Ga naar inhoud

JackToilet

Lid
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JackToilet

  1. Ik kan het nog altijd niet vatten dat ze mogen kiezen waar ze naartoe gaan (in meeste gevallen waar de sociale voordelen het beste zijn zonder dat ze eraan bijgedragen hebben... geen zak respect voor het Europees verdrag...

     

    Probleem is dat de helft van de Nederlands ook niets bijdragen in Nederland maar profiteren van dit mooie land omdat ze het geluk hadden hier geboren te zijn. Degene die niets bijdragen en alleen maar profiteren zijn nu de hardste klagers. En maar praten over onze belastingcenten zonder dat ze zelf netto belasting betalen.

  2. Wat een gevaarlijk topic is dit. Naar mijn gevoel veel gevaarlijker dan je geld op de bank zetten. Mocht t zo ver komen dat er negatieve rente is (wat bij grote vermogens overigens al reeds is, en bij veilige staatsobligaties ook al) dan staat je geld wel 'veilig' met garanties van de overheid. Thuis brengt risico's met zich mee en het beleggen in goud helemaal met negatieve rentes (rendementen) van 20 procent per jaar de laatste jaren. Dus waarom moeilijk doen mocht t zo gebeuren dat er 0.3 procent negatieve rente komt?

  3. Het lijkt mij logisch dat je, indien je in welke bijstand dan ook zit, ervoor zorgt dat je vaste lasten lager dan gemiddeld zijn. Dan zijn je vaste lasten dus lager dan 1200 euro per maand. Dan hou je dus ook geld over voor eten ed.

    Ik schaam me juist eerder voor het "Hollandse" gezeik van nooit tevreden zijn, en niet zelf verantwoording nemen. Heb je een smartphone, een tv, een playstation, een duur telefoonabbo, glasvezel, een rookverslaving en weet ik veel wat, dan moet je niet gaan lopen janken dat je geen geld overhoudt om te eten. Dan moet je zelf eens gaan kijken wat je zelf kan doen om er voor te zorgen dat je wel wat te eten hebt.

     

    Iedereen beroept zich maar op van alles omdat ze vinden dat ze daar recht op hebben. Beroep je eens op het recht van zelfredzaamheid en "genoegen nemen met". Moet je je voorstellen hoe je er bij zou zitten als je geen WW zou krijgen, of bijstand, of ziektewet. Dan mag je janken.

    Verder is het gewoon een kwestie van keuzes maken. Check your priorities.

     

    Wil je echt ergens tegen afzetten? Met reden ergens om janken? Je echt ergens voor schamen? Dan moet je even de ogen open doen, en kijken waar het grote geld echt naartoe verdwijnt. En guess what, dat zijn niet de vluchtelingen.

     

    Volledig eens. Besef eens in welk land je leeft. Nergens in de wereld is de sociale zekerheid beter.

  4. We betalen (sommigen althans) maar we krijgen er toch ook wel veel voor terug.

    Ondanks alles heb je in Nederland toch niet heel veel te klagen,we hadden het makkelijk slechter kunnen treffen.

     

    Exact mijn punt. We mogen god (of wie dan ook) elke dag op onze blote knieën danken dat we in dit land geboren zijn.

  5. Staatsschuld van Nederland is een van de laagste van Europa. En ja totale schuld is makkelijk zeggen maar tel daar ook de bezittingen eens bij op! Pensioenen van Nederlanders zijn de hoogste van de EU.

    Uiteraard kunnen er dingen beter, zoals verzorgingstehuizen maar het merendeel van de oudere medemens (60 plus) barst van het geld. Uitzonderingen uiteraard daar gelaten en die moeten ook geholpen worden in onze verzorgingsstaat.

     

    Maar nee ik ben het totaal niet eens met je visie over Nederland. En dat schuld toeneemt dat noemt men niet rente maar inflatie. De staatsschuld moet je in reële termen bekijken en niet in absolute bedragen. Dat is hetzelfde als alles terug rekenen naar de gulden maar daar is wel 15 jaar inflatie over heen gegaan.

  6. En met beleggen, wat ik al zo'n 40 jaar doe, haal ik gemiddeld zo'n 13% per jaar (met in goede jaren 22% en in slechte jaren 5% (wat nog altijd meer is dan sparen.....).

     

    Longmen wauw dat zijn wel hele mooie rendementen. Mag ik vragen wat voor beleggingen je dan doet? Want in slechte jaren plus 5 procent wil iedereen wel!

  7. Uiteindelijk is het natuurlijk een triest verhaal voor met name het Griekse volk. Zij hebben dan wel gestemd voor deze regering, maar goed in Nederland stemmen er ook genoeg mensen op de SP en 55plus, met dezelfde opvattingen. Mijns inziens had Europa een reëel plan moeten opstellen voor Griekenland waarmee de regering thuis had kunnen komen, schulden grotendeels afschrijven. Europa heeft voor elkaar gekozen en moet dan ook voor elkaar zorgen, zoals wij ook doen in Nederland met onze zorgstaat. Blijkbaar heeft het merendeel van Europa geen gevoel bij de mede Europeaan. Ik hou mijn hart vast voor de Griekse bevolking want zij worden op deze manier weer een echt ontwikkelingsland, waar dan toch linksom of rechtsom steun naar toe zal moeten.

  8. Dat regeltje ga ik zeker even wegtoveren. Thanks :)

     

    Ik ben het dan niet met je eens qua dat er niets goed gebeurt. Maar sommige dingen kunnen zeker beter. Misschien ben ik niet in de situatie (naar mijn gevoel heb ik het goed en zie in mijn omgeving ook geen slechte situaties) maar ik heb t gevoel dat de slechte situaties worden uitvergroot en daarom groter lijken dan ze zijn. Voor mijn gevoel heeft iedereen in Nederland de kans en de mogelijkheden om zijn of haar leven succesvol te maken. En mocht dit onverhoopt om welke reden niet lukken dan is er altijd nog een vangnet waardoor je in ieder geval een minimale levenstandaard 'kado' krijgt.

    Met name het vangnet is iets wat maar weinig landen ons na doen.

  9. Ik vraag me altijd af hebben we het echt zo slecht in Nederland? Alles is geregeld, en alles bij elkaar opgeteld zijn er geen tien landen in de wereld te vinden waar je beter kunt leven en je kinderen kunt laten opgroeien. Of zie ik dan iets over het hoofd?

    Uiteraard kan altijd alles beter en is het gras groener bij de buren.

     

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...