Ga naar inhoud
GENEGEERD

"De Chinees", een van de grootste valkuilen voor een Singer gekkie.


Gast Dick Berts

Aanbevolen berichten

Gast Dick Berts

Oh, oh, wat ziet de Chinese Singer replica uit de jaren zeventig er mooi uit, maar kwalitatief is het niks. Laten staan dus, tot ze vergaan en dat zal niet zo lang meer duren. Hoe herken je de Chinees? Afwijkende forse vergrendeling. Houten knopje op het houten dekseltje op het bakje rechts. Meetlat voor op de machine. En tenslotte die iets afwijkende kleuren van de Sfinx decoratie op de machine. Al met al is de Chinees niet makkelijk te herkennen voor een leek.

 

http://www.marktplaats.nl/a/antiek-en-kunst/antiek-naaimachines/m626344682-singer-nl-j2-retro-naaimachine.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pageNum=1&pos=10

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Dick Berts

@mr.Gold. Nu kunnen de Chinezen als ze dat willen net zulke goeie spullen maken als het westen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw waren ze daartoe nog niet in staat. Zo'n Chinese Singer doet het wel hoor, maar het is niet een derde van de onverwoestbare kwaliteit van een echte Singer. Overigens valt het niet uit te sluiten, dat ook zo'n Chinese Singer vanuit verzamelaars oogpunt ooit nog leuk wordt. Jaren geleden haalden verzamelaars van Petromax druklampen hun neus op voor Chinese neppers, waar heel listig "Made FOR Germany" in was geslagen in plaats van "Made IN Germany". Nu zijn deze lampen net zo gezocht als Zippo aanstekers, waar "Neppo" onder staat. Voor preppers zijn de kwalitatief slechte Chinese Singers echter ongeschikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...