Ga naar inhoud

Red

Lid niveau 2
  • Items

    154
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Red

  1. Om je aan te vullen: Wat preppen vooral is, is kijken welke scenario's er kunnen plaats vinden en hier op voorhand op voorbereiden. Dat kan een brand in huis zijn (blusmiddel/noodplan,  voorraad te korten bij supermarkten (voorraadje in huis) of pech/ongeluk tijdens 35 graden op een zwarte vrijdag waardoor de anwb 2 uur op zich laat wachten (water, dekens, reparatiesetjes, powerbank). 

    De media heeft de indruk gegeven dat preppers altijd preppen om doomsday scenario's; maar de meerderheid is daar in mijn optiek niet (direct) mee bezig en zit er tussen in.  

  2. @AyoV wat ik zeg, je zult voor meerdere scenario's moeten preppen en kunnen inschatten wanneer het verstandig is te gaan lopen. Maar dat hoeft echt niet in alle gevallen. Je kunt ook prima samenwerken zonder te vertellen wat je inventaris is. En het is natuurlijk nog belangrijker om in te schatten wie je met welke info (in een SHTF-situatie) kunt vertrouwen, of überhaupt leren inschatten in hoeverre mensen betrouwbaar zijn. En het zal ook veel van je eigen houding afhangen. Als je jezelf als een loner opstelt die heel erg intern gefocust is, zal men zich "sneller" tegen je keren, dan als je je open opstelt (waarbij je niet gelijk iedereen in je voorraad laat duiken) 

    Maar alles hangt natuurlijk af van de situatie, maar zeg nu zelf, als mensen 2 weken niks te eten hebben, mag ik hopen dat de verstandige niet met vreemden in een flatje zit, maar allang weg is. Dan wil je s.w.s. niet in een grote stad zitten. Maar in een wijk, waar je al snel als buurt het kunt organiseren met moestuinen, georganiseerde voedselvoorziening ect, zit je echt wel beter. 

  3. Ik denk dat in een dicht bevolkt land als NL ook het platteland een groot probleem heeft door alle stedelingen die de stad ontvluchten. Maar midden in een oorlogsgebied zitten (stad) en aan de rand zitten zijn wel verschillende scenario's. Daarbij wil je zo ver mogelijk van grote steden af zitten als mogelijk, maar er is geen "ver genoeg" in NL. We hebben geen echte wilde out-back waar je lekker kunt onderduiken.   

    Je beste prep (naast de basisbenodigheden) is kijken hoe je kunt voorkomen dat je onder de voet gelopen wordt en samenwerking met buren, vrienden of like-minded is je grootste kracht.    

    Maar ben benieuwd of ze een prepper hebben gevonden. Een prepper in een stad kan juist ook preppen om zo snel mogelijk veilig uit de stad te komen. Niet alles is Bug-In. Het is juist heel goed om te preppen op bug-out. In grote steden zijn er legio scenario's te verzinnen waarbij het verstandig is om voor bereid te zijn op  een korte bug-in of snelle bug-out. 

  4. Ik heb een tijd terug een stukje gezien van een permaciltuur YT-er. En hij denkt dat bladluizen mede te vinden zijn in bomen die niet helemaal gezond zjin (In zijn geval waren ze overbemest). Sinds hij de bemesting flink heeft teruggeschroeft heeft hij nog nauwelijks bladluizen (en wel prima oogst)

    In mijn moestuin gebruik ik een lokplant. Ze gaan graag in zonnebloemen en dan heb ik niks in de rest van de moestuin. 

