Ga naar inhoud

ThinkAhead

Lid niveau 2
  • Items

    145
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ThinkAhead

  1. 10 minuten geleden, Vinkipedia zei:


    ik heb iemand thuis bezocht waarvan een collega van z’n partner de dag ervoor ziek is geworden. De partner heb ik tijdens dat bezoek maximaal 2 minuten gezien zonder fysiek contact. Het klinkt erg via via, maar is tot nu toe de enige lead die ik heb.

     

    bezoek was afgelopen woensdag..

     

    Thanks... Nou, hopelijk blijft het voor jullie bij deze symptomen! Gelukkig ben je goed voorbereid waar mogelijk! We denken aan jullie! ?

    • Leuk 1
  2. 53 minuten geleden, Vinkipedia zei:

    helaas kan ik een connectie maken naar een achteraf confirmed case..

     

    Hoe was jouw/jullie contact dan gegaan als ik dat mag vragen? Vluchtig en op redelijke afstand, lange tijd in eenzelfde ruimte samen, of misschien intiemer door een begroeting dmv de drie zoenen op de wang?

    • Leuk 2
  3. 4 minuten geleden, Tammo zei:

    In Winschoten en Delfzijl staan nog twee ziekenhuizen leeg. Vooral in Winschoten zou er zo een vleugel ingericht kunnen worden voor opvang. 

     

    Als ze daar dan zo snel mogelijk ''Corona Ziekenhuizen'' van kunnen maken...  

    • Leuk 1
  4. 4 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Op zich kan zo ongeveer iedere workshop wel een beademingsmachine maken, dat is niet zo heel erg moeilijk. Wanneer men bereid is om de keuringseisen voor medische apparatuur te laten vallen, dan kunnen er binnen enkele dagen zo veel beademingsapparaten staan als je nodig hebt.

     

    Maar nu zou de noodlijdende luchtvaart in ieder geval nog op de 1 of andere manier kunnen worden ingezet. Vliegtuigen ombouwen als opvanglocaties e.d.? Trek alle stoelen er tijdelijk uit en hop!

    • Leuk 6
  5. En wat vinden jullie van deze?

     

    Gezien tussen de vele reacties op Nu.nl. En ik dacht gelijk: Desperate Times Call for Desperate Measures...

     

    Quote

    Vliegtuigen hebben toch een systeem om op hoogte zuurstof te maken ? Kunnen we daar geen beademingsapparatuur van maken ? Schijnt namelijk een van grootste problemen te zijn bij groot aantal corona zieken. Beschikbaarheid beademingsapparatuur.

     

    Daar moet wel wat van te maken zijn, toch? 

     

    @Bunkerprepper Hoe kan je deze ideeën bij de juiste mensen krijgen?

     

     

     

    • Leuk 5
  6. 34 minuten geleden, Vigilant zei:

    Onze huidige regering is volstrekt, maar dan ook volstrekt incompetent. De EU mag ook per direct worden opgedoekt, want het eerste wat Brussel deed toen het virus uitbrak was zichzelf opheffen, waarna alle landen vervolgens ieder hun eigen ding gingen doen. De EU blijkt een wassen neus, die geen knip voor de neus waard is. We zijn in de steek gelaten door instituten waar jarenlang bergen aan belasting naartoe zijn gegaan, en nu blijkt dat onze gezondheidszorg volledig is uitgekleed. Personeel in ziekenhuizen wordt niet eens meer getest, want geen testkits en geen capaciteit, terwijl ze in Zuid-Korea duizenden mensen per dag kunnen testen. De nieuwste testkits geven resultaat binnen een kwartier.

     

    Maar God o God, wat waren we toch goed voorbereid, met onze "beste gezondheidszorg ter wereld". Laat me niet lachen. Met hun grote bek over hoe slecht het allemaal wel niet geregeld was in China in Italië. "Nee, hier gebeurt dat niet." Mark my words. Over negen dagen is dit het nieuwe Italië. Onze IC-capaciteit is relatief gezien de helft van die van Lombardije.

