Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Bunkerprepper

Lid
 • Aantal items

  1601
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  54

Posts die geplaatst zijn door Bunkerprepper

 1. 4 uur geleden, Sndrrr zei:

  hé @Bunkerprepper Lang niets meer van je vernomen. Ben je zo druk of zit je al een week in je bug-in? 

   

   

  Ik heb op dit moment ivm de coronacrisis zoveel werk dat ik alleen af en toe aan het meelezen op het forum toe kom...

  Daarnaast ook uitval van collega's en daardoor nog drukker dan alleen mijn eigen werk...

  Zat er maar 36 uur in één dag! ☺️

  • Leuk 14
 2. 1 minuut geleden, antivirus zei:

  Voor noodsituaties thuis, in het zwarte scenario dat professionele zorg niet (meer) beschikbaar is, snap ik de overwegingen. Maar thuis heb je geen lagedruk kamer, en in je eentje is het moeilijk om de mondballon totaal aangesloten te houden over de neus en mond. Dus als ze het al niet aanraden op de IC, dan zou ik het besmettingsgevaar thuis nog een stuk groter inschatten.

   

  Dat is precies wat ik bedoelde. Het zwartste dag scenario.. dat alles daadwerkelijk zo ontploft dat je helemaal niet meer wordt opgehaald en richting een ziekenhuis wordt gebracht...

  Ik schreef het naar aanleiding van die ventilator-PAL die daadwerkelijk niets meer doet dan de ambu-ballon inknijpen.

   

  Uiteraard is hier geen nieuwe richtlijn voor uitgebracht. Ik had het simpelweg over die (ondenkbare) leven- of dood situatie.

   

  Ik zal de post even aanpassen!

  • Leuk 3
 3. 2 minuten geleden, Carbunculuz zei:

  Dat een lock down zeker meer vertragend werkt dan een intelligente lock down (met domme mensen) is deels terug te vinden in de cijfers ook weer van vandaag. Zie Ameland, Terschelling en Vlieland!

   

  Kun je uitleggen wat je bedoelt?

 4. 1 uur geleden, Loreen zei:

  Natuurlijk hoop ik op het beste. Natuurlijk hoop ik dat de huidige maatregelen effectief blijken te zijn. Sterker nog, ik ben niet wanhopig of gestrest: wat komt dat komt, en het wordt niet beter door pessimistisch te gaan doen of door vanuit angst te handelen.

  Maar toch, als ik om me heen kijk (zowel micro als macro) zie ik reden om me voor te bereiden op een scenario dat niet positief is. Ik ben bang dat ongefundeerd optimisme afleidt van de realiteit, en adequaat handelen in de weg staat. Natuurlijk hóóp ik dat alles meevalt, natuurlijk hóóp ik dat de economie overeind blijft, natuurlijk hóóp ik dat we over niet al te lang lekker op een terrasje proosten op de relatief goede afloop. En natuurlijk denk ik dat het wel degelijk nuttig en belangrijk is om de moed er in te houden, en te zorgen dat we met zijn allen de boel een beetje op orde kunnen houden (ook emotioneel en psychisch).

  Door echter geforceerd positiviteit te gaan zoeken op plaatsen waar dat helemaal niet gefundeerd, of soms zelfs ronduit niet gepast is, ben ik bang dat dat verstorend werkt. Dat het de blik op de werkelijkheid hindert, en daarmee ook de mogelijkheid daar adequaat naar te handelen. 

   

  Uiteraard moeten we onszelf voorbereiden op de laatste stap qua beperking in bewegingsvrijheid.

  Als je langs ziet komen wat ik hier dagelijks zie langskomen aan SHTF meldingen, dan houd ik zeker zicht op de realiteit en wordt mijn blik op de werkelijkheid absoluut niet verstoord, maar om de redenen die je zelf ook al schreef (accent in groen) is het wel altijd nuttig om 'de moed erin te houden'.