  5. Samen werken in SHTF moet je zien als samen gaan wonen. En voordat je gaat samenwonen ga je eerst op zoek naar een passende persoon en dan daten om elkaar beter te leren kennen. Door op een forum te roepen dat je een partner zoekt om samen te wonen heeft zelden tot een relatie gezorgd. 😉

    1 = geen geldt ook voor preppers. Dus samenwerken is essentieel wil je overleven, daar heb je helemaal gelijk in. De afstand maakt niet eens zo heel erg veel uit, want je wordt dan gewoon elkaars BOL. Ray's opmerking om eerst in de buurt te kijken is niet zo gek. Dat wil niet zeggen dat je een bord in de tuin moet zetten "wie wil met mij preppen", maar klets eens met de buren over de stijgende prijzen, angst voor onrust ect en misschien filter je dan het kaf van het koren en laat het groeien, zo krijg  je je eigen burenprep-groep. 

    Wil je met "bestaande" preppers samenwerken zal je ze eerst moeten ontmoeten. Denk aan meetings, bijeenkomsten etc. Moeten dat prepperbijeenkomsten zijn? Eigenlijk zijn er veel types waar je "preppers" kunt vinden. Moestuiniers, hikers, bushcraft, zelfverdediging en vast ook boeren conventies. Kijk bij onderwerpen die preppen aantikken en ga in gesprek met mensen. Waarbij je natuurlijk niet begint met "ik ben een prepper, jij ook?" maar wederom met aftasten wat ze vinden van de huidige omstandigheden. 

    Succes! 

    • Leuk 1
  6. 7 uur geleden, Raycoupe zei:

    @Red Helemaal mee eens dat er nog veel meer te verbeteren valt. De overmaat van stikstof zorgt wel degelijk voor een aantasting van veel van het leven. Vogels, insecten en diverse soorten schimmels ben je nu eenmaal nodig. Zonder deze blijf je spuiten en bemesten op je akker totdat je een ons weegt.

     

    Mijn grootste angst in het de aanpak van de stikstof is dat er niet genoeg wordt gekeken naar meer natuurvriendelijke manier van boeren en daardoor wellicht ook bedrijven zullen verdwijnen die juist al op de goede weg zijn, want die zijn er ook zat. Je zou willen, maar dat wordt wel heel kleinschalig en dus complex, dat er wordt gekeken naar uitstoot per opbrengst en niet alleen naar de absolute uitstoot.

    En hier maak je denk ik een denkfout. Stikstof en ook een overmaat ervan tast niks aan. Het zorgt voor een bepaalde leefomgeving en dat in combinatie met de monocultuur van de boeren zorgt ervoor dat  er bepaalde dieren weggedrukt worden. Maar dat heeft niet zozeer met de stikstof te maken die door de boeren geproduceerd worden, maar hoe er geproduceerd wordt. De schimmels gaan dood door het elke keer omspitten. Het bemesten is elke keer nodig doordat er niet (vaak) wordt gewerkt met wintergewassen, wisselteelt en wederom door elke keer bloot laten liggen van de grond (waardoor voedingstoffen weg kunnen waaien en de grond uitdroogt). De plagen komen wederom door mono-teelt. In de moestuin leer je al dat je moet wisselen van grond om plagen geen kans te geven om te vormen. Dus nee, niet de stikstof (van de boeren) maar de manier van telen is het probleem. 

    Dat in natuurgebieden stikstof neerslaat en dus voor een voedingsrijke omgeving zorgt, waar deze eerder voedingsarm was, is een verandering van leefomgeving en dus daarom niet wenselijk. Maar stikstof an sich maakt niks dood. Alleen door verandering van leefomgeving kunnen bepaalde dieren natuurlijk in de knel komen en dat kan onwenselijk zijn. 

  7. Hey @Raycoupe; Jij zegt hele goede dingen waar ik het zeker mee eens ben. Maar stikstof zorgt namelijk niet voor te weinig insecten. Maar de monoculturen. De boeren moeten gaan omdenken en hun oude manier van werken loslaten en meer variëteit creëren. De permacultuur moeten eigenlijk meer opkomen. En ondanks dat wiki-pedia zegt dat het vooral voor de kleinschalige teelt is. In Amerika zijn er genoeg boeren die het tegendeel bewijzen en het grootschalig met succes toepassen, minder last hebben van plagen en droogte, goede oogsten en relatief minder uitgaven aan mest en gifstoffen. 

