Ga naar inhoud

Nikke

Lid
  • Items

    72
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nikke

  1. 7 uur geleden, Decentralized zei:

    Dit hier is dus echt mega groot nieuws

     

    belgische minister geeft aan in conference call, Wobke Hoekstra, met paniek in de stem, heeft aangegeven dat Nederland Italie achterna gaat ... 

     

     

     

    Het verbaasd mij allemaal niks. Het kan zijn dat ik gewoon toevallig in februari en ook later goed zat met mijn voorspellingen. Maar dat is niet uniek voor mij hoor, ik denk dat ook voor vele anderen (op dit forum waarschijnlijk een hoger percentage dan gemiddeld) het heel makkelijk de hele gang van zaken vooruit in te vullen. Want in NL hebben we uiteraard:

    1. geen echte experts op de hoge posities hebben maar baantjesjagers die voor eigen gewin en ego daar zitten en echt onzin aan het verkopen zijn;

    2. vrijwel alleen politici die voldoen aan de kenmerken genoemd bij nummer 1 die het liefst alles voor zich uit schuiven, laat beslissen en dat pas doen aan de hand van wat de experts bij nummer 1 zeggen zodat ze zich altijd al vooraf hebben ingedekt;

    3. een media apparaat wat overwegend genomen te grote vriendjes was/is (?) met de politici en experts zoals onder 1 en 2 genoemd en dus gewoon niet kritisch genoeg durft te zijn en blijft doorvragen als men het lastig krijgt (en tevens de leugens van de experts en politici onder nummer 1 en 2 klakkeloos blijft verkondigen).

     

    We liggen dus nog steeds op de koers van de verwachting. Eerst dat ze het hier helemaal verkeerd zouden aanpakken door negeren van het probleem, dan ontkennen van het probleem (beiden uit vooral economische overwegingen), later zeggen dat het allemaal gepland was en het de bedoeling was om herd immunity na te streven (was geen plan maar de enige uitvlucht die ze nog konden verzinnen om politiek geen verlies te lijden) om vervolgens als het mis gaat te zeggen: "helaas, dit konden we niet van tevoren weten" en tevens "de experts hebben ons mogelijk verkeerd geïnformeerd" en uiteraard ook "daar heb ik geen actieve herinnering meer van"! Met als sluitstuk de fase van "we kunnen niet meer terug, nu moeten we door de zure appel heen bijten". Als we niet door een of ander wonder (of medicijn) door het oog van de naald kruipen is het gewoon helaas pindakaas voor naar mijn eigen inschatting 3 tot 10% van de bevolking. En dan had je ongeveer hetzelfde effect gehad als men helemaal niks had ondernomen vanaf het begin, het gewoon te laten gebeuren, en vervolgens na 8-12 weken klaar te zijn met dit virus (met minder economische gevolgen en ook minder gevolgen voor de risicogroepen die deze 2-3 maanden zouden hebben overleefd).

     

    Het zijn gewoon prutsers... Alles op eigen titel uiteraard ?

     

     

    • Leuk 2
  2. 4 uur geleden, OBL-Rien zei:

     Helaas is het volgen van de US aan de hand van de Johns Hopkins data door hun recente wijziging extra bewerkelijk geworden. Tenzij er een andere data source is zal ik hun ontwikkeling dan ook niet gaan volgen.

     

    PS: ik vermoed dat websites als zerohedge iedere dag vol zullen staan met US charts, dus echt nodig is het waarschijnlijk ook niet.

     

    Ik had hetzelfde probleem en ben dus de cijfers van https://www.worldometers.info/coronavirus/ gaan vergelijken en uiteindelijk gebruiken. Die zijn vaak sneller beschikbaar/actueler en via het eerst in een text editor copy pasten, eventuele , . en + weghalen en dan copy pasten in een Excel tabblad kun je alles eruit pakken wat nodig is en eventueel berekeningen maken...

  3. 27 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Over paradoxale effecten gesproken... wanneer blijkt dat hydroxychloroquine een goed geneesmiddel is... wat denk je hoe de mensen daarop zouden reageren?

    Zou er blijvend begrip zijn voor de maatregelen? zou men een lockdown accepteren? of zou men denken "ah. het is nu niet zo erg meer, social distancing is niet meer nodig" met een explosie van nieuwe besmettingen als gevolg?

     

    Als je kijkt naar hoe men nu tegen HIV aankijkt en er mee omgaat is te verwachten dat mensen vrij snel weer gaan denken: het zal wel goedkomen...

  4. 5 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Gegeven dat de trendlijn zich op dit moment voor twee dagen op een rij verslechtert... hoe lang kan het dan nog duren voordat de lockdown ook hier een feit wordt? Het zou me persoonlijk niet verbazen als we daarover morgen meer gaan horen.