  • Leuk 1
 5. 1 uur terug, prepass zei:


  is nog in test fase... wanneer is de productie gestart?..... nu dus nog in test en geen enkele aanvulling op de acute nood.... vandaar nog geen aandacht? Overigens geweldig dat de initiatieven er zijn!!

   

  Fijn dat mensen initiatieven nemen om iets te doen. Ik snap dat deze machine niets anders doet dan het inknijpen van die ambu-ballon (door het omhoog laten komen van een cylinder die die ambu-ballon indrukt).

   

  Uiteraard hoop ik niet dat het zo ver zal komen, maar het heeft me in ieder geval op het idee gebracht om minimaal ook zo'n ambu-ballon aan mijn SHTF-kit toe te voegen. Kan dat ding een beademingsmachine en ziekenhuisbehandeling vervangen? Nee, natuurlijk niet... Maar als ik rekening zou houden met het zwartste dag scenario waarbij zelfs een telefoontje naar 112 niet meer resulteert in een ambulance ('sorry... er zijn geen ambulances meer, en ook al zouden ze er zijn, dan kunnen ze uw partner of kind nergens geen brengen omdat nergens plek is'), dan zou ik denk ik toch IETS willen doen in een poging om mijn dierbaren in leven te houden.

  Ik snap dat dit een enorm slopende klus is, maar als het mijn vrouw of één van mijn kinderen zou betreffen, dan zou die ik samen met nog 1 of 2 andere betrokken gezinsleden een pool opzetten waarbij we elkaar telkens iedere 30 minuten aflossen...

  Zouden we daarin slagen? Waarschijnlijk niet...
  Maar het alternatieve scenario 'niets doen' zou mij op die zwartste dag toch zwaarder vallen dan een ultieme poging doen om IETS te doen...

   

  Affin... hopen en bidden dat die zwartste dag ons bespaard zal blijven in Nederland!

   

  afbeelding.png.25d4d8e214911c0df83d22c691692c58.png

   

  PS: Deze ambu-ballons worden tegenwoordig ook bij reanimaties gebruikt.

  Hulpverleners is gevraagd om bij reanimaties niet meer aan mond-op-mond beademing te doen vanwege het infectiegevaar als je direct mond-op-mond beademing doet. Bij een ambu-ballon is dat gevaar niet aanwezig (en kun je gewoon met een beschermend masker op) met de hand blijven beademen door die ambu-ballon te gebruiken.

  • Leuk 4
 6. Oeps... Britse premier Johnson ook positief getest, zo meldt hij zelf in een tweet:

   

  afbeelding.png.b63b1e2c2c775db2a8a67f60c8ac7f67.png

   

  afbeelding.png.ad4a974283032121c7bedad66d854d67.png

   

  Bron: Liveblog NOS

  Link: https://nos.nl/liveblog/2328475-nederlandse-patienten-mogelijk-naar-duitsland-arubanen-moeten-vanaf-zondag-thuisblijven.html

   

   

   

  Het bericht van Johnson ontketend een grote storm van verontwaardiging, omdat mensen met milde klachten in de UK (net als in Nederland) NIET worden getest.

  Ook ziekenhuispersoneel wordt niet getest.

  De vraag die nu alom gesteld wordt op social media:

  Waarom hebben Johnson (en eerder kroonprins Charles) met hun milde klachten wél recht hebben op een test en andere 'normale' burgers niet?

   

   

   

  afbeelding.png.ae421f11c0a362d51f219dbb599a9252.png

   

  afbeelding.thumb.png.02b4364c77ed641845a1815296664eca.png

   

  Bron: Twitterdraadje Johnson: https://twitter.com/BorisJohnson/status/1243496858095411200

   

  • Leuk 3
 7. 50 minuten geleden, OBL-Rien zei:

  Mijn hoogst persoonlijke subjectieve verwachting voor de komende tijd, volledig steunend op mijn buikgevoel ? , is dat we de komende twee weken een flinke maatschappelijk emotionele rollercoaster zullen ondergaan als het medisch wezen ondergesneeuwd raakt en het niet meer aankan. Maar wanneer alles op zijn ergst lijkt, zullen de cijfers (voor zover we die dan nog krijgen) opeens een verbetering laten zien. En nog eens één of twee weken later slaken we een zucht van verlichting omdat het einde duidelijk in zicht komt.