    En hierin speelt ook dat de (nederlandse) boer niet vreet wat hij niet kent, en hebben dus moeite met het inzien dat de oude wijze loslaten ook brood op de plank brengt en dat je niet alle oogst kwijtraakt als je geen gif gebruikt of op andere wijze bemest. Het hoeft geen directe omslag te zijn. Begin in delen, maar kijk bij succesvolle boeren en begin klein. 

    Maar dat is niet wat de overheid wil en uitstraalt. Ik bedoel maar, ze vinden dat een professor die zegt dat stikstof door planten gebruikt wordt om te groeien desinformatie verspreidt. Waar zijn we dan mee bezig? 

    Daarnaast willen ze natuurgebieden behouden. Maar behouden van wat? Wij hebben sinds meerdere 100 jaren geen door mensen onaangetast gebied. De natuur staat altijd in beweging. Het kosten tot kost behouden van een natuur (met karige voesel-arme grond) die gewoon niet meer past in ons systeem, is de plank volledig mis slaan. 

    "Authentieke" natuurgebieden in  de polder willen behouden? Moeten we toch echt weer de dijken doorbreken. En niet daar de boeren uitkopen. (als we de dijken doorbreken gaan ze vanzelf weg ;)

     

    Het beleid is gewoon gestoeld op 1 document die net zoals de corona statistieken wankelt aan alle kanten en subjectief met 1 doel voor ogen is opgesteld. De boeren zijn echt niet onwelwillend. Ze lopen voorop als het gaat om innovatieve methodes en alles om de natuur te beschermen.

    Ik ben helemaal  voor het verbeteren van onze omgeving en natuur. En dieren en insecten zoveel mogelijk ondersteunen. Maar het moet wel met beleid en met de juiste redenen gebeuren. 

    • Leuk 1
  8. 8 uur geleden, Raycoupe zei:

    De Nederlandse voedselvoorziening komt niet in gevaar. We exporteren twee derde van wat we produceren. 30% minder beesten in NL en we eten er geen biefstuk of speklapje minder om.

    Misschien niet, maar zonder export (en de verdiensten daarvan) hebben we ook geen geld voor import. Het is een grote klap op de economie. Want minder boeren = minder vlees en melk verwerkers,  minder chauffeurs voor export = minder exportbedrijven. 

    Dus een hoop minder inkomsten aan btw's op al deze verkopen en een hoop meer mensen die werk zoeken. Ik vraag me af of ze daar al over nagedacht hebben.

    Het hele verhaal rammelt trouwens sowieso. De opgave van geproduceert stikstof is per land niet correct want dit geven ze zelf aan en nederland is gewoon te braaf hierin. De cijfers zijn en berekening zijn zeer eenzijdig en met agenda opgesteldt en er zitten blijkbaar fouten in, maar daar willen we wel even het hele hebben en houden van een hoop mensen aan bepalen. Ook de effecten op de natuur zijn niet goed in kaart gebracht, dus de beargumentatie en voordelen zijn ook niet helder. 

  9. Het valt mij dus op dat de menstruatie-cup binnen de prepperwereld een relatief hogere bekendheid heeft dan normaal. Misschien ligt dat ook aan het type mens, maar de community is kleiner, dus dit soort tips vallen dan misschien ook meer op. 

    Maar het is gewoon een stuk handiger preppen dan maandverband.

  10. Om maar in de termen van een motorclub te blijven. Dat is een groep die elkaar (door en door) kent. Dat is met een preppersgroep natuurlijk ook hetzelfde. Als de ventilator rond gaat wil je samenwerken met mensen waarvan je weet wat je eraan hebt en dat je qua karakter past. Niet dat je net 10 dagen in de "zombie Apocalyps" zit en er een ruzie ontstaat over leiderschap, eten, gedachtegangen ect. 