     

    In feite kun je pas ongeveer 14 dagen na een maatregel/verzwaring een begin van de effecten hiervan waarnemen. Dus pas rond volgend weekend zullen we zien wat er gebeurt. Als men proactief wil reageren gaat men deze zondagavond de maatregelen uitbreiden/verzwaren. Als het 'te vroeg' is heb je op zich niks verloren want alles ligt toch al grotendeels stil, maar in ieder geval ben je dan niet nog meer te laat. Daarnaast kun je dan wel wat beter terugrekenen (met meer statistische betrouwbaarheid) welk effect de maatregelen van telkens 2 weken geleden hebben gehad. Dat maakt het 'aan de knoppen draaien' straks ook veiliger/meer onderbouwd en beter beheersbaar.

  5. 2 minuten geleden, Sterredag zei:


    Ik snap wat je zegt en kan me daar ook wel in vinden. Desondanks zijn het wel deze cijfers waarmee in Europa gewerkt wordt. Dan kunnen ze toch alleen maar concluderen dat ze niet genoeg doen?

     

    Ze deden niet genoeg maar vorige week zijn we al op een ander punt beland. Een keuze waar ze sinds vorige weekend de mensen steeds meer voor gaan klaarstomen. Ik heb het toen al gezegd op dit forum maar ik blijf erbij, als er niet op korte termijn (binnen 3 maanden vanaf vorig weekend gerekend) uitzicht is op een vaccin of medicijn dan komt er een verhaal van 'eert het zuur en dan het zoet' als strekking. Daarmee doelend op het op zijn beloop laten van het virus zodat je binnen 6 tot 8 weken weer volledig operationeel bent ten koste van vele extra doden en trauma's bij verplegend personeel en artsen. Nederland maar ook de EU kan niet veel langer dan 3 maanden ieder bedrijf en burger funden terwijl de hele economie stilstaat. Doe je dit wel dan loop je grote risico's inzake voedselveiligheid, zorg (en nog veel meer andere zaken) en een totale hyperinflatie.

    • Leuk 1
  6. 1 uur terug, Sterredag zei:

    Wat ik vooral zorgelijk vind is dat je nu ziet dat een relatief klein land als Italië nu over de helft van het aantal besmettingen zit van het grote land China. Wat naar mijn idee voornamelijk laat zien, het verschil tussen heel snel hele extreme maatregelen en het toch even wachten daarmee. En in Nederland zijn we ook vooral aan het wachten met extreme maatregelen, waarbij veel mensen niet eens luisteren naar de maatregelen die er wel zijn. Gelukkig zijn er ook veel mensen die wel luisteren, maar daarmee reduceer je de snelheid niet goed genoeg (kijk maar naar Italië) Je vlakt de curve dus niet af.

     

    https://www.parool.nl/wereld/hoe-montenegro-het-laatste-coronavrije-land-in-europa-blijft~b291a044/


     

     

     

    De cijfers uit China zijn totale onzin... Ze hebben daar vanaf begin december het virus laten woekeren tot ongeveer half januari, toen zijn pas wat maatregelen genomen die vervolgens elke dag strenger en harder werden. Tot en met het dichtlassen van flatgebouwen met honderden en meer besmette mensen erin (opgeruimd staat netjes denken ze daar). Vriend van mij zat eind januari in China vanwege familieverplichtingen aldaar en niet eens dichtbij de echte brandhaard maar merkte ook dat alles nog meer was gecensureerd dan normaal en iedereen die, ook maar iets wat negatief was, toch door de Chinese firewall kon krijgen werd getraceerd en opgepakt. Vele journalisten zijn daar ook sinds eind januari/begin februari 'zoek' geraakt. Het was een puinhoop.

     

    Maar zelfs als je het partijburo van China, om welke vage reden dan ook, enig vertrouwen toedicht, dan is het statistisch gezien ook nu echt wel duidelijk dat de cijfers van China niet kloppen. Als je naar de cijfers van Italië kijkt en je ook weet dat China nog veel langer heeft lopen kloten voordat er maatregelen werden genomen dan in Italië, in een nog dichter bevolkt gebied, met slechtere gezondheidszorg, dan weet je genoeg. Helaas willen de media en onze politici China wederom niet voor het hoofd stoten en blijkbaar accepteert het merendeel van de Westerse bevolking dat en dus worden er foutieve conclusies getrokken...

     

    • Leuk 5
  7. 4 minuten geleden, DutchPublisher zei:

    Vandaag hoorde ik op de radio dat een aantal meer noordelijk gelegen ziekenhuizen geen corona-patiënten wilden overnemen van overvolle Brabantse. Waren ze niet voorbereid dan? Hoe is dit mogelijk? Weet iemand hier iets meer van? 