   

  Ik had dit eigenlijk graag in de vorm van een poll gepost, maar ik geloof niet dat we die mogelijkheid hebben?

   

  Ik hoop dat je gelijk hebt met deze 'buikgevoelvoorspelling'.

   

  Ik zie dat soort positieve scenario's op mijn scherm langskomen, maar op dit moment zijn er (helaas) net zo veel negatieve(re) scenario's waarbij we zeker nog 6 tot 8 weken diep in de shit zitten, maar laten we vooral onszelf vasthouden aan die positieve scenarios!

   

  (Positief denken is altijd fijner!)

   

  afbeelding.thumb.png.845368db808c3a8664443923cd204c67.png

  • Leuk 2
 8. Nu we bijna tegen het maximum aantal IC locaties lopen, blijkt dat vooral de niet-beschikbaarheid van beademingsmachines een bottleneck is.

   

  De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care heeft een handleiding uitgebracht waarin staat beschreven hoe men in noodgevallen de beademingsmachines voor meer dan één patiënt tegelijk kan inzetten.

   

  afbeelding.thumb.png.6c5724efa9d187d2dfd2b26060ea68d2.png

   

  Uiteraard is dat alleen in uiterste noodgevallen een optie, zo begint het document:

  Quote

  Tijdens ernstige gezondheidscrises zou het kunnen voorkomen dat onverwachtte weinig beademingsmachines beschikbaar zijn voor het aantal patiënten met ernstig respiratoir falen.Te denken valt aan aanslagen of pandemische infecties, zoals momenteel COVID-19. Een mogelijke (tijdelijke) oplossing voor een tekort aan beademingsmachines is om meerdere patiënten te beademen met één intensive care beademingsmachine. De moderne IC beademingsmachines hebben grote reserve met betrekking tot teugvolume en drukken, waardoor het technisch mogelijk is twee of zelfs meer patiënten met 1 machine te beademen. Deze techniek geldt alleen ter overbrugging tot transport van patiënt naar een locatie waar wel beademingsmachines beschikbaar zijn of tot nieuwe beademingsmachines beschikbaar zijn op locatie van de patiënt. In dit document worden de fysiologische principes, de benodigdheden, de opstelling en de potentiële gevaren van deze techniek beschreven.

   

  Dit splitsen werkt alleen als de patiënten ook (ongeveer) met dezelfde instellingen moeten worden beademd, omdat er simpelweg meer slangen aan dezelfde uitgang worden gekoppeld:

   

  afbeelding.png.91965f23c7d98118b83f0b61ed886c1b.png

   

  wordt

   

  afbeelding.png.a9a9e462c0de15475a9564dc69f5b071.png

   

  Uiteraard moeten er ook extra éénwegkleppen worden geplaatst en moeten er extra filters worden gemonteerd om te zorgen dat iedere patiënt 'schone' lucht kan ademen, maar van die eenwegkleppen en filters is geen tekort, terwijl er wel een tekort aan beademingsmachines is.

   

  Nadeel van het koppelen van meerdere patiënten is wel dat de beademing bij meerdere patiënten tegelijk niet in de stand 'volumecontroleerde beademing' kan staan maar alleen in de stand 'drukgecontroleerde beademing'.

  Als je een beademingsapparaat op volumegecontroleerde beademing zet, dan geeft de machine een bepaald volume aan ademlucht. Als er op dat moment bij patiënt 1 iets gebeurt (obstructie of iets anders), dan zou patiënt 2 bij volumegecontroleerde beademing ineens de volle lading van 1 + 2 samen krijgen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

   

  Uiteraard zijn er allerlei risico's verbonden aan het inzetten van apparatuur voor 2 patiënten tegelijk. Bij het coronavirus is de beademing doorgaans maatwerk (en artsen zouden liever de beademing van niet-coronapatiënten in noodgevallen willen delen).