    Je moet het een beetje zien als daten (en nee, een preppersdateapp is er nog niet) Je moet gelijkgezinden zoeken en kijken of het klikt. Dus actief zijn op fora, maar ook vooral naar bijeenkomsten/beurzen gaan waar je mensen met preppersgedachten tegen kunt komen. Denk aan bushcraft, ect en dan gewoon in gesprek gaan. Maar je kunt ook in je eigen omgeving polsen. Ga eens met de buren kletsen dat je je zorgen maakt over een blackout en of zij hier iets aan gedaan hebben. Zo kun je misschien zelfs al een goed voorbereide buurt krijgen. En dan heb je een spreekwoord over een goede buur of verre vriend die erg van toepassing is. 😉

    • Leuk 2
  11. Op 16-12-2021 om 15:30, Esmeemeer zei:

    Ik heb dit niet goed uitgezocht, zomaar een hypothese: Dat SS-ers 'gestoord' waren. Niet letterlijk. Maar zij konden blijkbaar emoties uitschakelen voor een voor hen hoger doel of zelfs geen doel.

    Er is een onderzoek geweest bij militairen; waarom ontwikkelen sommigen PPST en andere niet. Nu blijkt het zo te zijn dat trauma bepaalde schuifjes in je genen kan omzetten om je "te beschermen" tegen externe invloeden. Het kan je dus letterlijk "immuun" maken tegen geweld of andere heftige situaties.  Deze verzette schuifjes zijn trouwens ook erfelijk (dus heeft het ook invloed op naoorlogse maatschappij), maar die gevolgen zijn voor een andere discussie. 

    Ik denk niet dat elke SS-er echt een voorstander van het beleid was. Wat je van buitenaf niet ziet is dat in die cultuur die ontstond mensen op gegeven moment niet echt een keus hadden. (ja je hebt altijd een keus, maar soms zijn de gevolgen dermate dat je het niet  wil doen) Tuurlijk kun je die "promotie" weigeren. Maar dan wordt je als tegenstander gezien en heb je niet zelf een probleem, maar ook je ouders, zussen, vrouw, kinderen ect. 

    Er was niet op dag 1 extreme liquidaties en gaskamers. In het oorlogsmuseum in Groesbeek is ergen een stukje hoe militairen afstompten door eerst noodgedwongen doden het eindigde in zonder spijt hele families en kinderen liquideren (in Polen). Zo zal dat in het begin in Duitsland ook gegaan zijn. De dodenkampen begonnen niet als zodanig, maar waren op gegeven moment zo overvol, dat een hoge Pipo een keuze maakte en als soldaat moet je maar volgen. En kom je in zo'n gevestigd systeem kun je er niet tegenin gaan (ja kan wel, maar niet zonder (hevige) consequenties). Ik kan me goed voorstellen dat soldaten zich dus afsluiten van al het verschrikkelijks wat ze moesten doen of zagen. Niet allemaal natuurlijk, eikels en psychopaten heb je in alle bevolkingslagen 🙃

    Idem dat ook lang niet alle Duitsers achter het beleid waren, veel waren meer bezig met het dagelijks overleven. En ja, voor velen gold het wel dat zodra er een makkelijke schuldenbok was (dat begon met de communist en eindige met de Joden, Roma, ect) ze mee gingen in die beweging want dat verbeterde hun leven. Daarnaast was er heel snel een beleid dat alle ney-zeggers ook gelijk tegenstanders waren. Persvrijheid, demonstraties ed werd gelimiteerd, dus tegengeluiden waren er bijna niet. 

