Ga naar inhoud

pinguin

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  hier en op mijn werk

pinguin's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. dit kon iedereen schrijven met een heel kleine beetje kennis en gebruik van het internet.
 2. en ff de vertaling voor de niet tukkers: Er ligt tussen Dinkel en Regge een land Ons schone en nijvere Twente Het land van de arbeid het land der natuur Het steeds onvolprezene Twente Daar golft op de essen het goudgele graan Doet 't snelvlietend beekje het molenrad gaan Daar ligt er de heide in 't paarsrode kleed Dat is ons zo dierbare Twente (bis) Waar Twickel zijn torens uit 't eikenloof heft De Lutte zijn heuvels doet blinken De paasvuren branden alom in't rond En 't landvolk de kersthoorn laat klinken Daar stroomt onze Dinkel zo heerlijk door 't land Door bossen en velden, langs 't Losserse zand Daar rust er ons oog van der heuvelen top Op 't heerlijke landschap ons Twente (bis) De rookwolk, die stijgt aan de horizon op Die wijst ons de nijvere steden Met mensen arbeidzaam en degelijk, bewoond De zetels van 't krachtige heden Daarbuiten in boerschap op heide en veld Daar wordt nog de sage en 't sprookje verteld Daar rust de Tubanter in 't heuvelig graf 't Verleden naast 't heden van Twente (bis) En voert ons het lot ook uit Twente soms weg Wij blijven het immer gedenken Geen andere landstreek hoe schoon ze ook zij Kan 't zelfde als Twente ons schenken Wij drukken elkaar in de vreemde de hand Gedenkend ons klein, maar zo dierbare land En moge ons huis in de vreemde ook staan Ons hart blijft toch altijd in Twente (bis)
 3. ik ben geboren en getogen in Twente en ook Overijssel hoort erbij dus: Dôar lig tuss'n Déénkel en Regge 'n laand oons mooie en neerige Twèènte 't Laand van katoen en 't laand van d'n es den greun is in wéénter en lèènte. Doar ruust de rouw op d'n kaamp in de wéénd geet 't rad van de möl in de bekke gezwéénd Dôar steet nöast d'n eek'n d'n beuk en de dan Dat is oons zo leeve land Twèènte (bis) Woar Twickel zien' toorns oet 't eek'nloof beurt, de Lutte zien baarge döt bléénk'n 'n Boak'n in de boerschop op poas'n nog braandt, 't jonkvolk nog den hoorn löt kléénk'n. Dôar kronkelt den Déénkel zo mooi deur 't laand, deur brook en deur buske en 't Loslkerse zaand. Dôar zitte wiej geern op 't töpk'n van de barg, en kiekt is hoo mooi is ons Twèènte. (bis) De rookwolk'n daampt an den horizon op, Dôar li'jt oonze greujende steed'n. Dôar drönt de masien' en dôar rettelt de töw, da's Twèènte zien krachtige heden. Um 'n heerd in de boerschop as 't griezelt op 't veld, dôar wödt nog van vrogger de deunkes verteld. Dôar röst om de beelten den Saks en tubant, 't Verleden noast 't heden van Twèènte. (bis) En hew mangs van doon um oet Twèènte te goan, weij blieft an oons Tukkerlaand dèènk'n, gen' aandere laandstrek, ho mooi offe is, kan 't zölfde as Twèènte ons schèènk'n. Wiej doot in den vrömd'n mekaander de haand geft datied mekaa in de sproak van ons laand, al rookt oonz'n schossteen biej 't volk oaver zee, oons hat blif toch aaltied in Twèènte. (bis)
 4. echte skills heb ik nog niet. ik kan een beetje leiding geven ( aangezien dat het bij mijn werk hoort) ik heb verder ervaring met het verbouwen van gewassen in de moestuin. van aardappelen tot bonen tot fruit. daarnaast dan ik meubels repareren en maken. als kind het ik ook vaak met een buks geschoten. das nog maar 10 jaar geleden
 5. bij het programma the colony van discovery channel worden meerdere dingen uitgelegt hoe die gemaakt kunnen worden en een daarvan in ook een windmolen.
 6. moody's is ook een bedrijf ( let op ik zeg gewoon bedrijf dat ook winst moet maken) dat gaat over de waarderingen van landen. zij maken gewoon de economie verder kapot door dit soort afwaarderingen te doen. en dat doen ze vanuit mijn oog uit alleen maar om meer winst te maken. en wie controleert dit bedrijf. niemand. dus ze gaan gewoon lekker door met geld bij elkaar schrapen. let wel op dit is mijn mening. ik kan het best fout hebben.
 7. ik ben een keer tijdens vakantie bij familie in belgie geweest en daar ging het weer flink te keer. ik ben daar maar een avond geweest maar de stroom sloeg er 3 keer af door bliksem inslag en de bewoners konden in het donker het hele huis door om de stroom er weer erop te zetten dus misschien is in het donker je hele huis door kunnen lopen ook geen gek idee om te trainen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...