   

  Quote

  Heunks betwijfelt of coronapatiënten dan die beademingsapparatuur zouden moeten delen, vanwege hun zwaar geïnfecteerde longen. "Het beademen van dit soort patiënten is op één machine al enorm complex. Met twee personen aan zo'n machine wordt dat nog veel ingewikkelder. Deze mensen zijn echt heel erg ziek."

  Hoogstens patiënten die om een andere reden aan de beademingsmachine liggen, met een vergelijkbare fysiek en nog relatief gezonde longen, zouden volgens hem in aanmerking komen voor de noodoplossing. Zo lukte het IC-artsen bij de aanslag in Las Vegas in 2017, waarbij een man vanuit een hotel 58 mensen doodschoot, om mensen in leven te houden via het splitsen van beademingsapparatuur tot er apparatuur uit andere ziekenhuizen aangevoerd kon worden.

  Juist die aanvoer van apparatuur is in de coronacrisis het probleem. Heunks: "Daarom zeg ik: alleen in hele ervaren handen en in een uiterste noodsituatie is deze techniek te overwegen. Maar het is niet de oplossing voor het tekort aan beademingsmachines waar we nu tegenaan kijken."

   

  Ik vind het persoonlijk een prettig idee om te zien dat de intensivisten zich niet neerleggen bij het dreigend apparatuurtekort, maar dat zij het idee dat al in 2006 beschreven werd en onlangs door een buitenlandse arts opnieuw in de publiciteit kwam nu ook voor de Nederlandse situatie inzichtelijk hebben gemaakt in een handleiding.

   

  afbeelding.png.f6640074369c0cad7f694b4ef9e1d573.png

   

  Bron en handleiding: https://nvic.nl/sites/nvic.nl/files/20200323 Splitsen van Beademingsmachines NVIC v dd 24032020 final final.pdf

  • Leuk 7
 9. 1 uur terug, Mono zei:

  Figuur met "active" cases, zodat ook dalingen te zien zijn. (Berekend als: indien veld beschikbaar en niet 0, dan active veld gebruikt, en anders confirmed-deaths-recovered.)

  (Deze data is mogelijk niet van elk land beschikbaar.)

   

  Misschien is het prettig als je de data van Nederland altijd op de voorgrond houdt (en die bijvoorbeeld 2x zo dik afdrukt)?

  Nu is het een beetje zoeken waar Nederland gebleven is... ?

  • Leuk 2
 10. Niet echt relevant voor Nederland, maar gelet op mijn passie voor ondergrondse bouwwerken vond ik onderstaand bericht toch vermeldenswaardig:

   

  Quote

  De Israëlische regering heeft zijn toevlucht genomen tot een atoombunker. Het bouwwerk fungeert als het nationaal coördinatiecentrum in de strijd tegen het coronavirus.

  Tegen het virus zelf gaat de bunker niet echt helpen, zei minister Yuval Steinitz van Energiezaken in een interview. "Hij beschermt wel tegen bommen, maar niet tegen microben."

  De bunker, gelegen in de heuvels rond Jeruzalem, werd tien jaar geleden gebouwd om bescherming te bieden tegen aanvallen met atoomwapens en raketten. Vanuit het regeringsgebouw in Jeruzalem is de bunker bereikbaar via een tunnel. Ook vanuit Tel Aviv is de schuilplaats makkelijk te bereiken. Er zijn een aantal woonvertrekken en werkruimtes voor de regering in de bunker aanwezig.

  In Israël zijn voor zover bekend acht mensen overleden aan het coronavirus. Het land telt 2666 geteste besmettingen.

  Bron: Liveblog NOS

  Link: https://nos.nl/liveblog/2328423-toch-voldoende-ic-bedden-op-1-april-eerste-bedrijven-failliet-verklaard.html

   

  Tevens te lezen op https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/03/26/Israeli-government-opens-up-nuclear-bunker-in-war-on-coronavirus.html

   

  en een artikel uit 2011

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/alleen-de-regering-heeft-een-bomvrije-bunker~b7ad258a/

   

  Plaatjes van deze bunker uit mijn eigen collectie van plaatjes van bunkers
  (Excuses @Paraatpaal ik heb van deze plaatjes geen URL's. Ik kan bevestigen dat al deze plaatjes horen bij de bouw van die speciale bunker in Israel).