    Hetzelfde zie je nu ook een beetje; De ongevaccineerde is toch de schuldige als het gaat om de lockdown en verspreiding van het virus? (en o wee je hebt een andere mening, dan ben je een wappie of corona ontkenner) Brood en spelen, het eeuwenoude spel van de machtgevers. Ontneem één van de factoren en dan gaan de mensen zich wel uithalen naar een (makkelijke) zondebok, want die verstoord je comfort, en zo krijg je zelf meer macht. Gelukkig komen er meer tegen geluiden in de maatschappij, maar  nog niet zo veel als ik graag zou zien. 

    • Leuk 3
  12. Er zijn rookmelders met interne batterij die 10 tot 15 jaar meegaan en als hij eerder op gaat dat je een nieuwe krijgt. Dat heb ik met één hele batch gehad en ik kreeg ook gewoon nieuwe. 

     

    En als ze een grote reset knop hebben is het extra fijn  dan hoef je niet op je krukje op zoek naar dat knopje van een halve cm. 

    • Leuk 1
  13. Er is schijnbaar een te kort aan hout. Mijn dakdekker moest voor ons hout ook al bijna het dubbele betalen en vertelde dat de prijzen daarna ook nog waren gestegen. 

    Ik ben ook wel benieuwd wat de impakt gaat zijn van het te kort aan chips.  En dan niet alleen de prijsverhoging. Als ik nu al hoor dat fabrieken stil komen te staan, dus mensen niet meer kunnen werken... hoe lang hebben ze hun baan nog? 

     

    Gelukkig kan ik al particulier nog gewoon aan bouwmateriaal komen. Alleen even kijken in de schappen gaat niet (Duitsland) dus dan is het hopen dat je dat krijgt wat je reserveert. Mijn man was laatst bij de Gamma en stond te kijken hoe leeg de schappen waren. Alsof ze ook geen prioriteit gaven aan het vullen van die schappen. Hier in D is het meeste nog gewoon op voorraad. 

    • Leuk 1
  14. Hier is het ook nog een natte droom

     Maar dat komt omdat het grondwater 24 m. diep zit en het dus een flink kostenplaatje is.  

     

    Daarentegen zal ik niet snel natte voeten krijgen😅

  15. Op 12-4-2021 om 11:33, Hermanusb zei:

    @Red

     

    sommige dingen gebeuren al.

    als je een verstokte roker bent en je hebt een long transplantatie nodig....

    dan is de kans aanwezig dat ze zeggen stop eerst maar met roken.

    en terecht,

    of als je veel te dik bent, en je wilt een operatie.

    dan moet je ook eerst afvallen.

    en terecht.

     

    een sporter is meestal bezig met zijn gezondheid, als die een been breekt omdat de mountainbike over de kop vloog moet gewoon onder het mes,


    dan begrijp ik de stelling van je collega best.

    ik ken mensen die een operatie nodig hebben maar die telkens uitgesteld is omdat de Ic vol ligt met corona.

     

    kan je vertellen dat deze persoon het zelfde zegt als jou collega.

    geen vaccin en wel feesten? ... dan niet naar het ziekenhuis als je covid krijgt.

    deze persoon denkt nl dat het een griepje is, daarvoor hoef je toch niet naar de IC?


    De vergelijking met longtransplantaties/maagverkleining gaat niet helemaal op, tenzij iemand een nieuwe long nodig heeft omdat corona de zijne heeft vernacheld omdat hij/zij niks aan maatregelen heeft getroffen (waarbij ik even open laat of een intenting daar ook bij zou horen).

     

    Op het moment dat de roker omvalt (hartstilstand, kanker, zuurstof gebrek, zware longontsteking) ect wordt hij behandeld en dit geldt ook voor alle andere personen ongeacht (slechte) levensstijlen en hun risico's. Dus mag je de lijn nu ook niet trekken bij een prikje wel of niet. Gaan we mensen met de mazelen ook weren als ze geen prik hebben? Of als mijn tetanusspuit verlopen is, krijg ik dan ook geen behandeling?  