     

    Dit klopt deels, niemand zit er uiteraard om te springen netjes gezegd. De noordelijkere ziekenhuizen zijn in ieder geval niet pro-actief aan het werk om patiënten (ook niet Corona patiënten) over te nemen van de zuidelijkere ziekenhuizen maar sommigen geven zelfs geen of zelfs negatieve respons op hulpvragen uit het zuiden.

     

    Een publieke bron is onder andere het filmpje van deze arts uit het Bernhove (is al gepost door iemand maar hierbij nogmaals):

    https://www.geenstijl.nl/5152512/video-ziekenhuisarts-in-uden-legt-de-zeer-alarmerende-situatie-in-nederland-uit-we-zijn-vier-muren-met-alleen-maar-besmette-patienten/

    (vanaf ongeveer 3 minuten voor degenen zonder geduld)

  8. 6 uur geleden, Info_junky zei:

    @Nikke 2 weken geleden ? Wakker?

    Waarom hebben ze nergens een paniek container / dozen staan vol 'best wel handig spul' ? Waarom houd de zorg niet zelf een grote paniek-voorraad in opslag?

    Geld kan het probeem niet zijn... die doosjes kosten geen drol % van totale budget gezien... iets met eigen verantwoordelijkheid? Waarom vertrouwen op yit delivery??? Sorry dat ik me hier over op fok. Ik zat eind januari al vol in de prep-stand...waarom is de zorg zo passief?

     

    Laten we het erop houden dat de mensen op de werkvloer in de zorg, nu nog meer dan vroeger, gewend zijn om orders op te volgen. Dus waar de pijn echt ontstaat, zitten juist de mensen die voornamelijk braaf luisteren naar de hogere machten. Zij hebben altijd geleerd dat hiërarchie onmisbaar is en al helemaal in crisissituaties en dat is grotendeels ook waar. Uitgangspunt om die manier van werken tot een succes te maken is dan wel dat bovenin de hiërarchie de mensen zitten die daadwerkelijk expert zijn en het snappen. Dat is natuurlijk tegenwoordig vrijwel nooit meer het geval (hé RIVM).

     

    Daarnaast bepalen zorgverzekeraars al heel lang in de basis hoeveel geld waaraan besteed mag worden en zijn er inmiddels ook heel veel managementlagen binnen de zorg die nergens toe bijdragen met zakkenvullers die vaak niet erg veel verstand van de zorg (qua praktijk) hebben. Die zitten er vooral voor zichzelf en hun eigen carrière. Alles bij elkaar heb je dan een 'accident waiting to happen'. En dan hebben we het nog niet over het totale uitkleed beleid van de zorg de laatste 20 en vooral ook 10 jaar door onder andere de VVD en Rutte (IC bedden bijna gehalveerd onder andere).

     

    En je kunt het de mensen op de werkvloer ook niet kwalijk nemen, dezelfde reden waarom ze vaak alles pikken en netjes de orders opvolgen is de reden dat ze toch elke dag naar hun werk gaan om, zeker op dit moment, met risico voor eigen gezondheid en dat van hun gezin en familie toch hun werk doen. En de meesten ook nog in verhouding voor een schamel loontje waar de meeste andere Nederlanders nog niet eens voor willen vakken vullen, laat staan ondergekotste en ondergescheten mensen te wassen, bedreigd en mishandeld te worden door familie of een gek met teveel drugs in zijn lijf of zonder mondkapje een bijna zekere corona patiënt te moeten onderzoeken of behandelen...

     

    En dan gaat Nederland klappen, ik geloof direct dat het goed bedoeld was en dat snappen onze zorgverleners ook wel, maar ondertussen helpt het ze geen ene ruk en zitten zij in de ellende (en ze weten dat het nog veel erger gaat worden).

    • Leuk 2
  9. 1 uur geleden, Bunkerprepper zei:

    Ter informatie: In de diverse crisiscentra waar ik rondloop zie ik dat er concrete voorbereidingen getroffen worden in verband met de mogelijkheid dat a.s. zondag aanvullende maatregelen aangekondigd worden die betrekking hebben op de noodzaak om de verdere verspreiding (en met name die in Brabant) nog verder in te perken.

     

    @Sterredag en @Paraatpaal Ik kan hier geen bron bij noemen omdat ik niet kan citeren uit vertrouwelijke stukken.

    Als deze voorwaarschuwing onder de 'geen bron = wissen' regeling valt, dan heb ik daar uiteraard alle begrip voor.