   

  afbeelding.thumb.png.d8554077e6f48a6914961b8ab303b459.png

   

  afbeelding.thumb.png.7cf255b41442f71e5f10c3dce4d58b14.png

   

  afbeelding.png.3a018eba98e5f936b8f7de06aaa3014c.png

   

  PS: Wat je hier op de foto ziet, is slechts de ingang van de bunker. De bunker zelf ligt veel dieper en telt 6 tot 8 verdiepingen.

   

  Voor liefhebbers: de bunker ligt hier: https://goo.gl/maps/1aTtVg15kADTsEoU6

   

  Een van de weinige filmpjes waar je een stukje van het onderliggende bunkerdeel kunt zien: http://actualic.co.il/תיעוד-הבונקר-המיוחד-של-ראש-הממשלה-וידא/

   

  In Israel zijn sowieso veel bunkers gebouwd, ook als schuilkelders voor de bevolking.
  Mooi filmpje die illustreert hoe dit soort bunkers eruit zien:

  https://youtu.be/8ex2kiwpFn8

   

  Veel gebouwen in Israel hebben meer ondergrondse ruimtes dan bovengrondse ruimtes:
   

  afbeelding.thumb.png.571a00c45e8c148ab490e2c7849bc742.png

   

  Sorry... nu weer on topic (maar het was initieel on topic omdat het Israëlische kabinet vanuit die bunker nu de coronavirus problematiek coordineert) ?


  PS: Dwarsdoorsnede is niet van die bunker maar van de bibliotheek in Jerusalem.

   

  • Leuk 5
 11. 15 minuten geleden, Carbunculuz zei:

  Ik ga hier volledig in mee, viel me vandaag al op dat een politie helikopter systematisch boven ons grote dorp rondjes aan het vliegen was boven, speelvelden, sportterreinen en andere plaatsen waar samenscholing zou kunnen plaatsvinden. Een dry run leek me in retrospectief.

   

  SMILE... @Carbunculuz is hierbij gepromoveerd tot oplettende en verder-dan-gemiddeld-denkende-kijker-op-de-grond...
  That's all I can say...

  • Leuk 1
 12. Lage sterftecijfers geven een vertekend beeld

   

  Een van de redenen waarom de sterftecijfers in Nederland nog relatief laag zijn, kan zijn omdat mensen alleen worden meegeteld bij de 'officiële' RIVM sterftecijfers als ze ook officieel getest zijn als coronapatiënt.

  Nederland voert echter een (in mijn ogen veel te laag en restrictief) testbeleid, waardoor het aantal daadwerkelijke sterfgevallen veel hoger ligt,.

   

  Quote

  Huisarts Eduard Graat uit Uden, een van de grootste brandhaarden van corona, zegt tegen Zembla: “Lang niet iedereen is getest, omdat er een terughoudend testbeleid is. Dus van alle patiënten die overlijden, staat niet altijd vast dat ze COVID-19 hebben gehad. Maar we hebben wel heel sterke vermoedens als huisarts, dat deze mensen daaraan zijn overleden.” De huisartsen stellen dat deze mensen niet worden meegenomen in de dagelijkse sterftecijfers over corona.
   

  Huisarts Ellen Oonincx, ook uit Uden: “Eergisteren hadden we in deze praktijk drie patiënten die thuis zijn overleden. Ze hadden alle drie de symptomen van corona, maar slechts één van de drie is er daadwerkelijk op getest. Alleen die ene telt dus mee in de statistiek over de corona sterftecijfers, de andere twee niet. Zo blijven de cijfers wel laag natuurlijk.”

