveel ervaring mee.

 

http://www.marktplaats.nl/a/antiek-en-kunst/antiek-naaimachines/m658810755-singer-naaimachine.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

 

http://www.marktplaats.nl/a/antiek-en-kunst/antiek-naaimachines/m654749089-antieke-singer-trapnaaimachine.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik zou een trapper nemen. Heb je 2 handen vrij. Hoewel een handmachine ook goed gaat, alleen even wennen. Voel wel vooraf of het mechaniek geen speling oid heeft, en of alles goed werkt. Ook kijken of er 1of meerdere spoelen bij zitten.

Link to post
Share on other sites

Ook ik ben inmiddels de trotse bezitter van een prachtige mat-zwarte singer trapnaaimachine uit ongeveer 1936. Deze is in zijn geheel op te klappen in zijn eigen kast.

 

Gelijk wat spullen geprept voor de singer.

zo had ik een paar pakketjes met 10 machinenaalden (2 keer 5 stuks) in 5 verschillende diktes en 3 spoeltjes voor 1,49 en 100 knopen voor 0,99

best een goede prijs denk ik (ben nog geen andere naalden tegengekomen dus ik weet niet of ik er te veel voor betaald heb)

Gekocht bij een sow-low winkel(zie de link voor adressen)

http://www.so-low.nl/pages/winkels

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Ik bezit twee singers. Een met handaandrijving en een prachtige singer trapnaaimachine met aan beide kanten 3 laatjes, toebehoren en de oorspronkelijke gebruiksaanwijzing er bij.

De machine is destijds gekocht in Australie en ik ben er supertrots op en superzuinig mee.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Een trapnaaimachine of een handnaaimachine? Het is maar net wat je ermee wilt. Ik heb met twee vriendinnen een slapend crisisbedrijfje opgericht. Als de euro instort en we kunnen onze olie importen niet meer betalen, dan krijg je drie uur per dag stroom, net zoals in een ontwikkelingsland. Ook de goedkope kledingimporten uit China en India gaan wegvallen. Dus moet er veel gerepareerd en versteld worden. Als je dat bedrijfsmatig wilt gaan doen, in ruil voor een bos wortelen, dan zijn trapmachines beter. Daarbij houd je beide handen vrij om te werken. Maar het zijn wel bakbeesten. Ik heb er drie staan in mijn appartement.... Handnaaimachines hebben als nadeel, dat je met een hand moet werken, omdat je de andere nodig hebt om te slingeren. Maar ze nemen veel minder ruimte in en ze zijn makkelijker te verplaatsen. Op iedere trap Singer zet je in een minuut een slinger. Bewaar dus ook een slinger bij je trapnaaimachine. Gaat je drijfriem kapot (een beetje prepper heeft er een paar in reserve, ook als super ruilmiddel) of het trapmechanisme faalt op een andere manier, dan ga je verder met de slinger. Iedere handsinger is ook in een trapkast te installeren. Die uitwisselbaarheid is zo mooi.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...