Ga naar inhoud

Anna Niem

Lid
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Anna Niem's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

53

Community reputatie

 1. Wie wil weten hoe de post-Corona wereld er mogelijkerwijs uitziet, kijkt beter naar deze documentaire. Spoiler: je wordt er niet vrolijk van. Maar better be prepared. (tip: als je NL ondertiteling wilt - de docu is in het Engels - kun je in Youtube de NL ondertiteling aanzetten.) 'We're Living in 12 Monkeys' https://www.youtube.com/watch?v=1JLBXfKDbbI&feature=youtu.be
 2. Dat maakt niet uit, je kunt de beweging van een oudere grafiek over de huidige heen leggen, zodat je de relativiteit kunt vergelijken. Deze grafiek is overigens niet door mij, maar door experts gemaakt, al zeg ik erbij dat ik zelf regelmatig handel op de New York Stock Exchange (NYSE) en Nasdaq, dus ik weet er het nodige van. Hier is trouwens nog een grafiek. Vergelijking 1929 en nu. Er komt nog een tijdelijke stijging ('bull trap') daarna gaat het verder down. Geloof me, hoe langer de wereld in lockdown blijft, ofwel hoe langer er geen beweging is, hoe dieper de afgrond zal zijn. En dan heb ik het niet over de beurs (die redt zich uiteindelijk wel), maar over de miljoenen mensen en kleinere ondernemingen wereldwijd die failliet zullen gaan, met alle gevolgen van dien. Want let straks maar op: de Unilevers van deze wereld gaan ze uitkopen, de kleinere ondernemers en zzp-ers niet. We gaan hier niet meer zo 1-2-3 uit komen.
 3. Intussen is de beurscrash van 2020 al zwaarder dan die van 1929 en 1987. En zal nog veel erger worden dan dit, want het is nog lang niet afgelopen. Er gaan vermoedelijk miljoenen mensen ter wereld failliet dit jaar als gevolg van deze crisis. De afgrond is echt peilloos diep. Wat een drama, alles gaat kapot. "We are witnessing the end of the world as we know it", zei iemand deze week tegen me, en ik vrees dat dat waar is. https://www.zerohedge.com/markets/crash-2000-now-worse-great-depression
 4. Ik zeg eerder in deze draad al dat wij als sinds 2 maart jl. in social distancing zitten en alle afspraken hebben afgezegd. En als je meer dan 25 euro besteedt, moet je nog altijd je pincode intoetsen. Dus wat is precies je punt?
 5. Je begrijpt mijn punt niet, maar laat maar. Overigens werkt een andere vriend van mij in Utrecht op de longpoli, nog 0 patiënten daar. En ze hebben er al dagenlang niets te doen omdat ze de hele agenda hebben leeg gemaakt, poli afspraken hebben afgezegd etc. Het is maar net waar je kijkt. En NEE, ik zeg niet dat het niet erger wordt en dat er meer gevallen komen. Maar echt, straks mensen gaan verbieden om alleen in het park te gaan wandelen gaat echt helemaal niets oplossen aan de IC capaciteit. Maar die maatregelen gaan er wel komen. En mijn aversie daartegen heeft niets te maken met aversie tegen blauw, kom op zeg. Prettige avond verder, ik hou er nu even mee op.
 6. Er is sprake van een politiestaat als ik straks niet meer alleen in het park hier om de hoek mag wandelen, omdat ik dan gearresteerd wordt. Omdat er dan maatregelen van kracht zijn die totaal niet in verhouding staan tot het doel wat ermee wordt gediend. (zegt mijn man, die advocaat is).
 7. Nee, zeker niet! Met ons gezin zitten wij al bijna 3 weken in een soort zelf isolatie (mijn man behoort bovendien tot een risicogroep, met een verleden van longziekten), en hebben we sinds 2 maart jl. al onze afspraken afgezegd. En ons voorbereid op het ergste. En ik vind dat Rutte al een week of twee geleden de scholen had moeten sluiten en vluchten uit risicolanden had moeten verbieden. Maar heel veel meer dan dit kunnen we - denk ik - niet doen. Niet zonder de politie overal te laten patrouilleren. In Spanje word je van het strand geplukt, ook als je daar in je eentje loopt zonder het risico iemand te kunnen besmetten. Willen we dat? Werkelijk? Restaurants zijn nu dicht, maar is dat zinvol als de