     

    Onze helden zijn niet dat stelletje lapzwansen in Den Haag. Het zijn de dokters, verplegers, juffen en meesters die letterlijk hun leven wagen om levens te redden. Het is in en in triest. Deze regering moet aftreden, en wel zo snel mogelijk. Het zijn massamoordenaars, en er kleeft bloed aan hun handen.

     

    AMEN!

    • Leuk 1
  7. En ondertussen bij de Appie online: storing... Nog steeds of alweer. Ik kom er ook nog steeds niet tussendoor om eens te kijken hoe het er in de online store uitziet.

     

    Of is het misschien geen storing en wordt de site kunstmatig uit de lucht gehouden omdat de magazijnen van de distributiecentra anders te snel leeglopen? Ik ben wat achterdochtig... ?

     

     

  8. 6 minuten geleden, John Durden zei:


    Heeft niemand de persconferentie gezien?? Of mis ik posts?

    Hij blijft stug volhouden dat kinderen (en adolescenten) minder snel besmet raken!!!!

    Of hij heeft nieuws dat ik niet ken of hij gaat hierover keihard vallen. Samen met zijn kabinet. En dat kunnen we helemaal niet gebruiken (hoe erg ik hem . ook weg wil hebben)

    JD

     

    Gezien, maar spitsuur hier... Kom straks weer kijken!

  9. 23 minuten geleden, Haskap zei:

    Ik heb net een blik op de eerdere 2 columns gelezen en die staan idd vol met 'massahysterie' en 'de economie is net ff belangrijker'.

    Dus hij heeft ook wel wat goed te maken... ?

     

     

    Allemachtig wat een verhaal... Soortgelijk iets al eerder gelezen, maar het is nu het zoveelste geluid.

     

    Ik vraag mij nu af wat ik moet doen. Ik ben normaal gesproken al 'de lastpak' in beide families om wie ik ben en wat ik soms vind (als ik de moed al op kan brengen omdat ze altijd alles belachelijk vinden wat anderen zeggen, behalve de dominee natuurlijk, of andere ''belangrijke'' mensen), maar... Je wilt dit toch wel graag delen met zoveel mogelijk mensen. Zeker met de mensen om je heen. Het is alleen nog steeds hetzelfde verhaal. Ze staan er nog steeds niet voor open. Er wordt nog steeds zo lacherig over gedaan. Het is in hun ogen nog steeds een griepje. Niet aanstellen dus. Ik deel de laatste tijd wel wat via social media, maar ook daar houdt iedereen zich stil. Niemand geeft een reactie. Niks.

     

    Moet ik ze dan maar loslaten en ze op hun bek laten gaan? Waarschijnlijk wel... Het zijn volwassen mensen. Maar het is zo lastig.

     

     

     

     

    • Leuk 4
  10. Vanochtend in de vroegte kon ik de AH website eindelijk weer eens bereiken om eens te kijken hoe de zaken er voor staan. Gewoon interessant... ? De bezorgvakken in het begin van komende week zijn al propvol. Vanaf donderdag waren er nog genoeg opties, maar ik ben benieuwd hoe dat op dit moment is. Waarschijnlijk is er al weer minder keus dan vanochtend, want ik kom er alweer niet in. STORING, again! ?

     

    Vanochtend ook eens door een lijst met diverse artikelen gegaan om te kijken of er nog veel was uitverkocht na de storm van online bestellingen van gisteren, maar in het digitale magazijn was alles weer netjes voorradig op een enkel product na. Zal nu al wel weer een ander verhaal kunnen zijn.

     

  11. Ondertussen gaat men ook op deze nieuwe dag onverminderd door met hamsteren... Zucht...

     

    Daar had de AH vast nog nooit over durven dromen, dat die hamsterweken tegenwoordig voor zo'n goede omzet zorgen... ?

     

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...