     

    Ik denk dat voor bepaalde leden van dit forum wel een uitzondering mag gelden, niet dat het waterdicht is maar bijna 3000 plusjes zegt ook wel weer iets hé. Afgezien van wat we inmiddels al tussen de regels door over je te weten zijn gekomen. Heb gisteren al tegen de oudjes in de familie gezegd dat als het zo doorgaat we toch echt richting lock down gaan dit weekend, op zijn laatst volgende week (maar dat zou vreemd zijn qua timing omdat je dan nog minimaal weer 2 weken moet wachten op de resultaten ervan).

    • Leuk 2
  10. 15 uur geleden, JJ&A zei:

    Vast dat de mondkapjes daar na gesteriliseerd worden, dan kan dat toch ook met gebruikte mondkapjes???

    Weg gooien zou toch heel dom zijn, ja we zijn een weggooi maatschappij maar dit gaat te ver, het kan mensen levens kosten.

     

    Ik heb het al veel eerder geschreven, ontsmet die mondkapjes na gebruik.

     

    Wordt al wel stiekem gedaan... Heb twee weken geleden al met artsen over de mondkapjes problematiek gesproken en toen begonnen ze net in te zien dat dit wel erg hard zou gaan. Op dat moment begon men in een aantal Brabantse ziekenhuizen al te verbieden om een masker dan wel het juiste masker te gebruiken (door patiënten qua risico indeling anders te classificeren, bijvoorbeeld: iedereen die niet getest was had geen corona tot er getest werd en een FFP2 masker mocht alleen gebruikt worden bij een positief geteste corona patient).

     

    Mondkapjes moesten ook worden weggegooid. Ik heb toen gezegd dat mits veilig, bewaren geen probleem zou moeten zijn en dat men dan dat beter maar op eigen initiatief moest gaan doen. Een aantal bevriende artsen heeft dat dus ook stiekem gedaan. Ondertussen zijn we gaan zoeken naar de beste manier om die dingen weer 'schoon' te krijgen. Op zich is 72 uur afgesloten laten liggen per batch voldoende maar als extra maatregel is 20 minuten weken in warm zeepwater ook nog een optie al is voor niemand duidelijk in hoeverre dat impact heeft op de verschillende soorten filters in omloop.

     

    Overigens kwam de RIVM/VWS ongeveer een week geleden al met de melding dat ze aan het kijken waren naar hergebruik. Echter die zijn wat traag dus tot op heden voor zover ik nu weet, ondanks beloften, nog geen eenduidig antwoord. Zie onderstaande bericht van vorige week dat toen naar diverse artsen/ziekenhuizen is gestuurd.

    image0.jpeg

    • Leuk 1
  11. 19 uur geleden, OBL-Rien zei:

     

    Ik ben zeer sceptisch tegenover nummers uit china.. ik denk dan ook niet dat dat zinvolle informatie toevoegt.

     

    Maar als je opzoekt wanneer dat was, en dan bekijkt hoeveel gevallen er in Hubei waren op die dag, dan kun je redelijk goed de betreffende dag in de grafiek vinden.

     

    Ik denk precies hetzelfde over de cijfers uit China. Het economische groeicijfer wordt daar ook vastgesteld door het partijburo...

  12. 19 uur geleden, OBL-Rien zei:

    Ik hoor via Scott Adams dat in België vanaf vandaag (hydroxy)chloroquine gebruikt wordt voor de behandeling van COVID-19. Heeft iemand een link naar dit bericht?

     

    Edit: Een Franstalige link met vertaler: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=nl&u=https%3A%2F%2Fwww.levif.be%2Factualite%2Fsante%2Fcoronavirus-une-molecule-vient-au-secours-des-patients-hospitalises%2Farticle-news-1265287.html%3Fcookie_check%3D1584641058

     

    Edit2: Het gaat gebruikt worden vanaf "milde" gevallen (zodra men in bed beland)

     

    Dit is goed nieuws, want dan zullen we waarschijnlijk binnen 10 dagen weten hoe effectief dit middel is.

     

     

    Eind januari/begin februari hebben ze dit in China ook al gedaan. De eerste resultaten waren toen bemoedigend, er werd half februari in de media hier al bijna gezegd dat dit de oplossing kon zijn, maar daarna werd het heel stil... Dat is meestal geen goed nieuws. Heb er toen en ook onlangs nog met NL artsen over gehad maar het schijnt echt een soort laatste redmiddel te zijn, niet in de zin van de laatste fase maar in de zin dat het bij sommige patiënten echt hele nare bijwerkingen heeft en de situatie dan juist verslechtert dus men het niet altijd als optie bij patiënten ziet (omdat men bij een aantal al weet of vermoed dat de bijwerkingen erger zijn dan de voordelen).

