Ga naar inhoud

Dessy

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Dessy

  1. Is er een manier om witlof smakelijk te maken? Da's nou één van de weinige groentes waar je MIJ geen plezier mee doet. :p

     

    Gesmoorde witlof:

    witlof in 2 snijden en het bittere middenstuk verwijderen. Klein beetje roomboter in de koekenpan doen en de struikjes witlof zachtjes bakken. Als alle kanten gebakken zijn dan doe je er 100 ml sinaasappelsap bij en laat het even 10 minuten smoren.

    Vet een ovenschaal in en wrijf wat honing over de bodem. Leg de uitgelekte struikjes witlof op de boden, wat pijnboompitten, stukjes geitenkaas eroverheen strooien. Bedek het geheel met een plakje bladerdeeg. Wrijf de bovenkant van de bladerdeeg in met een beetje los geklopt ei en zet het 20 minuten in de oven op 200 graden. Als het klaar is dan kieper je je ovenschaal om en dan heb je een bakje (bladerdeeg) met je groenten.

    En smullen maar :-)

  2. De farmlight ruik je bijna niet, meestal valt het met alle soorten lampenolie's wel mee. Wanneer je petroleum gebruikt zal de geur wat sterker zijn maar deze is in België aan de pomp dan ook weer een stuk voordeliger.

     

    Ok dank je wel. Petroleum gebruik ik niet in huis, vind ik teveel stinken. Vandaar dat ik alleen maar lampenolie gebruik. Ik zal hem eens halen bij de Dirk of Jumbo.

  3. Veel mensen halen hun farmlight lampenolie bij de Jumbo omdat deze nog steeds het meest voordelige is maar zowel de Dirk-winkels als de Jumbo heeft in Brabant en Zuid-Holland dezelfde prijs van €1,69 de liter. Dus mochten mensen geen Jumbo om de hoek hebben dan is Dirk ook een prima optie ;)

     

    Geeft deze lampenolie van de Jumbo of de Dirk geen vervelende lucht af? Sommige lampenolie kunnen weleens stinken.......

  4. @Dessy @Mariskaexcentriek @-geanonimiseerd- @Tom @wiskers

     

    Hebben jullie ook enig idee van het verbruik van zo'n petroleumstel?

    Ik heb er ook één met 3 pitten.

     

    Bijvoorbeeld als je er de hele week warme maaltijden voor 2 personen op wil bereiden: aardappels koken.

    Ik heb namelijk geen idee hoeveel voorraad ik moet aanhouden.

    Heb nu 5 liter Farmlight olie in voorraad.

     

    Ik weet niet precies wat hij verbruikt. Volgens mij zit er ruim een halve liter olie in en daar heb ik nu 2 dagen op gekookt en is nog voor een derde vol. Het stelletje staat dan wel aan van 9.00 tot 16.00 uur :-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...