    @Sjuul Ik ben het helemaal dat er een angstcultuur gecreëerd en juich de specialisten toe die wel iets durven te zeggen. Ik kan me ergeren aan iedereen die er blind achterna loopt. Ook nu (net zoals bij de basisinentingen van de kinderen) vind ik dat je bewust moet zijn of je de prik wel nodig vind. Ik ben zeker niet anti-vax. Mijn kinderen hebben hun standaard inentingen allemaal gehad. Misschien niet helemaal volgens de standaard tijdlijn, maar stond mijn kinderarts (jaha, voordeel van duitsland, je gaat naar een ka van eigen keuze) helemaal achter. Maar ik vind dat een vaccinatie alleen zin heeft als er echt een risico is. En bij Corona ben ik het daar voor kinderen en jong volwassenen niet mee eens. 

    @HermanusbIk vind het ook een schadelijke zaak dat operaties blijven liggen. Maar laat ze in de zorg ook eens hand in eigen borstzak steken en iets doen aan de beperkingen die liggen bij opleidingmogelijkheden in de zorg. Ze houden de opleidingsplekken kunstmatig laag. En dan heb ik ben ik nog niet eens begonnen over het maar wegbezuinigen van zorg(plekken). Steek daar een hoop geld in. 

    • Leuk 1
  16. Net zoals de daling van dodelijke ongevallen in het verkeer niet helemaal is toe te wijzen aan (de komst van) autogordels (denk aan kreukelzones in auto's die ook de voetgangers/fietsers beschermden, betere kooiconstructies, airbags, kinderstoeltjes) zal een daling in sterfgevallen door corona ook niet alleen aan inentingen te danken zijn.

     

    Ze weten steeds beter hoe ze de corona patiënten moeten behandelen, je hebt kans dat de een grote hoeveelheid "kritieke" personen het al gehad hebben, ze zijn er eerder bij dus eerder in behandeling (dat kan ook al rust zijn en extra vitaminen). Dus een daling in sterfgevallen is ook niet 1:1 aan te wijzen aan 1 oplossing.. 

    Ik heb laatst ook een discussie gehad met een collega. Die zei ook heel stellig dat als iemand zich niet liet inenten dan deze dan ook geen recht had op intensieve zorg want dat was een eigen keuze. Nouja, zullen we dan ook maar iemands bezigheden controleren? Want misschien was hij wel bij een grote bijeenkomst/feestje ect waardoor hij het heeft opgelopen. Dus ook geen recht op de IC. En de rokers zullen we het dan maar ook ontzeggen, want dat is ook een keuze. En idem de obesie's zonder medische redenen. En als we toch bezig zijn, sporten is ook een keuze, dus diegenen die aan gevaarlijke sporten doen hebben er dan ook geen recht op. 
    Je zult het wel merken, ik was het niet eens met mijn collega ;) 

     

    Het grootste probleem van corona is niet eens de dodelijkheid. Dat is misschien (maar ja, de cijfers zijn niet eenduidig) hoger dan de griep en voor enkele met langdurige gevolgen. Het probleem is dat de zorg het niet aan kan als iedereen nog geen resistentie heeft en iedereen er mee besmet wordt (en we niet goed weten hoe het te genezen). De inenting is er puur om de zorg te ontlasten. 

     

    • Leuk 2
  17. 54 minuten geleden, martin zei:

    Die vraag heb ik ook gesteld aan iemand die alles over dit onderwerp zou moeten weten en kon me vertellen dat het extreem uitzonderlijk is dat er op het zelfde moment 2 virussen van dezelfde familie zou kunnen krijgen maar dat het zeker mogelijk is om 2 verschillende soorten te krijgen.

    Een link waar dit verder word toegelicht kan je hieronder vinden.

     

    https://edition.cnn.com/2020/09/11/health/covid-flu-together-health-impact/index.html

     

    Het is geen medisch artikel maar het heeft wel flink wat links naar de onderliggende onderzoeken.