     

    Oh, zie nu dat ik zelfs dat ik nog wat openbare bronnen van bovenstaande kan vinden:

     

    "Patiënten die er volgens het CIB ‘matig ernstig’ aan toe zijn, krijgen extra zuurstof en medicatie. Wereldwijd lopen er allerlei experimenten en testen met geneesmiddelen. Nederland kiest voor chloroquine, een middel tegen malaria dat China ook veelvuldig inzet. Testen buiten het lichaam laten zien dat chloroquine effectief is om Sars-Cov-2 te bestrijden. Ervaringen op patiënten in China zijn ook positief." Bron 5 maart 2020: https://www.trouw.nl/binnenland/de-sterke-stijging-van-coronapatienten-is-geen-verrassing~b4fb350a

     

    "Onderzoekers aan de KU Leuven in België hebben ontdekt dat een bestaand malariamedicijn werkt tegen COVID-19, de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt. Dit blijkt uit testen die artsen in China hebben uitgevoerd." Bron 18 februari 2020: https://www.nu.nl/buitenland/6031723/86-jaar-oud-malariamiddel-werkt-tegen-door-coronavirus-veroorzaakte-ziekte.html

    • Leuk 2
  13. 5 minuten geleden, Gillettefussion zei:

    Trump zegt net live op tv dat chloroquine voor Corona toegediend mag worden.

     

    Had het al proberen te regelen eind januari (toen waren ze er in China mee bezig met redelijke resultaten) maar was echt een gedoe om er legaal aan te komen. Tevens zijn de bijwerkingen niet echt top dus je wil het alleen gebruiken als het echt moet en je kunt het weer niet gebruiken als je kritieke klachten krijgt. Begin maart is de gehele voorraad ingenomen/gekocht door onze hulpverlening/overheid (bevestigd door een arts die ik ken)... Zie ook: https://farmanco.knmp.nl/ (datum is van vandaag qua update maar kwam begin maart op de lijst met tekorten...

  14. 3 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Ik was juist die data aan het bestuderen, maar zie niets verdachts. Het aantal in ZH opgenomen hoeft natuurlijk niet gelijk te zijn aan aantal naar leeftijd. Bedoelde je dat?

     

    Nee, tel maar eens bijvoorbeeld (in de originele versie/PDF zijn de afbeeldingen scherper) het aantal opgenomen patiënten in de leeftijden van 15 tot en met 49, alleen al in de categorie 45-49 staan er 21 in de grafiek... Als je alles optelt in de grafiek kom je op 37 gevallen uit terwijl in de tabel staat dat het er maar 23 zijn...Dat is, zeker nu de getallen nog klein zijn, een heel groot verschil en zorgt dan ook voor grote vertekening als je vervolgens in percentages gaat praten...

    • Leuk 1
  15. 5 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

    Sheet 4

    sheet_Pagina_04.thumb.jpg.a0472839eaf5a74c07419f6e4b8ab37f.jpg

     

    Sheet 5

    sheet_Pagina_05.thumb.jpg.7147aae8212ec0b2d3fc5ef4e1a406f5.jpg

     

     

     

    Even als opmerking bij die Powerpoint van het RIVM, er zitten meerdere fouten in maar de belangrijkste is, dat de cijfers in de tabel 'cases naar leeftijd' niet overeenkomen met de cijfers in de 3 grafieken 'leeftijdsverdeling'... Is natuurlijk niet alleen erg slordig maar vervormt ook het beeld en de percentages.

    • Leuk 1
  16. Zojuist, Japanology zei:

     

    Zeer interessant! Heb je ook de cijfers tot nu toe? Dan kan ik die verwerken. En wat is de huidige max capaciteit?

     

    Heb alleen gegevens over capaciteit, die infographs met cijfers kun je misschien nog terugvinden via google of andere websites. Max. capaciteit was 1150 en loopt nu op, streven is minimaal 2000 IC bedden...

    • Leuk 2
  17. 7 uur geleden, John Durden zei:


    Ik heb nog nergens een staffel gezien van # per leeftijdsgroepen die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Waar baseer je de stelling op dat er steeds meer jonge mensen worden opgenomen?

    Ik heb wel verslagen gehoord van artsen die dat zeggen, maar geen onderzoek.

    JD

     

    Dat is wat ik de afgelopen 7 dagen steeds vaker van artsen te horen kreeg maar ook al naar buiten is gebracht: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5058551/zorg-ziekenhuis-intensive-care-corona-patienten-bedden-longen Of het dan klopt is de vraag, het is daarom ook dat ik het nog niet als zekerheid breng/zeg maar wel dat het iets zou kunnen betekenen.