  De artsen concluderen hieruit dat het werkelijk aantal sterfgevallen hoger is dan wat de cijfers vertellen. Het baart ze zorgen dat ze die gevallen, waarbij ze een ernstig vermoeden hebben dat het om corona gaat, nergens kunnen melden.

  Ook huisartsen uit andere plaatsen in Brabant herkennen dit. Gemma Lemmens uit Helvoirt: “Als je niet zeker weet of iemand coronapositief is, kan je dat nergens melden. En daardoor missen ze doden in de statistiek.”


  Huisarts Angela van Uden uit Sint-Oedenrode: “Ik vind het een gekke gang van zaken. Als huisartsen zien wij ook in de thuissituatie mensen die doodziek zijn. Niet iedereen komt in het ziekenhuis terecht. Als deze mensen thuis overlijden, worden ze niet meegerekend als ze niet getest zijn. Dat vind ik een kwalijke zaak."

  Een woordvoerder van het RIVM bevestigt dat het sterftecijfer alleen gebaseerd is op bevestigde gevallen van corona. Vermoedens van corona worden hierin niet meegenomen, want dan zouden de cijfers een vertekend beeld gaan geven. Iemand kan immers ook overleden zijn aan ‘gewone’ griep.

  Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3178592/Huisartsen-Niet-geteste-patienten-die-overlijden-aan-corona-ontbreken-in-sterftecijfer-RIVM

  • Leuk 2
 13. 1 minuut geleden, Cynica zei:

  https://www.gelderlander.nl/

   

  Dit zie ik ook bij ons in de wijk/stad. En dan staan/zitten ze nog veel dichter bij elkaar als op de foto.

  Handhavers zullen t lastig krijgen.

   

   

  Nee.. De heren zien er ouder uit dan 14 jaar en zij moeten dus dus kunnen legitimeren.

  Vervolgens volgt direct een boete. Let maar op... zodra de maatregelen eenmaal 'in progress zijn' zal de boodschap zich ook onder dit soort jongeren verspreiden en zullen zij de samenscholingen gaan voorkomen (en ja... dat doen ze dan niet omdat ze het nut ervan inzien, maar iedere overtreding wordt los beboet...

   

  De portemonnee van de jongeren zal de boodschap beter vertellen dan het kabinet ooit zou kunnen.

  • Leuk 2
 14. 2 minuten geleden, Pats zei:

  Toch is het nog te vrijblijvend voor veel mensen...

   

  Let maar op. Onderdeel van deze nieuwe noodverordening is dat de politie in iedere regio opdracht krijgt om direct bij het begin van de maatregelen een aantal keren stevig te beboeten. Dat zal er toe bijdragen dat mensen dit serieuzer nemen.

   

  PS: Als mensen het niet serieus nemen, dan ligt de volgende stap inmiddels klaar....

  • Leuk 1
 15. En daar zijn de maatregelen waar ik het eerder over had toen ik het over de conceptdraaiboeken had.

   

  Samenscholingen van meer dan 3 mensen in openbare ruimte verboden.

  Meer dan drie mensen bij elkaar? Dan direct een boete.
  Het maakt niet uit of die mensen wel of niet 1,5 meter afstand van elkaar hebben.

  Zodra duidelijk is dat die mensen 'iets met elkaar te maken hebben', is er sprake van een samenscholing en wordt er beboet bij meer dan 3 personen.

   

  Quote

  afbeelding.png.742dc38ad1dd8c15904173686ce66f2c.png

  Coronamaatregelen verder aangescherpt: niet meer dan drie mensen bij elkaar

  Er komt een aanscherping van de samenscholingsregels in Nederland. Iedereen die met meer dan drie mensen in de openbare ruimte is, krijgt een proces verbaal. Dat geldt vanaf nu ook als mensen binnen een groep zich aan de regel houden om 1,5 meter afstand te bewaren. Een uitzondering wordt gemaakt voor gezinnen, of kinderen onder de twaalf jaar met een begeleider. Dat bevestigen bronnen aan deze nieuwssite. 