    De korte versie van het verhaal is dat je dus wel degelijk griep (is influenza virus) als covid (is een Sars virus) tegelijkertijd kunt krijgen. En blijkbaar is de kans dat je immuunsysteem hierdoor flink in de war zal raken best wel groot.

     

    Grappig dat het influenza dus wel corona "accepteert" maar het Rhinovirus dus niet Stukje van BBC

  18. Ik vind dat er hier een hele fijne discussie loopt!
     

    @martinAls ik dit stuk lees is de kans op herbesmetting wel lager (80 % en ca 50% bij ouderen) maar dat vind ik nou ook niet zo laag om het bij waterpokken in te schalen. Er bestaat dus wel een kans op herbesmetting. En in de meeste gevallen daarvan zal het verloop ook milder zijn. Maar dat duid er wel op dat het niet zo makkelijk uit de maatschappij zal verdwijnen. 


    Enkele Nijmeegse artsen pleiten ervoor om niet iedereen te vaccineren:

    pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet

     

    Ik ken ook de visie dat je moet vaccineren om mutaties tegen te gaan. Maar ik denk (maar ben geen viroloog) dat een virus zich toch wel muteert. Een gevaccineerd persoon kan immer ook nog steeds het virus (of een variant) krijgen. Leg daarnaast de visie van bovenstaande artsen (je vaccineert tegen de vaccinaties die we kennen, waardoor deze verminderen, maar daardoor de ruimte geeft dat mogelijk gevaarlijkere mutaties vat krijgen op ons) naast het feit dat herbesmetting nog steeds mogelijk is en je hebt mogelijk een kans op de ontwikkeling van een veel heftigere ziekte. (natuurlijk kan hij ook milder uitvallen, dat weet je nooit met mutaties) 

    Ze hebben geconcludeerd dat als je verkouden bent (rhinovirus) je niet vatbaar bent voor het corona virus. Schijnbaar duld het rhinovirus geen concurrent (na je verkoudheid ben je er wel weer vatbaar voor). Ik weet  niet hoe het zit met het corona virus. Kun je besmet worden met 2 varianten tegelijkertijd? Of kun je tijdens je besmetting van variant 1 (zeg een lichte) niet besmet raken met een mogelijk gevaarlijke variant? (is natuurlijk puur hypothetisch want we gaan ervanuit dat de zieken zich afzonderen) 

    Ik ben zeker niet tegen inenten. Maar ik vind wel dat het overwogen moet gebeuren. Mijn kinderen zijn ingeënt tegen de waterpokken. Dat zit in Duitsland standaard in de mix. Dat had van mij dus echt niet hoeven gebeuren. Zo had ik ook de optie ze in te laten enten tegen een ziekte (geen idee meer welke) waar ze flinke diarree van konden krijgen. Die inenting stond nog wel in de kinderschoenen en dan moest er ook bloed afgenomen worden om resistentie te bepalen. Aangezien het geen dodelijke of nare gevolgen kon hebben, hebben we het niet gedaan (ook niet als er geen bloed afgenomen zou worden) 

    Ik vind dat er nog veel onzekerheden zijn met de vaccins (korte en lange termijn). Na de laatste vaccinatiepauze (in veel landen)  wordt bij bepaalde plekken in Duitsland weer Astra Zenica niet gegeven aan vrouwen onder de 55 jaar. Klik hier voor Duits nieuwsbericht. Nu kan dat uit voorzorg zijn, maar het blijkt wel dat dit (en dus ook andere vaccins) nog zo in de kinderschoenen staan, dat ze bij alle bijverschijnselen er bovenop zitten. 

    Als mij de keus wordt gelaten betreffende vaccineren, dan wacht ik liever of misschien liever helemaal niet.

     

    Daarnaast vind je ook verschillende meningen als het gaat over resistentie. De ene stroming zegt dat je met een vaccin beter beschermt bent (en ook tegen mutaties) en de andere stroming zegt dat het doorlopen van de ziekte juist beter bescherming bied. 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...