     

    Het haastig uitgebrachte RIVM rapport voor de tweede kamer hangt aan elkaar van cijfermatige fouten dus als je dat wil lezen moet je eerst de fouten corrigeren (en dan nog komt het niet overeen met de data uit verschillende ziekenhuizen) 

     

     

  18. 6 uur geleden, netuyas zei:

    Aangezien niet alle besmettingen geregistreerd worden, en dus ook niet alle genezingen snap ik het nut niet van dit lijstje. Voor alle duidelijkheid, Ik waardeer het dat je een bijdrage wilt leveren, maar een buitenstaande die % ziet waarbij blijkbaar 40% van de besmette mensen overlijd wort op het verkeerde beeld gezet en onnodig angst aangejaagd.

    De realiteit is dat ergens tussen de 1 en 3 % van de mensen die besmet worden komt te overlijden, en dat een groot deel van die mensen ook waren overleden aan een serieuze seizoensgriep. Uiteraard is het heel triest voor de nabestaanden en is elke dode die we kunnen voorkomen er 1, maar mensen gaan dood! dat kunnen we helaas niet voorkomen.

    Dus het aantal covid gerelateerde overlijdens zonder dat er andere complicaties waren is nog altijd zeer klein.

     

    Dit geld trouwens voor veel berichtgeving in dit draadje( niet op jou persoonlijk gericht). Waarom kunnen wij als "preppers" niet onze verantwoordelijkheid nemen en dit forum een bron van goede informatie laten zijn in plaats van een sensatiegerichte complotachtige site waar de teneur is dat de regering een stelletje onbenullen en massamoordenaars zijn, en waar blijkbaar mensen met teveel tijd elke keer wel weer een "betrouwbaar" twitterbericht of anders kunnen vinden waaruit zou blijken dat we allemaal naar de verdoemenis gaan. Er was in dit draadje heel veel goede en waardevolle informatie en een aantal zeer waardevolle initiatieven, maar die zijn allemaal ondergesneeuwd in een lawine van "ik hoor dat" en  "volgens deskundige X"

     

     

     

    Ik begrijp deels wat je bedoeld en paniek is nooit zinvol maar de tekst die ik er altijd bij plaats geeft voldoende context om te begrijpen waar we het over hebben. Ik ga wel uit van enige zelfredzaamheid en dus informatiegaring van mensen dus ook dat ze het lezen, zeker op dit forum. Als mensen snel in paniek zijn is dit sowieso niet de goede plek, hier mag je het mijn inziens juist hebben over alle scenario's dus ook de ernstige. Overigens ben ik het niet eens met de conclusie dat de realiteit is dat tussen de 1 en 3 procent van de mensen overlijdt, maar je bent welkom mij te overtuigen met cijfers/onderzoeken waarom je dat denkt ?

  19. Overigens heb ik vandaag nog contact gehad met meerdere artsen in verschillende ziekenhuizen, er heerst inmiddels echt al wat paniek onder de medewerkers, niet alleen omdat het nu heel snel gaat maar ook omdat de benodigde veiligheidsmiddelen bijna of helemaal op zijn. Men doet nu al soms zijn werk zonder mondkapjes (zelfs FFP1 is op) en andere beschermende kleding.

     

    Een brandweerman stuur je toch ook niet in zijn burgerkleding naar een brand. Kan echt niet dit. En dan die woorden van onze politici van eind februari: 'we zijn het best voorbereide land in de EU'... Schandalig, en als er niet snel iets gebeurt is er straks nog een groter tekort aan zorgpersoneel met alle gevolgen van dien.

     

     

    • Leuk 2
  20. Op 9-3-2020 om 00:24, Nikke zei:

    Sinds dat er wat meer data beschikbaar is gekomen ben ik om de dag het aantal herstelde en overleden personen (officiële cijfers, exclusief die van China) in een simpel Excel bestand gaan bijhouden. Let op/disclaimer, deze cijfers zijn te voorbarig om harde conclusies aan te verbinden maar ze geven wel, in dit geval, een waarschijnlijke bovengrens aan van de mortality rate (meer uitleg hieronder).

     

    - Omdat het virus nu nog in de groeifase zit is het onzinnig de mortality rate uit te gaan rekenen door het aantal doden te delen door het aantal besmettingen. Achteraf, als het virus (bijna) verdwenen is krijg je hier wel het meest acurate resultaat mee maar niet in deze fase. Immers, iemand die in de laatste dagen is aangemerkt als besmet, heeft nog geen kans gehad om te herstellen dan wel (cru gezegd) te overlijden. Zeker gezien het feit dat de ernstige patiënten er 4 tot 8 weken over doen om te herstellen dan wel te overlijden. Vooral in de groei fase van het virus is een betere manier, om bij benadering, de mortality rate uit te rekenen via de formule: aantal doden delen door het aantal herstelde patiënten en dode personen.