  Binnen de Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s van Nederland, was er behoefte aan een verscherping van de bestaande afspraken. En bovenal hadden zij behoefte aan duidelijkheid. Maandag maakte minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid al bekend dat burgemeesters voortaan kunnen handhaven op groepsvorming. Maar dat riep tegelijkertijd veel vragen op. Wat kon dan nog wél? Mag er wel in het park gesport worden, als iedereen voldoende afstand houdt? Of konden jongeren wel samen ergens rondhangen met de juiste afstand. 

  Nu is dus duidelijk dat iedereen met meer drie mensen in de openbare ruimte een boete kan krijgen. ,,Het is verboden zich in een groep van meer dan drie personen op te houden,” staat er in de verordening. De boetes kunnen oplopen tot maximaal 400 euro per persoon. 


  Laatste hand gelegd

  Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de algemene noodverordening, waarin deze nieuwe aanscherping definitief wordt vastgelegd. De regels gaan in zodra de veiligheidsregio's deze verordening bekend maken door deze te publiceren op hun website. ,,We trekken nu gewoon één lijn, zo weet iedereen in Nederland waar ze aan toe zijn en hoe het in elkaar zit,” zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls tegen RTL Nieuws. 

  Bruls benadrukt ook dat de regels gaan over de openbare ruimte. ,,Nee, we gaan niet zomaar bij mensen thuis controleren of ze een borrel drinken samen. Maar als we signalen krijgen dat er thuis een groot feest gevierd wordt, dan zullen wij handhaven. Ik snap dat dat vervelend is, maar het moet.”

  Bron: https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/coronamaatregelen-verder-aangescherpt-niet-meer-dan-drie-mensen-bij-elkaar~aa83b901/

   

  De 25 veiligheidsregio's werken het verbod nu uit in een schriftelijke noodverordening die ingaat zodra de veiligheidsregio's deze noodverordening op hun site publiceren.

   

   

  PS: Uit eigen waarneming: er zijn ook nog draaiboeken in omloop die NOG een stapje verder gaan.

  Uit die draaiboeken kan ik (net als vorige keer) niet citeren zonder mega gezeik te krijgen...

  • Leuk 6
 16. Uit eigen waarneming: Ik zie allerlei conceptdraaiboeken en conceptscenario's langskomen voor het geval de cijfers over 3 a 4 dagen toch tegenvallen...

  Die conceptdraaiboeken en conceptscenario's gaan uit nog verdere beperking van de bewegingsvrijheid (met name in gebieden die nu als brandhaard te boek staan).

   

  Normaal gesproken zou ik niet berichten over dingen die nu alleen nog als 'concepten' de ronde doen, maar in dit geval vond ik het toch nuttig om dit nu te delen. 

  Als deze draaiboeken in werking worden gesteld, dan kun je volgens mij wel spreken over een totale lockdown in Nederland.

   

  Nogmaals: het gaat nu alleen om conceptdraaiboeken en niemand heeft gezegd dat deze draaiboeken daadwerkelijk gebruikt zullen worden, maar we hebben eerder gezien hoe snel de ontwikkelingen kunnen gaan. 

  • Leuk 13
 17. 7 minuten geleden, JJ&A zei:

  Wat een ervaring als we er met elkaar door heen komen, we schrijven met elkaar geschiedenis,

  iets wat we ons na geslacht kunnen vertellen en laten lezen op het forum.

   

  Wees wijs en doe wat goed voor jou en je geliefden is.

   

  Wat een mooie woorden JJ&A!

   

  Ik wens jullie ook van harte beterschap. 

  • Leuk 6
 18. 38 minuten geleden, Cocostar zei:

  Hoi, heb mij net voorgesteld in het voorsteltopic! 
   

  Ik ben een meelezer sinds 2016 en heb nu mij toch aangemeld. Dank iedereen voor alle informatie, daardoor kon ik mij goed voorbereiden op Covid. 
   

  Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, heb ik waarschijnlijk een milde vorm van Covid. Althans verlies van smaak en reuk is iig nog niet door het RVIM bevestigd als symptoom.

