Ga naar inhoud

Marck

Lid
 • Items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Midden van het land
 • Interesses
  Prepping, survival, bushcraft, fishing, hunting
 • Beroep
  Office-job
 • Nieuwsbrief
  Ja

Marck's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Tactical slaat meer op de mogelijkheden dan op de kleur toch? Ik wil hem inderdaad in het zwart, want al mijn "gear" is zwart. Ik denk dat ik op zoek ga naar een Tasmanian Tiger Map Pouch in het zwart: https://www.militarygadgets.nl/uitrusting/mappen-en-tassen/notities/tasmanian-tiger-map-pouch.html Weegt tussen de 160 en 220 gram (verschillende vermeldingen op websites).
 2. Dat is leuk in een situatie waar je tijd hebt om om te kleden, maar niet in het geval ik vanuit kantoor of mijn woning direct weg moet en amper tijd heb om de B.O.B. te pakken. Dit is ook nog wel een optie, kan ik aan mijn tas hangen en in geval van SHTF om mijn pols.
 3. Firefighter, gaat niet zozeer alleen om dagverslag. Maar denk aan routeplanning, notities van verdachte situaties, briefjes achterlaten voor anderen, tot het simpele van verdachte kentekens noteren etc. Ik bedoel er niets militairs mee zoals ik al zei, maar de benaming van zo'n pouch/maphouder is nou eenmaal het beste te omschrijven met tactical denk ik. Loreen, ben ik het ook mee eens. Je kan het allemaal ook in een ziplock, maar dat is juist niet wat ik zoek. Wel een overweging gezien het gewicht, maar rammelt mij nog te veel. Ik wil het liefst 1 pouch of mapje waarin ik gelijk alles in 1 heb, met kaarten en al. Ik ook wel deels.. maar voornamelijk ook het gemak van alle kaarten/tactiek op 1 plek hebben is voor mij een reden. Mijn B.O.B. moet overzichtelijk zijn en snel bruikbaar. Als ik dan een ziplock moet pakken, mijn kaarten moet uitvouwen en dan pas aan de gang kan met planning van de verdere reis vind ik dat een onnodige hindering die ik met een goede pouch kan voorkomen.
 4. Dank @Geert ! Dat ziet er goed uit, wel kleiner dan ik in gedachten had, maar wel een optie! Weet je welk merk of waar je hem gekocht hebt?
 5. De TT Pilotpad is 25cm bij 2,5cm bij 20 cm. Geen nek-materiaal dus. Kun je eens een foto/link van die van jou sturen?
 6. Ik ben erg benieuwd wat er in je viskit zit! Ik heb daar mijn eigen ideeën over, en zal eens kijken of ik vanavond of morgen een lijstje kan maken met mijn viskit. Overigens heb ik een carbon telescoophengel van 40 cm transportlengte die uitschuift tot 4 meter. Deze bestaat uit meerdere delen. Iets meer gewicht, maar heeft ook voordelen. Ik kan het ook gebruiken om een watersysteem van te maken, of een rietje, een val, noem maar op. Mogelijkheden genoeg.
 7. Kies schoenen die: - Goed passen - Nergens knellen - Niet te stug zijn, A/B is prima (zie http://www.thefootwearcompany.nl/wandelschoenen/advies-en-informatie/categorie-a-b-c-d-e.html) - Binnen budget zijn Een Goretex (GTX)-schoen is waterdicht, maar een goed onderhouden/gewaxte niet-GTX schoen is waterafstotend genoeg voor regen en kleine plassen. Ikzelf krijg van GTX-schoenen zweetvoeten dus heb gekozen voor een goede volleren schoen. De Meindl Meran. Kies vooral ook goede sokken, heel belangrijk! Bouw de kilometers rustig op, maar maak vooral ook veel kilometers over verschillend terrein!
 8. Ik probeer in mijn B.O.B. niet uit te gaan van een volle telefoon, daar in veel gevallen mijn LG smartphone nog geen dag mee gaat. Ik heb wel een backup-nokia in de tas, maar ook hiervan wil ik niet afhankelijk zijn van batterijen. Daarom inderdaad een dergelijke map met papieren kaart als backup. Gaat mij ook niet zo om het militaire, maar wel om het kunnen noteren van gegevens, bijzonderheden, dagboekachtig en het liefst ook nog een tactisch idee er achter in verband met routeplanning. Op zich kan je dit ook los meenemen, maar wil het liefst alles bij-een om rammelen etc te voorkomen. Eens, die 300 gram vind ik ook vrij hoog, daarom ook de vraag hier of er wellicht alternatieven of andere ideeen zijn.
 9. Zie onderstaand filmpje. Ik heb hem zelf nog niet kunnen kijken omdat we op het werk geen geluid hebben, maar ben benieuwd. Het komt mij (zonder geluid ) wat apart en populair over... Is dit prepping? Of meer een mancave? http://www.zie.nl/video/bizar/Wat-heb-je-allemaal-nodig-in-een-bunker-voor-tijdens-de-Apocalyps/7t0zlp6fvuav# [MOD] Onderwerp samengevoegd met dit topic, het gaat over hetzelfde filmpje [MOD]
 10. Bij het samenstellen van mijn B.O.B. ben ik ook op zoek naar een soort map waar ik een dagverslag kan bijhouden, alsmede tactische planning kan doen. Voorwaarden dus opbergruimte voor pennen/potloden, schrijfblok en kaarten. Ik ben in mijn zoektocht de Tasmanian Tiger Pilotpad gevonden. Zijn er mensen met ervaring? Of zijn er mensen met andere ideeën? Uiteraard moet het lichtgewicht zijn, dus geen ringbanden of grote mappen het liefst..
 11. Een goede voorbereiding is het halve werk.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...