     

    - Sommige landen, zoals China, zijn zeer waarschijnlijk niet of minder betrouwbaar qua cijfers, soms vanuit politiek oogpunt of opgelegd door het regime aldaar maar vaak ook door onkunde of de stand van de wetenschap/gezondheidszorg aldaar. Zo had Indonesië lange tijd geen besmettingen maar dat kwam omdat ze er niet op testten. Ook zijn er landen die nu al verminderd testen en dus ook besmettingen, herstelde en dode personen minder goed in beeld zullen hebben. De omvang hiervan is niet altijd duidelijk dus in de gebruikte cijfers zitten, hoe officieel ze ook zijn, altijd onvolkomenheden. Het effect hiervan kan de mortality rate zowel naar onder als naar boven beïnvloeden.

     

    - Opgemerkt moet worden dat in de groep met de gevallen die opvallen/symptomatisch zijn/getest zijn en als besmet worden aangemerkt, waarschijnlijk ook oververtegenwoordiging optreed qua risico gevallen/zieke/zwakkere/oudere mensen. Immers, mensen met geen tot weinig symptomen/klachten zullen niet getest dan wel anders gediagnosticeerd worden. Dit kan de mortality rate dus voornamelijk alleen naar boven toe vertekenen.

     

    - Tenslotte hebben we het dan nog niet gehad over de invloed van goede quarantaine maatregelen, goed testen, transparante verslaglegging van besmetting en risico's, hoe goed of slecht de gezondheidszorg in fysiek opzicht (in bedden, gebouwen, materialen) als in kennis niveau is toegerust en of het aantal patiënten de capaciteit van de hulpverlening overspoeld. Dit heeft ook grote invloed op de mortality rate die dan dus ook per land of regio best wel veel kan gaan verschillen. Tevens zie je meestal dat goede interveniërende maatregelen, een goede crisis aanpak en voorbereiding en een goed gezondheidszorg apparaat de mortality rate uiteindelijk omlaag kan brengen.

     

    Conclusie: het getoonde percentage toont de waarschijnlijke bovengrens van wat straks de mortality rate zou kunnen zijn. Het WHO geeft nu een mortality rate wereldwijd van 3,4% op, in mijn ogen ligt de waarheid ergens tussen deze onder- en de bovenstaand genoemde bovengrens. Let wel, deze percentages zijn altijd te bezien vanuit de groep personen met klachten en symptomen die opvallend genoeg waren om gediagnosticeerd/getest te worden. Iedereen die ‘een beetje ziek’ of ‘grieperig’ was en niet werd getest/behandeld word dus sowieso niet meegenomen in de cijfers door welke instantie dan ook en dus ook niet in deze percentages.

     

    Deze keer een lijstje van alleen alle EU landen, Canada, de VS en Australië waarbij Nederland niet is meegenomen omdat het aantal herstelde personen in Nederland niet bijgehouden word en dit de resultaten teveel zou vertekenen (naar boven toe). Het een totaal van besmette personen word hier ook al niet geregistreerd (er word alleen nog in ernstige gevallen en hulpverleners getest). Dit impliceert dus ook dat we in Nederland nooit echt iets zullen weten qua mortality rate van het virus, hoogstens zeer vage schattingen.

     

    Hoe dan ook, voorlopig gaat het nog steeds niet de goede kant op qua bovengrens, Zuid Korea scoort veel beter (5,46% volgens dezelfde berekeningsmethode). Echter mede gezien de ontwikkelingen met steeds meer jongere IC patiënten in de EU kan het zomaar zijn dat het virus zich gemuteerd heeft tot een gevaarlijkere variant. Maar daar vallen nu nog niet echt conclusies over te trekken. Feit blijft dat het niet zo rap gaat met het aantal herstelden en er elke dag helaas wel veel nieuwe doden bijkomen.

     

    corona.png

    • Leuk 1
  21. 5 minuten geleden, nu even niet zei:

    daar heb je wellicht gelijk in. Weet ik niet, heb geen kennis van "gedwongen ZZPers". Maar ook ik ben in principe tegen steun van wie dan ook met gemeenschapsgeld. Zelfs in deze omstandigheden. De paar mensen die niet gedupeerd raken door deze crisis kunnen niet de lasten dragen van de velen die wel worden gedupeerd. Dat is onmogelijk, en bovendien onrechtvaardig.

     

    Dan zul je vast ook niet blij zijn geweest (zachtjes uitgedrukt) met hoe ze de banken hebben gered tijdens de kredietcrisis ? Ik ook niet trouwens, maar dat is te off-topic en een ander verhaal...