   

  Welkom op het forum. Fijn dat je je voorstelt.


  Uiteraard van harte beterschap gewenst.

  Kun je voor ons misschien vertellen hoe je verder omgaat met deze besmetting? Hoe voel je je? Wat doet het virus met je?

  • Leuk 2
 19. 46 minuten geleden, Hermanusb zei:

   

  Tip: Het is fijn als je even in 1, 2 of 3 zinnen boven een artikel zet wat de samenvatting van het artikel is.

  Mensen die dan het hele artikel willen lezen, kunnen de link aanklikken en alles lezen. ?

   

  En ja.. ik snap dat in dit geval de linktitel mogelijk al een soort samenvatting is, maar het is fijn als je even in leesbare vorm een samenvatting geeft van het nieuws dat je opgevallen is. Dat helpt om alles een beetje leesbaar en overzichtelijk te houden.

  • Leuk 3
 20. 9 minuten geleden, Simurgh zei:

  Ik ben blij eigenlijk. Het is ontwikkeld in de periode dat ik even niet onder de mensen moest zijn, ik had mijn twijfels gedeeld met mijn werkgever over vandaag werken dus was thuis gebleven om aan te kijken.

  Kortom, zeker omdat ik niet zo overtuigd ben dat je niet besmettelijk bent zolang je asymptomatisch bent, blij dat ik niet allemaal mensen potentieel besmet heb. Ik zie zo'n honderd a tweehonderd mensen per dag, dat had ik heel erg gevonden.

  Voor mijzelf, de benauwdheid maakt dat ik me oud voel, alles kost zoveel energie, maar verder opgewekt. Ondanks de hoofdpijn nog grapjes en scherp, dat vind ik belangrijk.

  Lief dat je het vraagt!

   

  Beterschap! Bijzonder dat we telkens over het virus praten en dat het nu ook mensen zoals jou raakt.

  • Leuk 1
 21. 1 uur terug, Simurgh zei:

  Vanochtend met mijn huisarts vastgesteld dat ik hoogstwaarschijnlijk corona heb. In vrijwillige /niet gecontroleerde quarantaine en na 24 uur symptoom vrij mag ik weer onder de mensen.

   

  Dat is een heftige boodschap. Wat doet het met je?

   

 22. 4 minuten geleden, Prepaired zei:

  Waar een lockdown werd aangekondigd ging een groot aantal mensen aan het rennen  naar andere delen van land of provincie.

  Niet aankondigen is daarom slimmer en effectiever.

   

  Niet als semantische muggezifterij bedoeld, maar ik neem aan dat je bedoelt: geen vooraankondiging.

  Als je een maatregel helemaal niet aankondigt/communiceert (de officiële term is 'afkondigen') kun je hem uiteraard ook niet invoeren. ?

   

  Maar in de kern van wat je zegt heb je gelijk. Telkens als in landen een bepaalde vorm van afgrendeling werd aangekondigd, waren er allerlei bewegingen te zien van mensen die nog gauw voordat de lockdown een feit was het lockdown gebied verlieten.

  • Leuk 1
 23. De prachtige cijfers* van @OBL-Rien en anderen hier lieten dit ook al zien:

  Quote

  Wie de Nederlandse en Italiaanse coronacijfers naast elkaar legt, ziet een verontrustende parallel: de cijfers komen vrijwel overeen. Alleen loopt ons land twee weken achter. Koersen we af op Italiaanse toestanden? Dat is volgens experts nog niet te zeggen, blijkt uit een rondgang van deze krant. Komende week is cruciaal. ,,Alles valt of staat met het effect van de nu genomen maatregelen.’’

  Bron: https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-179-nederlanders-overleden-door-coronavirus-bevolking-tobt-met-1-5-meter-afstand~a3523299/

   

  * Met 'prachtige cijfers' bedoel ik uiteraard de moeite en zorg waarmee de cijfers worden gemodelleerd. De essentie waar de cijfers over gaan zijn natuurlijk alles behalve prachtig. 

  • Leuk 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...