Ikea nog wel open is? We mogen nog wel de supermarkt in, maar iedereen toetst met zijn vingers op het pinapparaat. En de producten in de schappen zijn daar ook neergelegd door mensen die er met hun handen aan hebben gezeten. Mijn punt is: verliezen we de realiteit niet een beetje uit het oog? Jazeker, we moeten er voor zorgen dat de ziekenhuizen toegerust zijn. Maar een vriendin van mij werkt in het OLVG in Amsterdam, daar liggen nu 3 patiënten met Corona, ze vertelde mij dat tijdens het hoogtepunt van de griepepidemie er echt veel meer liggen. En ze kunnen de uitslaapkamers ook nog benutten. Nogmaals: ik bagatelliseer niets, en wij zijn met ons gezin sociaal volledig afgezonderd nu, maar we moeten wel een beetje ons gezond verstand erbij houden.
 8. Maar we kunnen ook doorslaan. In Italië zijn tot nu toe maar 2 (!!) doden gelinkt aan alleen het coronavirus. Alle andere doden hadden onderliggende problemen en waren al stervende. Daarmee bagatelliseer ik helemaal niets, maar we moeten niet in de extreme veiligheidsmodus schieten. Als straks alle winkels (behalve supermarkten en apothekers, net als in Italië) dicht moeten en we niet meer op straat mogen zonder speciale toestemming, is er de facto sprake van een politiestaat. En dat rechtvaardigt dit virus m.i. niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot voorstander van social distaning, wij doen dat met ons gezin al bijna 3 weken en hebben sinds die tijd al onze afspraken al afgezegd, maar we moeten niet doorslaan. Daar komt bij dat een hele goede vriend van mij werkt op de longpoli in een ziekenhuis in Utrecht. Ze hebben tot nu toe nog niet 1 corona geval gehad, maar hebben wel bijna alle afspraken op de poli afgezegd ("just in case") ter voorbereiding, met als gevolg dat ze het nog nooit zo rustig hebben gehad als nu. Ik weet, zegt ook niet alles, maar toch. Ik denk dat we aan het overreageren zijn nu.
 9. De vraag die iedereen zichzelf in de coronacrisis zou moeten stellen: hoeveel meer maatregelen kunnen er genomen worden zonder dat Nederland verandert in een politiestaat? Waar je bv door de politie van het strand wordt gehaald als je daar in je eentje wandelt? Of dat je niet meer (in je eentje) een stukje mag gaan fietsen of hardlopen. Oprechte vraag.
 10. De zinsnede die je aanhaalt is cynisch bedoeld, en dan heb je dus ook niet genoeg van dit stuk gelezen. Sorry. Echt essentieel dit artikel, imho.
 11. Ter lezing van harte aanbevolen, voor een wat breder perspectief en om een beetje logisch te blijven nadenken. Kort citaat uit dit (lange) stuk: "There is no evidence to suggest that everywhere will be as horrible as Wuhan or Lombardy. There is lots of evidence it will not be as horrible. There is instead evidence that many places will be like Huanggang and Shanghai, and somewhere in between, and that there will be only a few Wuhans and Lombardys. Look all around Wuhan and the rest of China and East Asia for confirmation. Not only that, but look at China as a whole. Their case number has barely budged since last week, and the number of dead has fallen to about 0 (some days none, some days a few). And it wasn’t like every single city in China welded people into the apartments, or whatever." 'Coronavirus Update V — Madness Has Arrived' https://wmbriggs.com/post/29830/
 12. Het is onbegrijpelijk dat het OM dit wereldkundig heeft gemaakt. Ook al doen ze dit nu (kennelijk noodgedwongen, moeten we dan maar aannemen), dit communiceer je toch niet???
 13. Dit krijg ik door van iemand die in een ziekenhuis in de provincie Utrecht op een longpoli werkt: "Concreet zijn we bezig spreekuren leeg te maken door alles telefonisch te doen. En scenario’s aan het bedenken voor opschaling bij explosieve toename. Maar hierdoor juist dus steeds rustiger in het ziekenhuis gek genoeg. Dus afwachten en voorbereiden op iets waarvan je niet weet of het plaats gaat vinden."
×
×
 • Nieuwe aanmaken...