  22. Op 9-3-2020 om 00:24, Nikke zei:

    Sinds dat er wat meer data beschikbaar is gekomen ben ik om de dag het aantal herstelde en overleden personen (officiële cijfers, exclusief die van China) in een simpel Excel bestand gaan bijhouden. Let op/disclaimer, deze cijfers zijn te voorbarig om harde conclusies aan te verbinden maar ze geven wel, in dit geval, een waarschijnlijke bovengrens aan van de mortality rate (meer uitleg hieronder).

     

    - Omdat het virus nu nog in de groeifase zit is het onzinnig de mortality rate uit te gaan rekenen door het aantal doden te delen door het aantal besmettingen. Achteraf, als het virus (bijna) verdwenen is krijg je hier wel het meest acurate resultaat mee maar niet in deze fase. Immers, iemand die in de laatste dagen is aangemerkt als besmet, heeft nog geen kans gehad om te herstellen dan wel (cru gezegd) te overlijden. Zeker gezien het feit dat de ernstige patiënten er 4 tot 8 weken over doen om te herstellen dan wel te overlijden. Vooral in de groei fase van het virus is een betere manier, om bij benadering, de mortality rate uit te rekenen via de formule: aantal doden delen door het aantal herstelde patiënten en dode personen.

     

    - Sommige landen, zoals China, zijn zeer waarschijnlijk niet of minder betrouwbaar qua cijfers, soms vanuit politiek oogpunt of opgelegd door het regime aldaar maar vaak ook door onkunde of de stand van de wetenschap/gezondheidszorg aldaar. Zo had Indonesië lange tijd geen besmettingen maar dat kwam omdat ze er niet op testten. Ook zijn er landen die nu al verminderd testen en dus ook besmettingen, herstelde en dode personen minder goed in beeld zullen hebben. De omvang hiervan is niet altijd duidelijk dus in de gebruikte cijfers zitten, hoe officieel ze ook zijn, altijd onvolkomenheden. Het effect hiervan kan de mortality rate zowel naar onder als naar boven beïnvloeden.

     

    - Opgemerkt moet worden dat in de groep met de gevallen die opvallen/symptomatisch zijn/getest zijn en als besmet worden aangemerkt, waarschijnlijk ook oververtegenwoordiging optreed qua risico gevallen/zieke/zwakkere/oudere mensen. Immers, mensen met geen tot weinig symptomen/klachten zullen niet getest dan wel anders gediagnosticeerd worden. Dit kan de mortality rate dus voornamelijk alleen naar boven toe vertekenen.

     

    - Tenslotte hebben we het dan nog niet gehad over de invloed van goede quarantaine maatregelen, goed testen, transparante verslaglegging van besmetting en risico's, hoe goed of slecht de gezondheidszorg in fysiek opzicht (in bedden, gebouwen, materialen) als in kennis niveau is toegerust en of het aantal patiënten de capaciteit van de hulpverlening overspoeld. Dit heeft ook grote invloed op de mortality rate die dan dus ook per land of regio best wel veel kan gaan verschillen. Tevens zie je meestal dat goede interveniërende maatregelen, een goede crisis aanpak en voorbereiding en een goed gezondheidszorg apparaat de mortality rate uiteindelijk omlaag kan brengen.

     

    Conclusie: het getoonde percentage toont de waarschijnlijke bovengrens van wat straks de mortality rate zou kunnen zijn. Het WHO geeft nu een mortality rate wereldwijd van 3,4% op, in mijn ogen ligt de waarheid ergens tussen deze onder- en de bovenstaand genoemde bovengrens. Let wel, deze percentages zijn altijd te bezien vanuit de groep personen met klachten en symptomen die opvallend genoeg waren om gediagnosticeerd/getest te worden. Iedereen die ‘een beetje ziek’ of ‘grieperig’ was en niet werd getest/behandeld word dus sowieso niet meegenomen in de cijfers door welke instantie dan ook en dus ook niet in deze percentages.

     

    Nieuwe update van 15 maart, einde van de dag. Wederom stijgt de waarschijnlijke bovengrens van de mortality rate iets. De ellende in Spanje en Frankrijk is daar mogelijk de hoofdoorzaak van (ook daar zal mogelijk niet iedere patiënt meer de verzorging krijgen die nodig is) want ik wil er niet eens aan denken dat het bijvoorbeeld een mutatie zou zijn van het virus waardoor het meer levens eist (en de statistieken oplopen). Italië loopt voor en hopelijk gaan we binnen enkele weken daar toch een procentuele terugloop zien in het aantal doden.

     

    corona.png

×
×
  • Nieuwe aanmaken...